【题目】Every year, thousands of people come to Edinburgh(爱丁堡), the capital(首都) city of Scotland, to be part of the Edinburgh Festival. For three weeks every August and September the city is filled with actors and artists from all over the world. They come to Edinburgh for the biggest arts festival in Britain.During this time the streets of the city are alive with music and dance from early morning until late at night. You can even see artists painting pictures on the streets. One of the best parts of Festival is the “Fringe”, where students do comedy shows in small halls and cafes.
Tens of thousands of tourists come to the Festival to see new films and plays and hear music played by famous musicians.This year, you can see over five hundred performances with actors from more than forty countries.
The tickets for these performances are quite cheap and it is usually easier to see your favorite star in Edinburgh than it is in London. So come to Edinburgh next summer, but remember it can be difficult to find a room, so why not book your hotel now?
【1】How long does the Edinburgh Festival usually last?
A、Three days
B、Seven days.
C、Twenty–one days
【2】There are some activities at the festival. Which is Not mentioned in the passage?
A、You can see many actors and artists from all over the world.
B、You can see artists painting pictures on the streets.
C、You can see some magicians playing on the streets.
【3】The tickets for the performances are .
A、too dear
B、very expensive>
C、not expensive
【4】What does the writer advise us to do in the last paragraph?
A、To book the tickets for the performances.
B、To book the hotels in Edinburgh.
C、To see the films and plays.
【5】What’s the best title for the passage?
A、Enjoy the Edinburgh Festival.
B、Travel Around Edinburgh.
C、The Best Hotel in Edinburgh.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了每年都有成千上万的人们来苏格兰的首都爱丁堡,每年的八月份和九月份世界各地的艺术家和演员来这里参加艺术节。
【1】C细节理解题。根据文中For three weeks every August and September the city is filled with actors and artists from all over the world.可知,这个艺术节持续21天。故选C。
【2】C细节理解题。根据文中During this time the streets of the city are alive with music and dance from early morning until late at night. You can even see artists painting pictures on the streets可知,文中没有提到街上的魔术表演。故选C。
【3】C细节理解题。根据文中The tickets for these performances are quite cheap and it is usually easier to see your favorite star in Edinburgh than it is in London.可知,观看表演的票不是很贵。故选C。
【4】B推理判断题。根据文中 it is usually easier to see your favorite star in Edinburgh than it is in London. So come to Edinburgh next summer, but remember it can be difficult to find a room, so why not book your hotel now?可知,建议我们在Edinburgh.里定旅馆。所以选B。
【5】A标题归纳题:这篇短文主要介绍了爱丁堡的艺术节。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】缺词填空,根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在标有题号的横线上,完整写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
He met her at a party. She was excellent. After the party, he invited her for coffee. She was surprised. So as not to appear rude, she went along.
As they sat in a nice coffee shop, he was t___【1】______ nervous to say anything and she felt uncomfortable. Suddenly, he asked the waiter, "Could you please give me some salt? I'd like to put it in my coffee."
They looked at him for a long time. He turned red, but when the salt came, he put it in his coffee and drank. Curious, she asked, "Why put s___【2】___ in the coffee?" He explained, "When I was a little boy, I lived near the sea. I liked playing on the seaside. I could feel its taste salty, like salty coffee. Now every time I drink it, I think of my childhood and my hometown. I miss it and my parents." She was d__【3】___ touched. A man who can admit(承认) that he's homesick must love his home and care about his family. He must be responsible. That was the start of their l___【4】_____ story. They chose to date(约会). She found that he met all her requirements(要求). So they married and lived h___【5】___ together. And every time she made coffee for him, she put in some salt, the w_【6】____ he liked it.
After 40 years, he d___【7】___and left her a letter which said: “My dearest, please forgive(原谅)my life-long lie. Remember the first time we dated? I was so nervous I asked for salt instead of sugar. It was hard for me to ask for a change, so I just went ahead. Many times, I tried to tell you the t___【8】____, but I was afraid that it would ruin(毁灭) everything. Sweetheart, I don't exactly like salty coffee. But as it mattered so much to you, I've learnt to enjoy it. Having you with me was my greatest happiness. If I could live a s___【9】___ time, I hope we can be together again, even if it means that I have to drink salty coffee for the r__【10】___ of my life.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子 按所给的汉语,用英语完成下列句子。
【1】他总是脸带微笑,看上去很开心。
He always a his face and happy.
【2】Millie对人很友好,从不说别人的坏话。
Millie is very friendly and never others.
【3】当我们阅读有趣的书的时候,时间似乎过得更快。
when we are reading interesting books.
【4】周杰伦是中国最受欢迎的歌手之一。
Jay Chou is ______________________________in China.
【5】对我来说学习外语真的很有趣。
To me, __________________________________really fun.
