精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.There is a special kind of hotel in Quebec,Canada.It has a bar,a church,a shop and a small theater.These things are not unusual.But this hotel is only open from January till March every year.Why?Because it is made of ice and snow!When the weather gets warm,the hotel melts(融化) and closes.Every winter,the hotel owners build the hotel again.
Everything in the Ice Hotel is made of ice and snow.All the furniture,such as the tables and chairs,is made of ice.Even the beds are made of ice!So people use special sleeping bags on the ice beds.Inside the ice hotel,the temperature is about 27°F(-3°C)
When people sleep,the sleeping bags keep them warm.In the morning,they can have a hot breakfast.After breakfast,people can enjoy winter activities.They can go skiing or ice fishing.Or they can go skating in the dining room.At the end of the day,people can relax at the bar.They can have drinks in glasses made of ice.
Many people enjoy the Ice Hotel every year.But they can only enjoy it for a short time before it melts again.
49.Every year,this hotel is only open forB
A.four weeks   B.about three months   C.two seasons   D.about a year
50.People can goB in the dining room after breakfast.
A.skiing.B.skating.C.fishing       D.swimming
51.What's the best title of this passage?A
A.An Unusual Hotel  B.A Warm Hotel  C.A Common Hotel   D An Old Hotel.

分析 加拿大的魁北克有一家特殊的酒店.它有一个酒吧,一个教堂,一个商店和一个小剧院.这些东西都没有什么特别的.但是这家酒店每年只从一月到三月开门营业.为什么?因为它是由冰和雪做成的.当天气变暖和的时候,酒店融化就会关门了.
这家冰雪酒店的一切都是由冰和雪做成的.所有的家具,如桌子和椅子,都是冰做的.连床都是冰做的!所以人们在冰床上使用特殊的睡袋.在冰酒店内,温度约为27°F(-3°C).
当人们睡觉的时候,睡袋让他们保持温暖.在早上,他们可以吃一顿热腾腾的早餐.早餐后,人们可以享受冬季活动.他们可以去滑雪或钓鱼.或者他们可以在餐厅里滑冰.在一天快结束的时候,人们可以在酒吧放松.他们可以用冰做的杯子喝东西.
每年都有许多人喜欢冰旅馆.但他们只能在它再次融化之前的短暂时间里享受它.

解答 49.B. 细节理解题.根据But this hotel is only open from January till March every year.,可知这家酒店每年只从一月到三月开门营业,大约3个月的时间.故选C.
50.B.细节理解题.根据they can go skating in the dining room.可知他们可以在餐厅里滑冰.故选B.
51.A.主旨大意题.根据this hotel is only open from January till March every year. it is made of ice and snow!的描述,可知这家酒店每年只从一月到三月开门营业,它是由冰和雪做成的,所以可以说这个酒店与众不同.故选A.

点评 本文是一片新闻报道.做题时一定要了解原文的大意,再结合题目在文中找到涉及的具体细节性的句子和答案进行比对,选择一个符合原文的或最相近的答案;对于涉及的概括性的题目则要从总体去把握,抓住文章的主要内容,通盘考虑.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.总而言之,青少年应该学会如何照顾自己.
In a word,teenagers should learn how to take care of themselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-You never miss one minute in class.
-You know,we must listen to the teacher carefully ______.(  )
A.take notesB.taking notesC.to take notesD.takes notes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Who's that young man?
-Don't you know      ?He is Song Zhongji,a famous actor.(  )
A.himB.hisC.her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.It's still raining.We'd better keepwaiting(wait)for a while.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--Mr.Li is ill in hospital.His daughter is looking after him.
--     .(  )
A.I'm sorry to hear thatB.Not at all
C.I'm afraidD.It doesn't matter

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.His door is open.He ______ be at home,I think.(  )
A.canB.shallC.willD.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.A bridge ________over the river last year.(  )
A.buildsB.builtC.was builtD.is built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.In China,many people often take ______ own bags when shopping.(  )
A.theyB.theirC.themD.theirs

查看答案和解析>>

同步练习册答案