精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Mom and dad-they're two of the most important people in your life.You probably see at least one of them every day and,over your lifetime,they influence you more than anyone else you meet.
Moms and dads need to care for their kids from the minute they're born.It's a parent's job to love and help kids-and most parents will do this as possible as they can,even when the"kids"grow up and have children of their own.That means you have many years ahead to share with your mom and dad.
Here are some ways you can stay close,get along,and build a strong relationship(关系).
Spend time together.Don't play a computer game or watch TV by yourself.Ask your mom and dad to play with you,go outside together,play a game,or read a book out loud.Try to spend more time together.
Share your feelings and ask for help,Many kids say they'd like their parents to help them when they're unhappy.Tell them if you're sad or have a problem.They'll be happy to help you.
Be kind and caring.Little things might mean a lot to your mom or dad.You can brighten a parent's day with a hug,a card,or a joke.It's also lovely when a kid cleans up his or her room without being asked.It's important to show that you care for each other.Kids and parents show their love by respecting(尊重)each other,and being caring,polite and thoughtful.
Do your best at whatever you do.You don't have to be perfect,but when you do your best,you make your parents proud.It makes them happy to see how you're turning into such a great kid.Why?Beacuse it lets them know you're doing a good job.

56.Your parents are two of the most important people in your life because theyD.
A.see you every day
B.have duty to care for you
C.need your help
D.influence you more than anyone else
57.Most parentsB after their kids have grown up.
A.stop helping their kids
B.try their best to help their kids
C.leave their kids
D.are busy taking exercise
58.What should kids do when they're unhappy?C.
A.Watch TV by themselves
B.Play a game with their parents
C.Tell their parents and ask for help
D.Be kind to their parents
59.The underlined word"brighten"in the sixth paragraph means"B"in Chinese.
A.使…忙碌  
B.使…愉快  
C.使…悲伤  
D.使…紧张
60.Which can be the best title of the passage?A.
A.Getting Along with Your Parents
B.Talking to Your Parents
C.When Your Parents Fight
D.Spending More Time with Your Parents.

分析 妈妈和爸爸是你生命中最重要的两个人,你每天至少可以看到其中的一个,在你的一生中,他们影响你比你遇到的任何人都多.爸爸妈妈们在孩子出生的那一刻起就需要照顾他们的孩子,帮助和爱孩子是每个父母的责任,大多数家长会尽可能的做到这一点,甚至当"孩子"长大了,有了自己的孩子.这意味着你有很多时光提前与你的爸爸妈妈分享.这里有一些方法可以让你靠近,相处,并建立一个强大的关系.花时间在一起,不要老是自己玩电脑游戏或看电视,让你的爸爸妈妈和你一起玩,一起出去玩,玩一个游戏,或者大声读一本书,试着花更多的时间在一起.分享你的感情,并要求帮助.许多孩子说,他们希望父母在他们不高兴的时候帮助他们.如果你难过或有问题,告诉他们,他们会很乐意帮助你.善良和关怀.小事情对你的妈妈或爸爸意味着很多.你能给父母美好的一天,通过一个拥抱,一个卡片,或一个笑话.主动清理自己的房间也是很可爱的表现.表明你在乎对方是很重要的.孩子和父母的爱表现在尊重对方,被关怀,有礼貌,体贴.无论你做什么,做最好的自己.你不需要是完美的,但当你做最好的自己时,你让你的父母感到骄傲,看到你变成这样一个好孩子让他们很开心.为什么?因为这让他们知道你做的很好.

解答 56.答案D 细节理解题 由文中 You probably see at least one of them every day and,over your lifetime,they influence you more than anyone else you meet可知 你每天至少可以看到其中的一个,在你的一生中,他们影响你比你遇到的任何人都多,故选D
57.答案B 细节理解题 由文中 It's a parent's job to love and help kids-and most parents will do this as possible as they can,even when the"kids"grow up and have children of their own 可知 帮助和爱孩子是每个父母的责任,大多数家长会尽可能的做到这一点,甚至当"孩子"长大了,有了自己的孩子,故选B
58.答案C 细节理解题 由文中 Share your feelings and ask for help,Many kids say they'd like their parents to help them when they're unhappy可知 分享你的感情,并要求帮助.许多孩子说,他们希望他们的父母在他们不高兴的时候帮助他们,故选C
59.答案B 词义猜测题 由文中 You can brighten a parent's day with a hug,a card,or a joke 可知 你能给父母…的一天,通过一个拥抱,一个卡片,或一个笑话,孩子通过这些传递给父母的肯定是快乐,B最为合适,故选B
60.答案A 文章理解题 根据关键句Here are some ways you can stay close,get along,and build a strong relationship及联系全篇内容可知,本文是在讲孩子和父母如何相处的好,让家庭幸福美满,故选A

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.推理判断题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-What will happen if we __________ the party tomorrow?
-Half the class won't come.(  )
A.haveB.hadC.are havingD.will have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Please be quiet.Our teacher is coming.
-It ______ be our teacher.She has gone to Beijing.(  )
A.mustB.mayC.can'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Everyone canmake a difference(产生影响)to the environmental protection in their daily life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.We have a Chinese       /′lesn/on Monday morning.(  )
A.likeB.lunchC.lessonD.listen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.If she _________ come on time tomorrow,she won't be a member of our team.(  )
A.don'tB.doesn'tC.isn'tD.won't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Growing up on Her Own
World No.2 tennis player Jelena Jankovic from Serbia has won her second title of the year.She became champion of the China Open on September 28,2008.Jankovic first practiced tennis when she was nine years old.After six months Jankovic played her first match.It was the national championship for kids up to 10years old.She came to the semi-finals.
When she was I I,she won a national championship for girls up to 12years old.In order to continue her career,she left Serbia and went to the United States.At that time,she didn't speak any English.And her family did not come with her.It was a hard time.She must look after herself.
"I did not know what I needed to do when I was going to school.I could not do my homework.When you have difficulty,there is nobody to help you.So,you learn it the hard way",she said.
However,it was a good 1earning experience for Jelena."It makes me more independent and stronger as a person.I know how to do everything by myself so I don't have to depend on my parents or somebody else to do it for me,"she said.
In the US,Jelena received better conditions for practice and development of her game.In 2000,she became a professional and has been shining on the tennis court ever since.

61.Jclena Jankovic was born inC.
A.the US   
B.Beijing  
C.Serbia  
D.Britain
62.When did she come to China?D
A.When she was nine years old.     
B.When she was eleven years old.
C.In 2000,
D.In September,2008.
63.Why did she go to the United States?C
A.She went there to learn English.
B.She went there to have a tennis match.
C.She went there to improve her tennis skills.
D.She went to college there.
64.Jelena Jankovic went to America.A.
A.alone  
B.with her father  
C.with her teacher  
D.with her mother
65.What did she learn in America besides the tennis skills?B
A.She learned how to play basketball. 
B.She learned how to live by herself.
C.She learned how to cook.         
D.She learned how to play games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Miss Smith,an American lady,has taught _______ English for three years.(  )
A.weB.usC.our

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The little girl kisses(亲吻)her mum good night before she goes to bed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案