【题目】If someone says to you: “give me five”, do not search your pocket to get five yuan! It will make others laugh! The person's not asking for your money, but your fingers.
In the US, "give me five" or "give me the high five" is a popular gesture (动作). You can see it often in films or on TV. It means the clapping (拍) of each other's raised (举起的) right hands together.
People do it when they meet for the first time or something happy happens. For example, a student has good marks in exams or wins a lottery ticket (彩票).If a football team wins a game, the players will give high fives to everyone around to celebrate.
This gesture may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor(皇帝). This showed that the person raising his arm did not have a sword (刀) in his hand.
Why not try to give the high five to your friends?
![]()
【1】“Give me five” is a gesture to _______.
A.make people laugh
B.ask for money
C.celebrate a good thing
D.search one’s pocket
【2】The gesture “give me five” is the clapping of _______.
A.toes B.hands C.arms D.legs
【3】Which country does "give me five" come from according to the passage?
A. ancient Rome. B. America. C. China. D. England.
【4】Why did the Romans raise the right arm for the emperor? Because _____.
A. they were proud of their emperor
B. they were happy to see the emperor
C. they wanted to show there were no swords in their hands
D. we don't know
【5】What is double “high fives”?
A.Both kids clap their left hands.
B.Both kids clap their right hands.
C.Both kids do high fives several times.
D.Both kids do high fives with both right and left hands.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
试题分析:短文大意:人们经常使用“Give me five”来表示初次见面的热情或者庆祝一件愉快的事情,这个手势动作来自古罗马,举手的人表示他们手里没有刀。而孩子们经常做double high fives意味着两个孩子同时举起各自的左手右手,同时击掌。文章简洁明了,描述清晰。
【1】C词义猜测题。根据短文第三段中的句子“People do it when they meet for the first time or something happy happens.”可知,人们经常使用“Give me five”来表示初次见面的热情或者庆祝一件愉快的事情,故答案为C。
【2】B细节理解题。根据短文第二段中的句子“It means the clapping (拍) of each other's raised (举起的) right hands together.”可知,人们使用右手双击表示Give me five这个动作。答案为B。
【3】A 细节理解题。根据短文第四段“This gesture may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor(皇帝).”可以判断这个手势动作来自古罗马,故答案为A。
【4】C细节理解题。根据短文第四段中的句子“This showed that the person raising his arm did not have a sword (刀) in his hand.”可知,这个动作表示举手的人表示他们手里没有刀,故答案为C。
【5】D细节理解题。短文的图片里面的信息可知double high fives意味着两个孩子同时举起各自的左手右手,同时击掌。答案为D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】短文写作(14分)
学会分享很重要。你有哪些东西要分享?可采取哪些方式分享?请根据图示内容,结合自身的一次经历,写一篇短文,并阐述分享的意义。
要求:
![]()
1.要点齐全,并适当发挥;
2.词数:80词左右(开头已给出、不|卜人总词数);
3.文中不得出现真实姓名和学佼名称。
Sharing
It’s very important to learn to share with each other.
__________________________________________________
__________________________________________________
__________________________________________________
__________________________________________________
__________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Ⅶ.综合填空。(根据汉语,音标或首字母提示, 理解上下文并用适当形式填空。)(每空1分,共10分)
Have you seen a group of【1】(boy)dancing hip-hop together?The music beat is usually 【2】(令人激动的) and cool! And the people dancing hip-hop 【3】
to really enjoy what they are doing.
What is the real meaning of “Hip-hop”? Some people say it is the motion(动作) that people make 【4】(当…时候) they are dancing. They move their hips(臀部) sideways when they dance. It’s very interesting. So more and more young people are becoming 【5】(interest) in it.
With the birth(起源) of hip-hop, there is a certain style of fashion, s【6】 as wearing bigger size jeans, casual shirts, sports shoes, and colorful caps. The young people like to wear them. These kinds of clothing make them feel 【7】 (comfort) They call it “Hip-hop fashion”.
Hip-hop culture style of the younger people. They express their 【8】 (感觉) through this culture and enjoy it. So 【9】
you see groups of young people dancing hip-hop and singing, just stop for a moment and try 【10】 (accept) them!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空
阅读下面短文,掌握大意,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Bob and Mike are good friends. They are in the same school, in different classes. Their favourite is Chinese. They think it is very . They go to school on weekdays. They come to school 8:00 in the morning. Today is Thursday. Bob and Mike are having classes in their classrooms.
Now Bob is an English class . He is speaking English with his English teacher Miss Sun. She thinks Bob speaks English very . Mike is having a Chinese class.
teacher is talking about Beijing Opera with the students. He is looking at the teacher and listening carefully*.
Their last class is at 4 o’clock. After class they go to the playground to do sports. Bob usually in the playground and he is good at running. Mike likes playing basketball with his other . But he sometimes watches Bob run there. After doing sports, they usually together* because Bob’s house is near Mike’s house.
