【题目】阅读短文并选择正确答案。
Helen is an English schoolgirl. She is now in Nanjing with her parents. She doesn’t know Chinese. She often tries to speak Chinese to her Chinese friends. Sometimes they don’t understand(理解) her, because she can’t speak Chinese well.
It’s a Sunday morning. Helen wants to go to Zhongshan park. She is going there to see a flower show(展览). But she doesn’t know how to go there. She asks a Chinese boy. The boy can’t understand her. Then she takes out a pen and some paper. She draws a park and some flowers on it and gives the picture to the boy and says something about it. The boy smiles and then shows Helen the way to the park.
【1】Helen lives in _____now.
A. America. B. England C. China
【2】Does Helen know a lot of Chinese?
A. Yes, she does B. Yes, she doesn’t C. No, she doesn’t.
【3】She likes_____ Chinese with her _____.
A. speak; parents B. speaking; friends C. speaking; teachers
【4】Where is she going?
A. To a new school. B. To a farm. C.To a flower show.
【5】How does she ask the way to the flower show?
A. She asks the way in English.
B. She asks the way with a sign.
C. She draws a picture to ask the way.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
试题分析:这篇文章介绍了海伦和她的父母星期日去公园参观花展的活动。
【1】C细节理解题。根据文章内容Helen is an English schoolgirl. She is now in Nanjing with her parents.可知海伦和她的父母居住在南京。根据句意,故选C。
【2】C细节理解题。根据She doesn’t know Chinese.可知她不懂汉语。根据句意,故选C。
【3】B细节理解题。根据文章内容She often tries to speak Chinese to her Chinese friends.可知他喜欢和他的中国朋友们讲汉语。根据句意,故选B。
【4】C细节理解题。根据文章内容She is going there to see a flower show(展览).可知她打算去看一个花展。根据句意,故选C。
【5】C细节理解题。根据Then she takes out a pen and some paper. She draws a park and some flowers on it and gives the picture to the boy and says something about it. The boy smiles and then shows Helen the way to the park.可知她画了一幅画来问去花展的路。根据句意,故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给音标、首字母或汉语提示写出下列句中所缺单词。
【1】Excuse me, is this eraser __________ /j:z/?
【2】Look! He puts(放) the bag on his __________ /hed/.
【3】--- Where’s my baseball? --- I don’t __________ /n/. You can ask mum.
【4】Three and five is e__________.
【5】I like English. How a__________ you?
【6】Tu Youyou is a scientist(科学家). Youyou is her f__________ name.
【7】The white __________ (模型) plane is my little brother’s.
【8】--- How are your __________ (父母) ? --- They are fine, thanks.
【9】In the __________ (下一张) picture are some nice girls.
【10】Tony isn’t at home, and he is in the __________ (图书馆).
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用所给词的适当形式填空
【1】___________( volunteer) in schools is a dream for me.
【2】They planned ___________(leave )for Dalian yesterday.
【3】The teacher told us the news so____________(serious) that we were very nervous.
【4】It’s important for children to learn to be ______(independent)
【5】The desks _____(make) of wood are for our teachers.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】将下列句子中的汉语部分译成英语,注意使用适当的形式,并将答案写在答题卡的相应位置上。
【1】 My home is _________ _________ our school ( 远离......)
【2】 ____ ______ _______ _______ the house there is a big tree.(在.....的后面 )
【3】 Sometimes I swim in the _______________ _____________ ( 游泳池 )
【4】The children are __________ ________ the Great Wall ?(谈论 )
【5】What time _______ school ________ ? (结束)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用括号内所给动词的适当形式填空。
【1】Do you ________ (have/has) a new watch?
【2】Can you ________ (write/writes) a letter in English?
【3】She often _______ (buys/bought) things in the shop.
【4】It is going to (snow/snows) tomorrow.
【5】I (eat/ate) a hamburger and drank some juice last night.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Baron Pierre de Coubertin was a Frenchman. At his time sports were not taught in French schools. De Coubertin believed that sports should go hand in hand with studies. He had an idea. His idea was to begin the Olympics all over again.
Sports teachers of other countries liked De Coubertin ideas. So in 1896, the modern Olympic Games were held in Athens, Greece. Since then the Olympics have been held once every four years, except three times, when there were wars.
The modern Olympic games have many foot races and field sports programs. The longest race in the games is called marathon(马拉松).
Before the start of the Olympic Games, runners carry lighted torch(火炬) through many nations towards the stadium(体育场 )where the games will be held. These sportsmen are from different countries. Yet they work together to carry the Olympic torch. It is passed from runner to runner, When the last runner enters the stadium, he or she places the torch in a special basin filled with oil. It catches fire. It is then, only then, that the Olympic Games can begin.
The Olympic flame(火焰)burns throughout the games. It is the flame of peace.
【1】Before 1896 French schools didn't teach ______.
A. match B. history C. sports D. physics
【2】Baron Pierre de Coubertin ________.
A. was the first man to start the Olympics
B. helped start the modern Olympics
C. believed that sports were less important than studies
D. failed to began the modern Olympics
【3】According to this passage, the
A. 1914 B. 1904 C. 1896 D. 1908
【4】Marathon in the passage is________.
A. a foot race B. a jumping contest C. a field sport D. a boxing match
【5】Which of the following is NOT true?
A. The Olympics do not begin until the basin of oil catches the fire.
B. The torch is carried from runner to runner through many countries.
C. Runners who carry the torch can be men or women .
D. After the start of the Olympics, the Olympic flame is put out.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据中文提示,写出单词或词组的适当形式,使句意完整、正确。
【1】-How often does he go to school on foot?
-He ________________(很少) walks to school.
【2】-What is across from the library?
-Oh, it’s a new (银行).
【3】-How long can I _______________(借) the book?
-Two weeks .
【4】-Where is my football, Michael?
-Look, Jim, it is under the chair. You should ___________________(将......收好)your things.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 I want to know if they _________ the spring sports meeting next month. If they _______ it, I must get ready for it.
A. hold, will hold. B. will hold, hold
C. hold, hold D. will hold, will hold
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空
It’s fine Sunday morning. I go to the park _________ my mother. The park is not far from our house, _________we walk there. When we _________ the park, we see many people. Let me tell you what they are _________ .
Some _________ people are dancing. They are all people of 63-65.They are very happy. There _________ some girls by the river. They are singing.
_________ ! What is the boy doing? He is drawing. _________ is he drawing? Ha, he is drawing some_ _________ . He draws well; the dogs are _________ .
【1】A. with B. and C. to D. of
【2】A. because B. if C. but D.so
【3】A. get B. get to C. arrive D.arrive to
【4】A. doing B.playing C. reading D.cleaning
【5】A. young B. new C. old D.happy
【6】A. be B. is C. am D. are
【7】A. Look B. Listen C. Thanks D.See
【8】A. Where B.What C. When D. Why
【9】A. plants B. fruit C. birds D. dogs
【10】A. beautiful B. clean C.best D. Quick
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com