精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Welcome to Qinghuayuan Hotel
Qinghuayuan Hotel is a three-star courtyard-style hotel.It lies close to Qinghua University and Beijing University.When you are free,you may enjoy yourself on foot on the campuses(校园).
There are 280guest rooms in the hotel,including standard(标准的) double-rooms(RMB380per night),suit(套房) (RMB480per night),single rooms (RMB580per night),offices (talking face to face) and so on.In every room there is a TV set,an air conditioner,a computer,and fire alarm systems,etc.
The hotel has 4restaurants which can hold more than 500people.You can eat  new style seafood,Sichuan,Cantonese style,as well as Beijing Roast Duck in the restaurants
The hotel provides a teahouse,a business center,a shopping center,different meeting rooms,and a multi-function(多功能) hall which can hold 300people.
The transportation is very convenient.You can go to different places easily.
Beijing Airport33km40 minutesBy car
Beijing Railway Station18km30 minutesBy car
Tiananmen Square15km30 minutesBy car
The Summer Palace3km10 minutesBy car
Yuan Ming Yuan Ruins2km6 minutesBy car
Qinghua University300m5 minutesOn foot
Peking University1km15 minutesOn foot
For more information,you can call us at 010-62573355or visit our website http://www.Qinghuayuanhotel.com

31.Mr Smith and his family want to stay in Qinghuayuan Hotel for two nights.He wants to book two double-rooms,a suit and a single-room.It will cost himC.
A.RMB1440   
B.RMB2880   
C.RMB3640      
D.RMB580
32.You can't eatD in the restaurant in the hotel.
A.Beijing Roast Duck.
B.Cantonese style.
C.Sichuan style.
D.Qingyuan chicken.
33.It takes youB to go to Tiananmen Square by car from the hotel.
A.40minutes.
B.30minutes.
C.10minutes.
D.5minutes.
34.From the passage above we know thatC.
A.Qinghuayuan Hotel is a four-star courtyard-style hotel.
B.the visitors can't eat Beijing Roast Duck in the hotel.
C.the visitors can walk to Qinghua University in five minutes.
D.Qinghuayuan Hotel belongs to Qinghua University.
35.The passage above is probablyC.
A.a piece of news     
B.a notice      
C.an advertisement       
D.a letter.

分析 这是一家宾馆的宣传广告,其中主要介绍了这家宾馆的服务特色和各种服务内容及收费信息.

解答 31.C 细节理解题.根据standard(标准的) double-rooms(RMB380 per night),suit (RMB480 per night),single rooms (RMB580 per night),计算可知,(380*2+480+580)*2=3640,故选C.
32.D 细节理解题.根据The restaurants provide new style seafood,Cantonese,Sichuan,as well as Beijing Roast Duck.可知在这个饭店你不能吃到清华园烧鸡.故选D.
33.B 细节理解题.根据表格第三行Tiananmen Square    15km    30 minutes  By car可知从旅馆到天安门乘车需要30分钟,故选B.
34.C 细节理解题.根据表格第五行Tsinghua University 300m    5 minutes   On foot可知从旅馆到清华大学步行5分钟,故选C.
35.C 细节理解题.根据短文描述,可知这是一则清华园宾馆的一则宣传广告,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.假如你是李华,上周星期五你们学校举行了校庆活动.请你用英语写一封电子邮件给你的好友王林,向他介绍校庆活动的情况.
内容包括以下要点:
1.全校师生参加;
2.上午举行运动会,同学们参加了跑步、跳高、足球、等体育比赛,你们班足球队参赛获得了第一名;
3.下午在图书馆有美术展览,晚上有文艺晚会;
4.师生们度过了愉快的一天.
要求:1.词数80左右(开头与结尾已给出,不计入总词数);
2.使用正确的时态,不要逐条翻译,可适当增加细节,使行文连贯;
3.文中不得出现真实姓名、地名和学校名称.
参考词汇:take part in,sports meeting,art exhibition,evening party,race/match
Dear Wang Lin,
How are you these days?It was our school anniversary last Friday.Many activities were hold in our school.In the morning,there was a sports meeting.All the teachers and students in our school took part in it.The students ran,jumped and played football.Our class football team won the first prize in the race.In the afternoon,there was an art exhibition in the library.We saw many beautiful pictures.In the evening,we joined the evening party.It was really great.We sang and danced together.All the teachers and students had fun on that day.
How about yours?Could you share it with me?
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The supermarket is only a                    /ma?l/away from here.(  )
A.mileB.mailC.mealD.milk

