【题目】 A little boy was playing in his sandbox on a Saturday morning. While he was building roads and houses in the soft sand, he discovered a large stone in the middle of the sandbox.
The little boy pushed and pulled, but every time he thought he had made some progress, the tone tipped(倾斜) and then fell back into the sandbox. The little boy tried his best, but his only reward(奖赏) was to have the stone fall back.
Finally the boy cried. All that time the boy's father watched him from his living room window. At the moment tears fell, his father came to the boy and the sandbox. Gently but surely he said, "Son, why didn't you use all the strength that you had?" The boy said sadly, "But I did, daddy, I did! I used all the strength that I had!" "No, son, you didn't ask me." With that, the father reached down, picked up the stone and removed it into sandbox.
Do you have stones in your life that need to be removed? Are you discovering that you are too weak to lift them? There is ONE who is always ready to give us the strength we need. Isn't it funny how we try so hard to do things on our own?
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】The little boy found in the middle of the sandbox.
A.a small roadB.a large stoneC.a big house
【2】Finally, the boy cried because he was too to remove the stone.
A.hardB.funnyC.weak
【3】Who removed the stone at last?
A.The little boyB.the boy's fatherC.Both the boy and the father
【4】What does the underlined word "them" refer to(指代) in life?
A.stonesB.jobsC.difficulties
【5】What can we learn from this story?
A.We should learn to ask for help sometimes.
B.We should never continue doing everything.
C.We can do anything on our own during the life.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】
本文是一篇记叙文。作者讲述一个小男孩自己无论如何也搬不动沙箱里的石块,但是父亲却很轻松地帮他搬走石块的故事。通过这个故事,作者是想告诉我们,当我们自己的能力不足以解决问题的时候,不妨向别人求助,这也是一种成功的方法。
【1】细节理解题。根据第一段第二句“While he was building roads and houses in the soft sand, he discovered a large stone in the middle of the sandbox.”可知男孩在沙箱里发现了一块大石头,故选B。
【2】细节理解题。根据第二段最后一句“The little boy tried his best, but his only reward was to have the stone fall back.”和第三段第一句“Finally the boy cried.”可知最终男孩哭起来是因为自己太“weak 弱小”了,实在搬不动这块石头,故选C。
【3】细节理解题。根据第三段最后一句“With that, the father reached down, picked up the stone and removed it into sandbox.”可知最终是男孩的爸爸将石头搬走的,故选B。
【4】词句猜测题。根据第四段第一、二句“Do you have stones in your life that need to be removed? Are you discovering that you are too weak to lift them?”可推知这里的代词them应代指上句中的“stones in your life 生活中的石块”,引申为“生活中的困难”,故选C。
【5】主旨大意题。根据最后一段最后两句“There is ONE who is always ready to give us the strength we need. Isn't it funny how we try so hard to do things on our own?”可知作者认为该向别人寻求帮助的时候就要向别人寻求帮助,完全靠自己有时是行不通的,故选A。
有关代词的词义猜测题是初中阅读常考内容。同学们在对待这类题目时要注意所含代词句子的前后句,一般都能找到答案。同时同学们要注意指代的对象是否符合逻辑或文意,比如them可以指代人也可以指代物,it指代单数等,注意好细节,做好检查,一定能把这类题目搞定。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Operation Red Sea is ______ exciting film ______ I’ve seen it twice.
A.so; thatB.such; thatC.so an; thatD.such an; that
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Many expressions that we use in American English come from novels. Today we will look at some of them from Lewis Carroll’s famous novel “Alice in Wonderland” in detail.
The story is about a young girl falling down a rabbit hole. When she finally lands, she finds herself in a strange world and meets some strange characters.
The first character Alice meets is the White Rabbit, who runs past her and says some strange words. Alice runs after him, and that is where her adventures begin.
In English, chasing a white rabbit means chasing an impossible clue and finding yourself in a misleading situation.
Then, as she runs after the rabbit, she falls down the rabbit hole into Wonderland.
To fall down the rabbit hole can mean to enter a situation which makes people feel puzzled. However, usually we use this expression to mean we get interested in something to the point of distractions(分神). It often happens by accident and is about something not that meaningful.
