【题目】任务型阅读
People in Shanghai now have to follow a new rule about sorting(分类)garbage. The new rule started on July 1st. It asks people to sort household garbage properly.
Since the beginning of this century, people have been encouraged to sort household garbage voluntarily(自愿地). Although more and more people have realized the importance of sorting garbage, the result was not so good. We have never stopped improving our waste-sorting work, so the new rule comes out. According to the rule, anyone who fails to sort garbage properly may be fined up to 200 yuan, while companies may be fined up to 50,000 yuan.
But how should we sort garbage before taking it out? Let me show you here.It should be divided into the following four types:
Recyclable garbage: Things that can be reused, including paper, metal, glass, plastic and old clothes.
Wet garbage: Vegetables, fruit, leaves all belong to wet garbage. It is usually from the kitchen.
Dangerous garbage: This type of garbage includes medicine, batteries paint containers. Bulbs(灯泡)and so on. If you throw them away, they may pollute the soil and water.
Dry garbage: Any garbage that’s not wet, recyclable or harmful belongs to dry garbage.
Now, let’s start sorting garbage to save energy and protect the environment.
【1】What is the new rule in Shanghai about?
It’s about ________________________________________________________________________.
【2】What would happen if a company didn’t follow the rule?
The company would _______________________________________________________________.
【3】How should garbage be sorted?
It should be divided into four types: recyclable garbage, wet garbage,________________________.
【4】Which kind of garbage does an old magazine belong to ?
It belongs to ___________________________________________________________________.
【5】Why do we sort garbage before taking it out?
We sort garbage in order to _______________________________________________________.
【答案】
【1】sorting garbage
【2】be fined up to 50,000 yuan
【3】dangerous garbage and dry garbage
【4】recyclable garbage
【5】save energy and protect the environment
【解析】
本文介绍了垃圾分类。上海新颁布了垃圾分类规定,未正确分类垃圾的将处以罚款。作者借此向我们强调了垃圾分类的重要性,最后呼吁大家保护环境。
【1】细节理解题。由第一段第一句“People in Shanghai now have to follow a new rule about sorting(分类)garbage.”可知上海的新规定是关于“sorting garbage垃圾分类”的,故答案为sorting garbage。
【2】细节理解题。由第二段最后一句“According to the rule, anyone who fails to sort garbage... while companies may be fined up to 50,000 yuan.”可知若公司没有做好垃圾分类将会被处以5万元以下的罚款,故答案为be fined up to 50,000 yuan。
【3】细节理解题。由第三至第七段可知垃圾被分为四类:Recyclable garbage可回收垃圾;Wet garbage湿垃圾;Dangerous garbage有害垃圾;Dry garbage干垃圾,故答案为dangerous garbage and dry garbage。
【4】细节理解题。由第四段“Recyclable garbage: Things that can be reused, including paper, metal, glass, plastic and old clothes.”可知“an old magazine 一本旧杂志”属于可回收垃圾,故答案为recyclable garbage。
【5】细节理解题。由最后一段“Now, let’s start sorting garbage to save energy and protect the environment.”可知我们做垃圾分类是为了节省能源并保护环境,故答案为save energy and protect the environment。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】七选五,补对话。
A : Hey, whose baseball do you think this is?
B : 【1】 She likes baseball more than any oilier student in our class.
A : How about this toy spaceship?
B: Let me see. Hmm… It must belong to Bob's little brother. 【2】
A: Oh, look, someone left an English dictionary.
B : 【3】 English is her favorite subject.
A : OK. How about these tennis balls?
B : Hmm… the tennis halls must belong to Grace. Playing tennis is her hobby.
A: 【4】
B: It could be Linda's hair band, or it might belong to Kathy. 【5】
A: Yes, they were.
A. That dictionary must be Anna's.
B. Singing is her favorite hobby.
C. He was the only child at the club.
D. Both of them were at the club, weren’t they?
E. It must belong to Rita.
F. She always listen to pop music.
G. Oh, here's a hair band, so the owner can’t be a boy.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据对话内容,将方框内符合对话情境的句子抄写在对话空白处,使对话恢复完整。选项中有两项是多余的。
A: Hi, Tom. You don't look well. 【1】
B: Well,I always catch a cold, and this is the fifth time during the month.
A: 【2】
B: Of course. I think I need to exercise every day. How can I solve my problem?Can you give me some advice?
A: Sure. I run at 7:00 every morning. It makes me relaxed and helps me stay healthy.
【3】
B: Good idea. 【4】 If we can do it together, that would be fun.
A: Yeah. The shortest answer is doing.【5】
B: OK, see you tomorrow. Thank you for your help.
A: You are welcome.
Have you seen the doctor?
What about exercising?
Meet you at the playground at 7:00 tomorrow.
I don't want to exercise alone.
Have you eaten any apples?
Why not Join me?