【6】Lucy的空余时间比John少。
Lucy _____________________________________ John.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】In our school library there a number of books on history, and the number
of students in the library growing larger and larger.
A、are, is B、have, is C、is, are
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】What’s your favorite cartoon? It may be difficult for you to decide. But for the pianist Lang Lang, Tom and Jerry is the best one.
When Lang was two years old, he saw Tom play the piano. This was his first time to enjoy western music and this experience encouraged him to learn to play the piano.
His talent at the keyboard has taken him from Shenyang to the world. Lang became a good piano student at three. Ever since, the boy has been doing better and better. In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college.
Lang’s performances are energetic. He is well-known for making facial(面部的) expressions and moving around while playing the piano.
The road to success has never been easy. Lang’s father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. But Lang thinks himself lucky and believes he should give something back. He has helped the children in poor areas a lot.
【1】What made Lang Lang first enjoy western music?
A、When he played the piano at three.
B、When he saw Tom play the piano at two.
C、When he listened to the western music on the radio.
【2】How old was LangLang when he became a student of a famous American music
college?
A、Two B、Three C、Fifteen
【3】What is Lang Lang famous for?
A、He is famous for playing the guitar.
B、He is famous for singing
C、He is famous for making facial(面部的) expressions and moving around while playing the piano.
【4】Why did Lang Lang’s mother stay in Shenyang?
A、Because she liked Shenyang, she didn’t want to leave.
B、Because she had to look after LangLang’s grandparents.
C、Because she had to make money to pay for Lang Lang’s education.
【5】From the passage, we can say it Lang Lang and his parents a lot of time to get success.
A、spent B、paid C、took
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】缺词填空
Computers are useful machines. Today more and more families o___【1】__ computers. Parents buy computers for their children because they hope computers can h__【2】___ them improve (提高) their studies at school. But many of the children u___【3】___ them to play games, watch films or listen to music. So some teachers and parents t___【4】___ that computers cannot help children to study but make them fall b___【5】__. So some parents p___【6】___ computers in the drawers (抽屉).
In some other countries, even the scientists (科学家) h__【7】___ computers. They say computers let millions of people lose their j___【8】__ or bring them a lot of trouble.
Will computers r___【9】___ bring trouble to people or bring people happiness? One must decide (决定)h___【10】___ to use computers.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完型填空
It is very important to stay healthy. I have a neighbor. She is an old lady. She can do all the housework, ____ newspapers, watch TV and search on the Internet to learn something new. I often see ____ do Taijiquan in the morning and dance in the evening. She looks young and beautiful ____ she is over seventy. Last week a reporter from a magazine interviewed her and asked ____ she kept so young and healthy. She replied with a smile:
I have a secret of staying young and healthy. It is quite ____ .Keep your mind active,take an interest in the world ____ you, and learn at least one new thing every day. Try to do different kinds of housework and do sports as ____ you can. Don’t think you are too old to go back to ____. I know a man who entered a medical college when he was 70 years old. He studied there for 6 years and now he is a doctor. Another man went to a tennis school at the age of 71 and now he is good at ____ tennis. Some people may say staying young is easy only for those who live in the future. In fact, no matter how old you are, you can make it.
Please tell the story to your family. It would be a good start to ____ the lady’s example. I hope all the people will stay young and healthy.
【1】A.look B.read C.see D.watch
【2】A.her B.him C.other D.others
【3】A.than B.since C.though
【4】A.what B.why C.who D.how
【5】A.early B.dear C.easy D.late
【6】A.under B.around C.above D.between
【7】A.soon B.busily C.hardly D.often
【8】A.place B.song C.school D.dance
【9】A.buying B.losing C.sending D.playing
【10】A.follow B.give C.make D.bring
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 The charity show was very successful with the help of all the classmates. Just as the old saying goes, “_______.”
A. The early bird catches the worm
B. Practice makes perfect
C. Many hands make light work
D. You cannot burn the candle at both ends
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面的短文,根据其内容,从所给的A、B、C、D四个选项中,选出能填入空白处的正确选项。
Frank Smith a boy. _ is a student. _ is family name and Frank is his name. His number is 806-8027 and his ID number 8283928655. His mother a teacher. His father is a teacher, ___. He and his parents are in the same ____.
【1】A. am B. are C. is D. aren’t
【2】A. she B. She C. He D. I
【3】A. Frank B. Smith C. Frank Smith D. Smith Frank
【4】A. her B. she C. she’s D. his
【5】A. family B. last C. middle D. first
【6】A. phone B. ID C. bus D. card
【7】A. is B. am C. are D. am not
【8】A. are B. is C. am D. aren’t
【9】A. two B. to C. too D. OK
【10】A. room B. photo C. box D. School
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com