Later in the story, Alice meets the March Hare and the Hatter at a crazy tea party. Hares have long been thought to behave excitedly in March, which is their mating(交配)season. Scientifically, this may not be true. But to be mad as a March Hare means that someone is completely mad, or crazy. The expression mad as a Hatter also means to be completely crazy. Of the two, mad as a Hatter is more common.
Near the end of the story, Alice meets the Queen of Hearts. A woman who is called a Queen of Hearts likes controlling others and always tries to control everything and everyone around her.
【1】Which of the following situations best fits the expression “to fall down a rabbit hole”?
A.When Jack was sitting in the study, he got bored with the homework and felt sleepy.
B.When Sue turned On the TV, she chose to watch her favourite programme as usual.
C.When Jim was looking for a sport book online, he lost himself in reports on superstars.
D.When Lily was thinking about how to solve a math problem, she came up with a good idea.
【2】According to the passage, the expression “to be mad as a March Hare” .
A.describes how hares behave in March
B.shows hares’ characteristics in a funny way
C.is used more often than the expression mad as a Hatter
D.has the same meaning as the expression mad as a Hatter
【3】Which of the following characters wants others to obey his or her orders in every situation?
A.Alice.B.The March Hare.C.The Hatter.D.The Queen of Hearts.
【4】The writer mainly wants to ________in this passage.
A.introduce a famous novel and its language style
B.introduce a famous writer Lewis Carroll and his novels
C.explain some English expressions from a famous novel
D.explain why many expressions in English come from novels
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 It’s not easy for a mythology-based (神话) movie, which has been changed ________ times, to keep viewers interested in.
But the popular summer movie, Ne Zha, which ________ in Chinese mainland cinemas on July 26, has done just that. That month had seen it break a box office records to become the biggest ever cartoon movie in China.
The ________ of the film comes from the well-known work of Chinese mythology. Ne Zha, one of the main characters, has traditionally been seen as a lovely child hero, but this ________ movie has made him into a person who isn’t liked at the beginning but has to overcome hardship and his dark destiny (命运) to become a hero in the end. It has a strong faith in the traditional Chinese culture, giving it a “modern meaning”. Young Chinese people are crazy about Ne Zha’s words, “My destiny depends on nothing else ________ myself”, which encourages them to become dream-chasers and fate-changers.
【1】A.a littleB.a bit ofC.a number ofD.the number of
【2】A.came outB.came upC.came onD.came over
【3】A.tryB.prideC.inventionD.success
【4】A.closetB.newestC.oldestD.furthest
【5】A.likeB.asC.butD.besides
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用括号内所给单词的适当形式填空,每空限填一词.
【1】The piece which was played on the erhu was full of___(sad) in the music.
【2】Which of these stories is the least___ (believe)?
【3】He was hurt so___ (bad) that he could hardly move a little.
【4】How often is the zipper used in our___(day) lives?
【5】They came up with a better___ (choose) at last.
【6】Loud sounds may sometimes drive people___ (mad) than noises.
【7】The mother felt a little___ (sleep) after several hours' care of her baby.
【8】Please let me make a general___(introduce) about the changes in our city.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Could you please tell me ___________?
—The Legend of Nezha(《哪吒之魔童降世》). It’s favorite movie and also the most popular cartoon!
A.which movie do you like bestB.where did you see the movie
C.which movie you like bestD.where you saw the movie
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Hi. I’m Wei Fen . I’m studying in Beijing now. In September 2020, I’m going to kunming No. 1 High School. Looking back on the past three years. my teachers and classmates say that I look different! I think I’ve changed a lot!
Three years ago , I was short and shy. I was afraid to ask questions in class. I was also nervous about my English tests all the time. I couldn’t pay attention in class because I was worried that my classmates would laugh at my mistakes . After class. I had to learn the new words again by myself. Everything seemed so difficult for me. One day, I felt asleep in my English class because I was very tired. When the sun shone on me, I felt warm . I thought I could be sleeping in bed.
“Hey, Wei Fen . Wake up! Get up!” Someone called my name. “What’s wrong?”I opened my eyes and saw my English teacher standing in front of me. She said, “Do you have a fever? Let me see.” Then she gently put her hand on my forehead(额头),saying, “You must have a cold.”Don’t sleep in the classroom. You might be sick. “I thought my teacher would be angry with me. But she didn’t . At that moment, my face turned red.”