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Spending two or three hours playing outdoors each day can reduce the chance of becoming short-sighted,a research shows.It challenges the belief(信念) that short-sightedness is caused by computer use,watching TV or reading in weak light.
The Australian government researchers believe that the sunlight is good for people's eyes.They compared the vision(视力) and habits of 100seven-year-old children in Singapore and Australia.In all,30% of the Singaporean children were short-sighted-this rate(比率) was ten times higher than Australian children.
Both groups spend a similar amount(数量) of time reading,watching television and playing computer games.However the Singaporean children spent an average (平均) of only half an hour a day outdoors-90minutes less than the Australian children
Professor Ian Morgan,from the Australian Research Council's vision Centre,said,"Humans are naturally long-sighted,but when people begin to go to school and spend little or no time outdoors,the number of short-sighted people gets larger.We're also seeing more and more short-sighted children in cities all around the world and the main reason may be that city children spend less time outdoors.
Daylight can be hundreds of times brighter than indoor light.But why does playing outside  prevent us from becoming short-sighted?Scientists believe that natural light has a special chemical(化学物质) which stops the eyeball from growing out of shape and prevents people from becoming short-sighted.
So be outdoors.It doesn't matter if that time is spent having a picnic or having sports.

31.How much time did the Australian children spend outdoors on average according to the research?D
A.30minutes. 
B.60minutes. 
C.90minutes. 
D.120minutes.
32.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.If people spend less time outdoors they will certainly become short-sighted.
B.There are fewer short-sighted Singaporean Children than Australian children because
they have more knowledge of protecting their eyesight.
C.There will be fewer risks of getting short-sighted if people spend two or three hours a day playing outside.
D.When people begin to go to school they will become long-sighted.
33.What is the fifth paragraph mainly about?B
A.Why natural daylight has a special chemical.
B.Why daylight prevents people from becoming short-sighted.
C.Why daylight is much brighter than indoor light.
D.What the special chemical which can stop eyeballs from growing out of shape is.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
Part-time Cleaning Help
Are you looking for a vacation job?Can you clean the house and cook?Then,I need you.The work is boring,but the pay is good.I need you from 2:00pm-5:00pm,Monday to Saturday.Please come to the cleaning center or call Mrs.Johnson at 544-9968.
A Fitness Camp
For Overweight Kids
Are you too fat?Can you run as fast as your classmates?Have you failed your PE examination?
Our fitness camp can help you lose weight and get fit again.Come and join us!Please call Nathan at 475-2300.
Next Wave Music Store
After 10years of teaching the piano,
Dvid Smith has made his first CD!
Come and meet him this weekend.
Special presents for the first 50people.
Time:Sat.7:00pm
Call Marsha at 8732059.
Choose the best choice from A、B or C according to what you read.
61.The cleaner will workChours one week.
A.12                
B.15           
C.18
62.In the fitness camp,you canB.
A.clean the house    
B.lose weight      
C.meet David Smith
63.Aneeds a cleaner.
A.Mrs.Johnson        
B.Marsha        
C.Nathan
64.You can callB,if you want to go to the fitness camp.
A.544-9968          
B.475-2300        
C.8732059
65.If you're the tenth to come toC,you can get a special present.
A.the cleaning center    
B.the fitness camp   
C.Next Wave Music Store.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.A.snacks  B.landed      C.check in     D.actually
E.close        F.serious      G.completely  H.next to I.a couple of

Hi Janet,
I've finally arrived here in Paris.It has been a very long journey-I never knew that travelling could be so tiring!
I got a taxi to take me to the airport yesterday morning.I had to (51)C two hours before the time on my ticket.I gave the airline my luggage,and got my boarding pass.Then I had to go through security.There,a(52)F woman checked inside my other bags.After that,I still had an hour left,so I looked around some shops in the airport.I bought myself a magazine and some (53)A for the trip.
I had never been on a plane before,so once I sat down I listened carefully to all the safety instructions.Then the plane took off.I was (54)E to a window,so I was able to watch the ground slowly disappear.
The journey took ten hours,all the way from New York to Paris.I was given dinner and breakfast,and watched (55)I interesting movies on the plane.When we arrived,I had to remember the time difference-the time in Paris is six hours ahead of New York,and I had to change my watch from midnight to six in the morning.I missed a whole night!
After we (56)B and got off the plane,we went to find our bags.I was happy because I found my luggage quite quickly.The woman (57)H me on the plane was not so lucky-her luggage was sent to a different place!
I took the bus into Paris,as the airport is (58)Dalmost an hour away from the city center,I then had to carry my heavy luggage down onto the underground,and travel three stops to get to my hotel.
Now I am going to sleep,because I am tired.It was a long journey,but I think I am really going to have a great holiday in Paris.

Yours
Amy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.─Please don't throw paper on the ground.
─________.(  )
A.Yes,I willB.No,I don't
C.Sorry,I won't.D.It doesn't matter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.They invite local doctors on board to learn new skills.
Local doctorsareinvitedon board to learn new skills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.He had quite anawful (糟糕的) day yesterday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案