精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.
Monday10:30~11:00amvisit Uncle Peter in General Hospital
Tuesday2:00~4:00pmswimming class
Wednesday12:00~6:00pmpart-time job
Thursday10:30~11:30amappointment with Mr.Green
Friday11:00amgo to the airport to meet Sam
Saturday10:00~12:00ammeet Dave to study for test
Sunday5:00~7:00pmbirthday party for Kate
阅读John的日程表,选择正确答案.
47.B is ill in hospital.
A.Kate
B.Peter
C.John
D.Sam
48.John has a swimming class onB.
A.Sunday        
B.Tuesday      
C.Wednesday 
D.Thursday
49.John does his part-time job forB hours on Wednesday.
A.five      
B.six     
C.ten        
D.eleven
50.John meets SamC.
A.at Dave's house 
B.in the hospital
C.at the airport   
D.in Kate's home.

分析 这篇短文是John这一周的活动安排.在这张表格中有从周一到周日John每天的活动和时间.我们可以根据题目中所问到的内容,在表格中寻找有用信息来完成题目.

解答 47.B 细节理解题.根据表格中David星期一的安排Visit Uncle Peter in General Hospital可知,他要去医院看望Peter叔叔.所以应该是Peter生病了.故选B.
48.B 细节理解题.根据表格中我们来寻找上游泳课的信息可知,在Tuesday,即星期二的时候,约翰要去上游泳课.故选B.
49.B 细节理解题.根据表格中约翰的周三的安排可知,他在这一天要去做兼职的工作,时间是从12点到下午6点,一共是6个小时.故选B.
49.C 细节理解题.根据表格中Friday 这一天的安排中,Go to the airport to meet Sam可知,约翰要去机场去接Sam.故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.61.Now colleges and universities have become a big market for many banks.As a result,some students even have two or three credit cards(信用卡)A.
62.Though the Spring Festival is still months away,the railway station in Guangzhou is already crowded with migrant workers waiting for trains homeF.
63.It's reported that 110,000 people lose their lives to traffic accidents in China each year.Drivers are mainly at fault:They drive after drinking,carry more goods than allowed and break the traffic rulesC.
64.A recent survey in Shanghai shows,33% of the high school students were not sure whether to give seats to the old and weak and almost 17% said they wouldn't.Why does this happenB?
65.Not long ago,a team of tourists was shocked and disappointed to see the dry riverbed(河床)of Lijiang River in GuilinE.
 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.One of the most widely accepted assumptions (假设) in our culture is that if you exercise,youwill lose weight.I exercise all the time,but I still have got fat.Why doesthis happen?
    More than 45 million Americans now belongto a health club,up from 23 million in 1993.We spend some $19 billion a yearon sports.Of course,some people join the health club but never go.Still,asone main study-the Minnesota Heart Survey-found,more of us at least say weexercise regularly.
    However,the number of fat people has risengreatly:a third of Americans are fat,and another third count as overweight.Yes,it's highly possible that those of us who regularly go to the sportscenter would weigh even more if we exercised less.But like many other people,I get hungry after I exercise,so I often eat more on the days I exercise thanon the days I don't.Could exercise actually be keeping me from losing weight?
    People believe that exercise is importantfor weight control is actually rather new.Doctors used to advise not toexercise too much,particularly for older adults who might hurt themselves.Today doctors encourage even their oldest patients to exercise because peoplewho regularly exercise are at a lower risk for most illness,especially heartproblems.They less often develop cancer and many other illnesses,but the roleof exercise in weight loss has been completely overestimated (评估过高).
"In general,for weight loss,exercise ispretty useless,"says an exercise researcher.

31.From thepassage we learn thatA.
A.some Americans join a health club but never go there  
B.the number of overweight people has doubled since 1993
C.more than 45 million Americans now go to the sports center regularly
D.Americans waste too much money each year on sports
32.According tothe writer,people might put on weight becauseD.
A.they have the habit of going to the health club regularly
B.they eat the same food when they do not exercise
C.they exercise less than required by doctors
D.they eat more after they exercise
33.What may be thebest title for this passage?B
A.Overweight Is Not Good for Your Health  
B.Exercise Won't Make You Thin 
C.Health Club Is Part of American Lifestyle           
D.Fatness Is a Social Problem in America.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.It seems school children all over the world complain about their school food.Cherie Blair,the wife of Prime Minister Tony Blair,said that she would prepare a packed lunch for her son if school dinners do not improve.So what do students of your age eat for lunch at school?
Japan
High schools have dining halls,which serve everything from noodles to rice,but not harmburgers and chips.Other children bring food from home such as cold rice balls,meat or fish,and vegetables.
The United States
A typical (典型的) menu from a US school is made up of a hamburger with fried potatoes or roast chicken,fruit and cookies.School lunches must also provide at least one-third of the daily diet allowances (定量) of protein (蛋白质),vitamin A,vitamin C,iron and calories.
Australia
Meat pies and hotdogs are all traditional dishes in Australian school shops.But as the nation pays more attention to children's health,healthier foods have started to find their way onto school menus.
Many schools have used a traffic light system.The sale of red-labelled (标签) foods including chocolate and soft drinks,is served only twice a week.Healthier green-labelled foods such as sandwiches,corn and watermelon,however are served every day.
In some schools,students have a choice of up to 89foods to choose from,including popcorn and rice.
South Africa
Most of South Africa's schools do not serve meals at all.Classes end at 1:30pm and students get their own lunches.Many students bring food from home,usually sandwiches.
Fast food and fried food sell the best among students,which has led to a rise in obesity among children.But as more people began to realize the fact that being too fat may cause different illnesses,some schools in towns have led the way towards better nutrition (营养).Now students at these schools are provided with lunches of porridge with vegetables,such as cabbages,onions,beans,carrots and tomatoes.