I still remember the expression on her face. Now I’m taller than my English teacher. She has been my good friend for three years.Everybody says we look like beautiful sisters. Thank you for waking me up at that time. I enjoy my English class!
根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题)
【1】Where is Wei Fen going in 2020?
A.Beijing No.1 High School.B.Kunming No1 High School.
C.Shanghai No.1 High School.D.Chengdu No.1 High School.
【2】Three years ago. Wei Fen was ____________________.
A.outgoingB.activeC.braveD.shy
【3】What class didi Wei Fen fall asleep in ?
A.Her English class.B.Her Chinese class.
C.Her history class.D.Her physics class.
【4】Why did Wei Fen’s face turn red at that moment?
A.Because she was a good student.
B.Because she classmates played games with her.
C.Because she couldn’t open up her eyes.
D.Because she was afraid that her English teacher was angry with her.
【5】What can you INFER(推销)from this passage?
A.Wei Fen was a good teacher.
B.Wei Fen doesn’t like her English class now.
C.Wei Fen’s English teacher is beautiful and friendly.
D.Wei Fen’s classmates woke her up in English class.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people would think of Confucius, whose birthday was September 28th. Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect(尊重)him for his contribution(贡献)to the education today.
Confucius lived in the Kingdom of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father died when he was only 3. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didn't give up studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.
Later, he became a teacher and started the first public school in Chinese history. At that time only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.
Today, people still follow Confucius' lessons. He told us that we all have something important to be learned. "When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities(品质)and follow them."
He also taught us that thinking is very important in study. "All study but no thinking makes people puzzled(困惑的).All thinking but no study makes people lazy."
Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners." A person should be strict with himself, but be kind to others." he said.
根据短文内容选择最佳答案.
【1】Today we still remember Confucius mainly because he .
A.lived a poor life in his childhood
B.had great opinions and thoughts about education
C.traveled with his students from state to state
【2】Confucius learned music, history, poetry and sports as a child.
A.by teaching himself at home
B.by going to school
C.by visiting many famous teachers
【3】The underlined word "noble" in Paragraph means in Chinese.
A.贫穷的
B.幸福的
C.贵族的
【4】The correct order of the following statements is .
①Confucius worked to help his mother as a child.
②Confucius educated about 3,000 students in his lifetime.
③Confucius' father died.
④Confucius started the first public school in Chinese history.
A.③①④②
B.②③④①
C.③①②④
【5】Which of the following is NOT TRUE in the passage?
A.All study but no thinking makes people puzzled.
B.No one has something worthy to be learned.
C.All thinking but no study makes people lazy.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 There was a young college student. He always thought that he had chosen a wrong _________, so he played games every day and didn’t study at all. Day after day, he became very _________.
One day, he put a note in the homework that he handed in, saying, “It is said that today’s college students are cheaper than potatoes. Do you agree? The professor _________ the note but said nothing.
Later that day, the student was about to leave the classroom _________ the professor called him back. The professor _________ out a small potato that had sprouted (发芽). “Do you know how much it costs?” he asked the young student. “It’s soft and poisonous (有毒的). Nobody wants to buy _________ even if it’s free.” After saying that, the student threw the potato away _________. Then the professor _________ him another potato. It was half as big as a football and perfectly round. “This potato is organic (有机的). It is not only large and fresh but also free of _________. Although it is very expensive, it sells well around the world.”
The young student was impressed __________ what the professor said. The professor put the big potato onto his hand and said, “Be such a potato, young man.”
【1】A.matchB.letterC.groundD.course
【2】A.relaxedB.seriousC.boredD.perfect
【3】A.came outB.worked outC.looked atD.stayed up
【4】A.whenB.thoughC.untilD.since
【5】A.checkedB.tookC.notedD.opened
【6】A.youB.meC.themD.it
【7】A.graduallyB.immediatelyC.recentlyD.completely
【8】A.warmedB.showedC.choseD.failed
【9】A.purposeB.victoryC.wealthD.pollution
【10】A.byB.fromC.forD.out
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com