精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Salt is very important to us.①Without(没有)enough salt, we will get ill.Animals need salt, too.They need salt to grow strong.Most of salt comes from the sea.People dig(挖) very big pools and let sea water in.When the sun dries up the water, people can get the salt from the ground.②There are a lot of salt wells(井)in our country.People bring the well water up to the ground and then dry it up in big jars(罐子)over fire.In this way, we can get salt.We can also get salt from salt mines(矿).The salt mines are under the ground.A few years ago, ③ China, salt, big, found , a , mine, in, people.In the northwest of China, there are a great number of salt lakes.Some of them are very big. The salt in these lakes will be enough for all the people in our country for as long as hundreds of years.

1.把①改为同义句。 If we ________ _________ enough salt, we will get ill.

2.把②句译成汉语.

______________________________________________________________

3.把③句排列成一句正确的句子.

________________________________________________.

4.根据短文内容完成句子。

We can get salt from the sea, salt wells, salt mines and ________________.

5.Where are a great number of salt lakes ?(回答问题)

 

1.don’t have

2.在我国有许多盐井。

3.People found a big salt mine in China.

4.salt lakes

5.In the northwest of China,

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了盐的重要性,没有足够的盐,我们会生病。以及我国盐的来源。

1.细节理解题。根据Without(没有)enough salt, we will get ill没有足够的盐,我们会生病。可知填don’t have。

2.细节理解题。根据There are a lot of salt wells(井)in our country可知应填在我国有许多盐井。。

3.细节理解题。根据China, salt, big, found , a , mine, in, people.故填People found a big salt mine in China.。

4.细节理解题。根据In the northwest of China, there are a great number of salt lakes可知故填salt lakes。

5.归纳理解题。通过In the northwest of China, there are a great number of salt lakes.Some of them are very big.在中国的西北,有大量的盐湖.一些是非常大的。

故选。

考点:故事类阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015届山东招远玲珑镇冯家学校八年级下6月测试1英语试卷(解析版) 题型:补充句子

 

1.我们同意立即离开。

We agreed to leave ______ ______.

2.他们的老师不但会讲英语,而且还会讲日语。

Their teacher can speak _______ ______ English but also Japanese.

3.汤姆花光了所有的钱,不得不向朋友借一些。

Tom _______ _______ ________ all his money and had to borrow some from his friends.

4.这些词很重要,请把它们写下来。

These words are very important. _______ _______ ______, please.

5.每个人都应该设法使自己的生活充满快乐。

Everyone should try to __ ___ his own life _______ pleasure.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届山东招远玲珑镇冯家学校八年级下4月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Can you tell me ______?---Four years ago .

A.When did people build the bridge B.when the bridge was built

C.How the bridge was built D.when was the bridge built

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届山东招远冯家学校八年级下6月测试2英语试卷(解析版) 题型:单项填空

If you ________ Tom in the chess competition, you can ________ an award.

A. win; win B. beat; beat

C. win; beat D. beat; win

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届山东招远冯家学校八年级下6月测试2英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Have you bought an MP3?

—________. I’m listening to an English song on it.

A. Yes, I have B. Yes, I do

C. No, I haven’t D. No, I don’t

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届宁夏西吉八年级下期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

One day a farmer walking along a road with his son Thomas , the father said, “look! There’s a horseshoe, pick it up and put it in your bag.” Thomas said, “It isn’t worth (值得)the trouble.” His father said nothing but he picked it up himself. When they got to nearby town, they had a rest. There the farmer sold the horseshoe and with the money he bought some cherries(樱桃).

The father and the son continued (继续)their way. The sun was well up in the sky, and there wasn’t a house or even a tree where they could have a rest. Thomas felt too thirsty to walk. At this time, his father dropped(掉落) a cherry on the ground and Thomas picked it up quickly and ate it, after a while , his father dropped another cherry and once again, his son was busy picking it up and putting it in his mouth.

And so they went on. The old farmer dropped the cherries and the son picked them up. When Thomas had eaten up all the cherries, his father said to him, “My dear son, if you bent(弯腰) down early to pick up that horseshoe, it would not have been necessary for you to bend so many times for the cherries. Always remember the lesson that he who does not worry about the things will find that he cannot do the great things.”

1. Who picked up the horseshoe at last?

A. the son

B. The father

C. both the father and the son

D. Neither the father or the son

2.The farmer bought ___ with the money after he sold the horseshoe.

A. some bread B. some water

C. some cherries D. some pennies

3.When the son refused(拒绝)to pick up the horseshoe, the father___

A. beat(打) the son B. said nothing

C. felt very happy D. became very angry

4. The father dropped the cherries one by one, because_____

A. he wanted to teach his son a lesson.

B. he wanted his son to do more exercise.

C. he wanted his son to eat them all.

D. he wanted to laugh at his son.

5. From the story, we can learn that____

A. cherries are so delicious that most of us like to eat them.

B. a horseshoe is so expensive that it can bring us a lot of money.

C. if we want to eat cherries, we must pick up a horseshoe.

D. if we don’t worry about the little things, we cannot do the great things

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届宁夏西吉八年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

----What bad weather! It’s raining again

-----Yeah. We have to ______our school trip.

A. put on B.put up C. put off D. put away

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届天津宝坻区王卜庄镇初级中学八年级下期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

The class teacher thought that hobbies were important for children. So she encouraged all her students to have one, and sometimes she arranged hobby shows for their parents to see as a result.

One morning the teacher told the class to have a holiday and get their hobby things to school before 5 p.m. A hobby show would be held the following afternoon.

So in the afternoon, the students with nothing to show did their lessons at school as usual, while the lucky ones had a holiday to go home for their hobby works.

When the afternoon lessons began, the teacher was surprised to see that Tommy was not there. "I don't believe Tommy has a hobby," she thought. However, at a quarter to five. Tommy arrived with a beautiful collection of butterflies(蝴蝶) in glass case. The teacher liked the samples (标本) very much and put them on a desk in the classroom. But, to her surprise, Tommy picked them up again and began to leave.

"What are you doing, Tommy?" she asked. "Those things must stay here until tomorrow afternoon. That's when the parents are coming to see them. "

"I know that," answered Tommy, "and I will bring them back tomorrow, but my big brother doesn't want them to be out of our house at night. "

"But, aren't the butterflies yours?" asked the teacher.

"No," answered Tommy. "They are my brother's."

"But Tommy, you should show your own hobby here, not somebody else's. "

"I know that," answered Tommy. What surprised her most was the answer. "My hobby is watching my brother collecting butterflies. "

1.What did the class teacher think of hobbies for children?

A. Unwelcome. B. Hopeless.

C. Harmful. D. Important.

2.What time did Tommy get back to school that afternoon?

3.What would NOT happen the following afternoon?

A. The parents would enjoy the show in the classroom.

B. Tommy would bring the butterflies back.

C. The teacher would encourage her students for hobbies.

D. The butterflies would fly away.

4.Which was the teacher's greatest surprise?

A. Tommy was not at school as usual.

B.'Tommy picked the butterflies up again and began to leave.

C. Tommy said his hobby was watching his brother collecting butterflies.

D. Tommy came back to school before5 that afternoon.

5.What's the best title for this passage?

A. Important Hobbies B. Tommy's Hobby

C. Different Hobbies D. Collecting Butterflies

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届呼和浩特市八年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Scientists think that there _____ life on Earth for millions of years.

A. has had B. have had

C. has been D. have been

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案