34.Which belongs to red-labelled food in Australia?B
A.sandwiches    
B.apple juice       
C.tomatoes           
D.corn
35.What does the underlined word‘obesity'in the last paragraph probably mean?D
A.Allowances.
B.Sadness.
C.Nutrition.
D.Overweight.
36.What can we infer (推断) from the passage?A
A.A typical menu from a US school is made up of nutrition.
B.Most students in South Africa eat their lunches at home.
C.Many schools in Australia have traffic lights inside their schools.
D.You can have whatever you like in school dining halls in Japan.
37.What is the main idea of the passage?C
A.Food served in the US is the best of all.
B.Schools should try to satisfy the needs of students.
C.Schools serve different foods from country to country.
D.School children all over the world dislike their school food.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
Editor (编辑)Wanted
Editor needed to dirct the work of new music magazine.At least two years  editorial ecperience needed Hours:8:00AM to 5:00PM!Some overtime required.Send your personal information to:P.O.Box 213,Fairview,IN.46243
Bank Manager
Town bank is looking for a bank manager to head its downtown branch (分行).A person with at least five years experience.Working Hour:8:30AM to 5:30PM.Mail to<newbank@gol.com>for more information
Teachers Needed
Language Center needs experience teachers for its new English teaching program.PT/FT(兼职)posion available.No more than 25teaching hours a week.AM/PM changes.Teachers with bankground in computer skills preferred(优先).Tel:567-4243
Nurse in Need
Child Care Center serves children from 3to 6years ago.It provides care for days a week and is open about ten hours a day.It is in great need of nurses with the experience of guiding different activities such as indoor and outdoor games.Call 432-3745or visit our website:www.vps mus.edu/cfcr.
根据以上材料内容,选择最佳答案,并将其标弓填人题前括号内
51.A person withD of experience is needed to had the bank.
A.at least two years  
B.twenty-five years
C.three to six years   
D.at least five years
52.You should work forB if you become an editor of the magazinc.
A.just nine hours a day        
B.no less than nine hours a day
C.about ten hour a day         
D.less than 25hours a week
53.If you want to be a teacher,you canA for more information.
A.call 567-4243        
B.mail to<newbank@gol.com>.
C.phone 432-3745      
D.write to P.O.Box 213,Fairview,IN.46243
54.You need to have the experience of guiding different activities toD.
A.be an editor of the music magazine
B.head a bank branch of Town Bank
C.teach English in Language Center
D.work as a nurse in Child Care Center
55.Which of the following is true?A
A.Child Care Center doesn't provide care for children of all ages.
B.Teachers are wanted to teach Chinese in the Language Center.
C.One with computer skills will be preferred to head the bank.
D.Editors needn't have the experience.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.A
56.Rocket to Space was written byA.
A.Diego Ramirez.
B.Kitty Wolfe.
C.Sam Mcgee.
D.We don't know.
57.Pet Companies costD before.
A.15
B.39.95           
C.12.50
D.30
58.The space ship was in space forB.
A.Two days.
B.Two months.
C.One week.
D.Two weeks.
59.Which book can tell you something about the South Pole?C
A.Rocket to Space.
B.Pet Companies.
C.Icy Journey.
D.Handiwork Make.
60.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.Handiwork Make can teach you how to do housework.
B.Rocket to Space is about astronauts'life in space.
C.Pet Companies tells the prices of dogs.
D.Icy Journey is the most expensive of the four books.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.配对阅读.左栏是五个在日常社交中遇到的问题,右栏是专家的建议.请将问题与建议配对,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
66.My American friends invite me to their dinner party.I don't know what to bring.

67.One of my American friends invites me to dinner at eight tonight.Should I arrive earlier?

68.I'm going to a dinner party held by Americans,but I don't know how to use the forks and knives.

69.I am going to an American friend's party.I am not sure what to dress.Should I dress formally?

70.An American family invite me to their home for dinner.How can I let the family know that I'm thankful for their kindness after dinner?
A.Never accept an invitation unless you really plan to go.You must refuse politely.

B.Just watch the other people,and follow them.If you still have no idea of what to do,ask the person next to you.

C.If you accept a dinner invitation of your friend,tell him or her what you like and don't like to eat.

D.You should arrive on time.Don't get there early.If you're going to be more than fifteen minutes late,you should call and tell them.

E.Flowers are always nice,or you may bring a bottle of wine if you know that your friends drink it.

F.Everyday dress is OK for most visits to an American's home.

G.You should thank them for the meal and for their kindness.It's also a good idea to send a thank you card the day after.
66.E67.D68.B69.F70.G.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

4.Daming's birthday is on Wednesday.(对画线部分提问)
Whenis Daming's birthday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Don't get your earspierced (pierce).You are too young.

查看答案和解析>>

同步练习册答案