![]()
【1】A. but B. and C. or D. so
【2】A. sport B. subject C. festival D. food
【3】A. hard B. different C. interesting D. difficult
【4】A. for B. about C. in D. at
【5】A. visiting B. giving C. watching D. having
【6】A. good B. fine C. well D. nice
【7】A. My B. His C. Her D. Our
【8】A. draws B. plays C. runs D. lies
【9】A. sister B. brother C. friends D. parents
【10】A. go home B. have lunch C. go to school D. have classes
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】In recent years, more and more children in the US are interested in learning Chinese and learning about China. Seven-year-old Anna 【1】 (study) Chinese for two years in the Confucius(孔子)Classroom in Washington Yuying Public Charter School. During class, Anna and the other children are interested in introducing themselves and teaching visitors how 【2】 (say) “hello”, “thank you” and “goodbye” in Chinese.
“When she grows up, she’ll be able to communicate with Chinese. I hope she learns Chinese as ea rly as possible,” says Anna’s mother. “I 【3】 (spend) more on this so that she can get a lifelong skill.”
B
For the last hundred years, people of two villages in Sumatra have used a 30-metre-long bridge. It 【4】 (make) of the roots(树根)of two trees on each side of the river.
Pakih Sohan, a teacher, began to build the bridge in 1890. Because of the river, many children 【5】 (not, go) to school. It took Pakih Sohan more than 26 years to make the strong bridge. The bridge 【6】 (become) stronger and stronger because the roots grow all the time.
On rainy days people should cross the bridge carefully. When it 【7】 (rain), the bridge will become wet and slippery(滑的). More and more people travel there just to take some photos and try crossing it.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从所给的词中选出最恰当的10个用其适当形式填空。
![]()
Today is 【1】 . It’s also a 【2】 day and lots of people go out to enjoy the sunshine. Lisa and her classmates are 【3】 in the park now. Linda and Jack are _【4】___ to the music . Tom and Bob are boating(划船) in the river. They are having a good time. What about Lisa and the 【5】 ? They are talking about their lives in the future(将来). Jimmy would like to be a teacher 【6】 he wants to _【7】__ more people. Jenny likes writing and 【8】 with people, so she wants to be a reporter(记者)and works for a magazine(杂志). Lisa wants to be a doctor and works in a 【9】 . She wants to help sick people(病人) get better. All of the 【10】 are having fun.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(共两节,满分15分)
第一节:看图写句。(5分)
【1】be used to,on Sundays
![]()
【2】speech, yesterday
![]()
【3】be afraid of
![]()
【4】tired, because
![]()
【5】mother, strict
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Welcome to CGV
1. Fast & Furious 7 2. Starring: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham 3. Directed by James Wan 4. Written by Chris Moran 5. Running time: 140 min 6. Showtime: 7. 3D screen The first show starts at 9:30 am 8. The last show starts at 10:30 pm IMAX screen The first show starts at 11:10 am The last show starts at 10:40 pm. Adults RMB¥100 for 3D, RMB¥140 for IMAX Children Half the original price on weekdays VIP Membership 60% off Mon.-Thu. & 50% off Fri.-Sun. VVIP Membership 60% off Any Time Online Booking 40% off Any Time |
【1】What kind of ticket is the cheapest every day?
A. VIP B. VVIP C.Online Booking
【2】What time might you exactly finish watching Fast & Furious 7 ?
A. At 11:30 am.
B. At 1:00 am.
C. At 12:00 pm.
【3】A couple decide to see the film together with an 8-year-old daughter this Sunday. How much will they have to pay at least if booking on the Internet ?
A. 180 yuan. B. 120 yuan. C. 170 yuan.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
A teenager lived with his father. He loved playing football and was a member of the school football team. He was always on the bench (替补席), but his ________ came to watch every match and encouraged him. The son ________ missed a practice, but he was far from a good player and was a bench warmer almost all through high school.
One day, the young man got a ________and he became silent after reading it. Then he said to the coach, “My father died this morning. Is it all right if I miss the ________ today?” The coach gently said, “Go back home, young man. And you don’t need to come back to the game on Saturday.” There would be an important match on Saturday.
Saturday arrived, and the game was not going well. In the second half, when the team was two points behind, the young man ________ ran to the coach. The coach and his players were ________ to see him back. “Coach, please let me play. I must play today.” the young man insisted (坚持), and finally the coach ________. Before long, no one could believe their eyes. This little unknown was doing so well that ________could stop him. He ran, he passed, and he kicked like a star. His team won.
When the game was over, the coach said to the young man, “Kid, I can’t believe it. You were fantastic! Tell me how you did it.” With tears in his eyes, the young man said, “Well, you know my dad died, but do you know my dad was ________? Dad came to all my games, but today was the ________ time he could see me play. I could feel his eyes on me, and I wanted to show him I can do it! ”
【1】A. mother B. father C. brother D. sister
【2】A. never B. often C. sometimes D. seldom
【3】A. picture B. book C. newspaper D. message
【4】A. trip B. exam C. practice D. show
【5】A. quietly B. Patiently C. happily D. excitedly
【6】A. afraid B. angry C. surprised D. nervous
【7】A. refused B. agreed C. replied D. cried
【8】A. anybody B. everybody C. somebody D. nobody
【9】A. deaf B. blind C. homeless D. poor
【10】A. first B. second C. third D. fourth
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com