精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.FUN TIME
Are you tired of the puzzles you usually do?Sudoku is a new choice.Sudoku consists of the Japanese characters Su (meaning"number") and Doku (meaning"single"),but it was not invented in Japan.It was created by Howard Garnes in 1979.The puzzle was first introduced into Japan by Nikoli Puzzle Company in 1984.In 1986,Kaji Maki,the president of Nikoli made the rules strict and clear.Soon in the same year Sudoku became popular in Japan.In November 2004,The Times,a British newspaper,first printed it in the newspaper.It became an international hit in 2005.Now Sudoku becomes very popular all over the world.
The rule of the puzzle is to fill in the grids (格子) so that every row,every line and every  3×3 box has the numbers 1 to 9.Here is a Sudoku.Please relax and enjoy.It's fun!

根据以上杂志专栏内容,回答下列问题.
51.Who created Sudoku?A
A.Howard Garnes.
B.Sudoku.
C.Kaji Maki.
D.Nikoli.
52.Which is true about Kaji Maki according to the reading material?B
A.He was the boss of Nissan Company.
B.He helped to make Sudoku popular in Japan.
C.He was the president of The Times.
D.He is an American.
53.Which is NOT true about Sudoku?C
A.Sudoku wasn't invented in Japan.
B.It was The Times that first printed Sudoku in the newspaper.
C.Each grid has more than one number.
D.It became popular around the world in 2005.
54.In the puzzle above,what should"X"be?D
A.5.
B.4.
C.3.
D.1.
55.What should"Z"be in the puzzle?B
A.8.
B.5.
C.2.
D.4.

分析 全文大意:
娱乐时间
你对平时玩的智力游戏感到厌烦了吗?数独是一个新选择.数独是由日文中的 su(意为"数字")和doku(意为"单")组合成的,但并非起源于日本.它是 Howard Garnes在1979年创造的.1984年这种智力游戏由Nikoni 游戏公司首次传入日本.在1986年,kaji maki,nikoni该公司社长制定了详细明确的规则.同一年,数独没多久就在日本开始流行起来.在2004年11月,英国的泰晤士报第一次把数独印在报上.在2005年,它成为一种国际性流行游戏.现在,数独在全世界范围都很流行.游戏的规则是用数字填满格子,每一行,每一列和每个3*3大小的方格都是1到9.这就是数独.请放松体验一下.这十分有趣!

解答 答案:
51、A      细节理解题    根据It was created by Howard Garnes in 1979.可知数独游戏是Howard Garnes在1979年创造的.故选A
52、B      细节理解题     根据In 1986,Kaji Maki,the president of Nikoli made the rules strict and clear.Soon in the same year Sudoku became popular in Japan可知在1986年,kaji maki,nikoni该公司社长制定了详细明确的规则.同一年,数独没多久就在日本开始流行起来.结合选项B项He helped to make Sudoku popular in Japan他帮助数独游戏在日本流行起来,与原文意思一致,故选B
53、C       推理判断题     根据第二段The rule of the puzzle is to fill in the grids (格子) so that every row,every line and every  3×3 box has the numbers 1 to 9"游戏的规则是用数字填满格子,每一行,每一列和每个3*3大小的方格都是1到9的"可知每个格里只有一个数字,结合选项Each grid has more than one number"每个格里有一个以上的数字"可知与原文的意思不相符,故判断该项错误,故选C
54、D       推理判断题     根据第二段The rule of the puzzle is to fill in the grids (格子) so that every row,every line and every  3×3 box has the numbers 1 to 9可知该游戏的规则是用数字填满格子,每一行,每一列和每个3*3大小的方格都是1到9即每个格里只有一个数字;通过观察右图"X"所在的第一列以及所在3*3的方格,可知缺少数字1,故选D
55、B        推理判断题   根据第二段The rule of the puzzle is to fill in the grids (格子) so that every row,every line and every  3×3 box has the numbers 1 to 9可知该游戏的规则是用数字填满格子,每一行,每一列和每个3*3大小的方格都是1到9即每个格里只有一个数字;通过观察右图"Z"所在的最后一列及所在的3*3的方格,可知缺少数字5,故选B

点评 在完成本篇阅读理解时加强整体意识,把握文章的主要内容.在阅读的时候可给段落标上序号,并给重要的句子和 关键词做上记号,尤其是各段中心句,为答题提供更快捷更多的信息源.同时要注意原文利用和自我加工相结合,在本题中只有正确理解了数独游戏的规则才能轻松完成54和55两题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.    Siena is an old city in the north of Italy.It began with a group of people living on its hills over 2,900 years ago.Around the year 1100,Siena became an important business center in Italy.In 1472,the first bank of the world was built in this city and has been doing business ever since.
    Today Siena is famous for keeping its"old face".For example,its city walls,which helped keep the city safe in the past,are hundreds of years old now and look almost the same as before.Also,many old buildings are seen at the Piazza del Campo,the most important meeting place of the city.Few things have really changed in this center of public life for hundreds of years.Now people still go to the open space for sharing news,shopping,or playing sports.There is one more thing that helps keep Siena's old face:cars cannot enter the city most of the time.
True,Siena is old,but it's beautifully old.People are welcome to visit this beautiful city and walk into the past.

根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的涂(A),错的涂(B).
51.The old city,Siena,began more than 2,900 years ago.A
52.Siena is famous for having the first bank of the world today.B
53.People in Siena have protected the old city walls very well.A
54.Few old buildings can be found at the Piazza del Campo.B
55.Most of the time cars are not allowed to enter Siena.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Did you make the kite      ,kids?
--No,our uncle made it for us.(  )
A.yourselvesB.yourselfC.themselves

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---I still haven't found my pet dog.
---I'm sorry to hear that.You______ be very sad.(  )
A.canB.shouldC.mustD.will

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

3.Many people would rather save money in Yu'ebao (余额宝) than in banks because they think
they can get evenhigher (high) interest (利息).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.How would youexplain colour to a blind person?(解释)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-How far is it from Lianyungang to Soul,Korea?
-It is about a ____flight.(  )
A.2-hour-longB.2-hours-longC.2 hours'longD.2 hour long

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.People enjoy Chinese food because it has differenttastes (味道) and is usually very delicious.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.We will insist on it until shechanges (change) her idea.

查看答案和解析>>

同步练习册答案