精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.A young man was called up for army service,so he had to go to be medically examined.The doctor was sitting at a desk when he went in.He said to the young man,"Take your coat and shirt off,loosen your belt and sit on that chair."
After the young man heard this,he took off his coat and shirt quickly and loosened his belt and then sat down.The doctor looked at him for a moment without getting up from his chair and then said,"OK.Put on your clothes again."
The young man felt very puzzled and said,"But you haven't examined me at all!"
"It is unnecessary,"the doctor said gently."When I told you take off your coat and shirt,you heard me all right,so you aren't deaf.You saw the chair I pointed to,so your eyesight's good enough for the army.You managed to take your clothes off and to sit on the chair,so your body must be healthy,and you understood what I told you to do and did it without a mistake,so you must possess enough intelligence(智力) for the army."

根据短文内容,回答下列问题.
96.What was the young man being medically examined for?For army service
97.How did the doctor know that the young man was not deaf?The young man had heard him all right.
98.How did the doctor  know that the young man  could see all right?The young man had seen the chair the doctorhad pointed to.
99.How did the doctor know that the young man's body was all right,too?The young man had managed to make his clothes off and to sit on the chair.
100.How did the doctor know that the young man  was intelligent enough for the army?The young man had understood what the doctor had told him to do and had done it without a mistake.

分析 一名小伙子应招入伍,因此必须体检.他进屋时,医生正坐在一张桌子旁.他对小伙子说:"脱掉你的外衣和衬衣,松开腰带,然后坐在那张椅子上".
小伙子照做了.医生观察了他一会儿,甚至都没有离开自己的椅子,然后说:"好了.把衣服穿上".
"但你还没有对我体检呢",小伙子惴惴不安的说.
"不必体检了",医生轻轻地回答说当我告诉你脱掉外衣和衬衣时,你听明白了我的指示,这说明你不是聋子.你看到了我所指的那把椅子,所以你的视力当兵没问题.你能脱下自己的衣服并坐到椅子上,这说明你的身体肯定是健康的,而且你明白我让你做什么,而且准确无误地做了,所以你的智力当兵肯定没问题".

解答 96.答案:For army service.细节理解题.根据A young man was called up for army service,so he had to go to be medically examined可知是因为应招入伍,才体检,故填For army service.
97.答案:The young man had heard him all right.细节理解题.根据 you heard me all right,so you aren't deaf.可知年轻人听明白了他的指示,说明没聋,本文是一般过去时,说的是过去的事情,说他已经听明白,故用过去完成时had+过去分词,故填The young man had heard him all right.
98.答案:The young man had seen the chair the doctor had  pointed to.细节理解题.根据You saw the chair I pointed to,so your eyesight's good enough for the army.可知能看见他所指的椅子,故说明他眼睛能看见,与上题一样说的是过去已经完成的事情,用过去完成时had+过去分词,故填The young man had seen the chair the doctor had pointed to.
99.答案:The youngman had managed to make his clothes off and to sit on the chair.细节理解题.根据You managed to take your clothes off and to sit on the chair,so your body must be healthy可知他能脱下自己的衣服并坐到椅子上,这说明他的身体肯定是健康的,同样是说的过去已经完成的动作,故用过去完成时had+过去分词,故填The youngman had managed to make his clothes off and tosit on the chair.
100.答案:The young man had understood what the doctorhad told him to do and had done it without a mistake.细节理解题.根据you understood what I told you to do and did it without a mistake,so you must possess enough intelligence(智力) for the army.可知他明白让他做什么,而且准确无误地做了,所以他的智力当兵肯定没问题,说的是过去已经完成的动作,故用过去完成时had+过去分词,故填The young man had understood what the doctor had told him to do and had done it without a mistake.

点评 明确任务后,应迅速阅读全文来了解文章主要内容,以及文章的感情基调、作者的意图、态度倾向.在材料后的问题设置中,经常有对文章大意的考查.对于概括大意的题目,需要通篇考虑,对要点加以归纳概括,这类题目有时可以从文中找到答案,但有时需要用自己的话来概括.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Prime Minister Li Keqiang arrived in Shiyan____May  23nd,2016.(  )
A.atB.onC.inD.from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.As students,we ought to    the act of cheating in the exams.(  )
A.provideB.preferC.prevent

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Be brave,boys and girls!Don't be afraid (害怕)of difficulties.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.We are proud of China for itslong history and colorful culture.( 悠久的历史 )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.-It's time for the weather report.Could Iturn on(打开) the TV,Mom?
-Go ahead,please.I also want to know about the weather for tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.At the end of the wedding party for Monica and Nick,Monica's mother gave her a new bank saving passbook (存折)as a present.She advised her to put some money in the bank when they had happy things in their life and wrote them down in the passbook.She told her to keep it as a record of her marriage (婚姻).
Monica shared her mother's idea with Nick.The following were their deposits (存款)after some time:
*7February:300,first birthday,celebration for Nick after we got married
*15April:500,Monica got a better job
However,after years,they began to quarrel (争吵)every day.One day Monica told her mother that they could not live together any longer and agreed to divorce.Her mother said,"Just do whatever you want to.But before that,take out all the money in the passbook and spend it."
So Monica went to the bank.While she was waiting,she took a look at the passbook record.Suddenly the happiness in the past came up to her mind.She went back home,handed the passbook to Nick and asked him to spend the money before getting divorced.
The next day,Nick gave the passbook back to Monica.She found a new deposit of 5,000dollars with the words,"This is the day I notice how much I love you and how much happiness you've brought me."

33.At the end of the wedding party,Monica's mother gave herD
A.5,000dollars
B.a better job
C.a birthday card
D.a bank saving passbook
34.The underlined word"divorce"in the passage means.A
A.离婚
B.出走
C.忍受
D.告别
35.Which is the correct order of the following?B
a.Monica got married.b.Nick made a new deposit of 5,000dollars  c.They began to quarrel with each other.
d.Monica went to the bank but returned without doing anything.
A.a一b~d-c        
B.a一c一d~b        
C.c一b~a~d        
D.b~d-a一c
36.From die passage we can infer (推断)thatB.
A.Monica left her husband in the end
B.they loved each other again as before
C.what Monicals mother did was not helpful
D.Monica and Nick spent all the money in the passbook.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.The doctors of ORBIS are used tooperating(做手术) on patients on the plane.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.After doing something wrong,you ought to bewiser(智慧的)than before.

查看答案和解析>>

同步练习册答案