What's the matter?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成下列句子(每空填一词)。
【1】我没有告诉她,害怕她不高兴。
I didn't tell her because I _________ _________ __________ upsetting her.
【2】课堂上我们必须注意听老师讲课。
We must __________ ___________ __________ listening to the teacher in class.
【3】很遗憾他上周被我们队开除了。
It is pity that he ____________ ___________ ___________ our team last week.
【4】比起购物来她更喜欢在家看小说。
She ___________ _____________ novels at home __________ shopping.
【5】他逃离了大火,感到很幸运。
She felt lucky that she _________ ___________ __________ the big fire.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 I’m Michael. I live in Poland and Polish is my native language(母语), ___________ I can speak English very well. Now I want to share my experience with ___________.
I started to learn English ___________ listening to English songs when I was six. My dad encouraged me ___________ to The Beatles. In the beginning I ___________understand nothing of what they were singing. Then I got a book with the words of all the songs. I read ___________ book again and again. I learned most of the songs by heart. I sang them to my dad. Still, I had difficulty in ___________ the meaning of the songs. Learning English well to understand The Beatles became one of my ___________.
When I was 13 years old, I started reading science fiction books. I read them in Polish at first. The books were all translated(翻译) from English. I hoped I could read the books in English. I felt that the books in English would be even _________. I decided to read the books in English. This decision guided me for many years.
Today, I have become good at English and I can understand many English songs and English books. English ________ me so much satisfaction and pleasure. I also find it so useful in my job.
【1】A.butB.ifC.whenD.because
【2】A.theyB.theirC.youD.your
【3】A.atB.byC.inD.on
【4】A.listenB.listenedC.listeningD.to listen
【5】A.couldn’tB.couldC.mustD.mustn’t
【6】A./B.theC.anD.a
【7】A.understandingB.understandC.describeD.describing
【8】A.secretB.secretsC.dreamD.dreams
【9】A.interestingB.interestedC.more interestingD.the most interesting
【10】A.gaveB.was givenC.has givenD.will give
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Many young people want to be pop stars. Pop stars are rich. Many people think they are leading a happy and easy life. Is that true? The answer is no. In fact. they have very hard lives. They spend much of their time on travel. Sometimes the travel is interesting. but in most time it is boring to pop stars. The following chart is a day's life of a pop star.
Feb. 10, 2018 | |
5:00 | Woke up and had breakfast in the hotel. Packed bags. Took taxi to the airport. |
7:30 | Plane took off half an hour later than usual for the bad weather. |
8:30 | Plane landed. Waited for luggage(行李)for half an hour. Signed for fans at the airport. |
9:45 | Arrived at the hotel and had a short rest. |
10:00 | Started out to attend the meeting with fans and gave an interview to the local reporters. |
11:00 | Went to radio station to attend the live show. |
12:00 | Had lunch with local producer(制片人). |
13:00 | Went to theatre and prepared for the night’s show. The lighting of the theatre was good, but the band did poorly. |
17:00 | Back to the hotel. Tried to have a rest. Still worried about the band. |
18:00 | Had supper, but ate little. |
18:30 | went to the theatre again and got ready for the show. |
19:30 | Sang very well, and audience gave a warm welcome. The band improved a little. |
22:00 | Show was over. Very tired from it |
23:00 | Back to the hotel. Took a bath. Too excited to sleep. so watched TV. |
0:00 | Fell asleep. with TV on. |
根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。
【1】The pop star went back to the hotel_______on Feb. 10, 2018.
A.onceB.twiceC.three timesD.four times
【2】According to the chart, the pop star was good at_______.
A.singingB.dancingC.making facesD.playing the piano
【3】The pop star felt_______after the performance.
A.tiredB.excitedC.sadD.both A and B
【4】The band did______in the rehearsal(彩排)in the night's show.
A.better in the show thanB.worse in the show than
C.in the show as badly asD.not tell us how the band did
【5】This passage mainly tells us that_______.
A.pop stars are not rich in fact
B.young people had better not be pop stars
C.there are many young people wanting to be pop stars
D.pop stars don’t have an easy life as they seem to have
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Worries about the exam and the lack(缺少) of sleep will drive me mad!.
—Take it easy. Your best work only comes after your brain .
A.will rest wellB.rest wellC.is well rested
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意及词首字母或汉语提示,补全单词。
【1】We’d better take our own cloth bags for shopping instead of using p____________ ones.
【2】New term always begins in September, the n____________month of the year.
【3】My grandma g____________ a lot of flowers in the garden.
【4】The man is poor in money, but he is rich in ____________ (知识).
【5】Thanksgiving is a time for a special dinner a____________ (在......之中) family and friends.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词辨音 找出画线部分与其他单词发音不同的选项。
【1】A.naturalB.addC.race
【2】A.lockB.clothC.connection
【3】A.fixB.divideC.wise
【4】A.leastB.insteadC.repeat
【5】A.discussionB.includingC.shut
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com