精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】We sometimes have to meet some difficulties that we never expect, but we should develop a positive attitude to life. Keeping a positive attitude isn't always easy, especially when we are going through a difficult time in our life. However, we know, only when we take a positive attitude, can we overcome the difficulties.

On July 23rd, 1993, Wang Jiapeng lost his legs when his plane crashed. Wang was only 12 years old. He felt he was the unluckiest person in the world. When he saw students with their schoolbags on their backs, the sound of his wheelchair made him sick. Wang’s mother took him to a special hospital in Beijing. She looked after him in the daytime and worked at night to make money. But after two years, Wang was still not able to leave the hospital. Wang’s mother became too tired to go on and one day she herself became a hospital patient! One morning she woke up and saw her son holding breakfast for her. Wang’s trip to the food shop was his first time outside the hospital in two years. The five-minute walk took him thirty minutes.

But he was finally able to make an important decision. He didn’t care how other people looked at him. He had to learn to do things himself.

For the next few years, Wang taught himself all his middle school subjects in the hospital and five years after the accident, he won a chance to study in a college in Norway. Wang learned to drive, go rock climbing and ski. He even won two gold medals for skiing in an international skiing competition.

“You are what you think you are,” said Wang. “If you think you’re disabled, you are. If you don’t think so, you aren’t.”

So we know that if you can keep a positive attitude, even when things aren't going well in your life, you are the true winner of life.

根据短文内容判断正、误。

(注意,考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂“A”,错误的涂“B”)

【1】Wang Jiapeng, born on July 23rd, 1993, lost his legs because of a plane crash.

【2】At first he felt very unlucky when seeing others going to school.

【3】In order to look after him, his mother had to stop work and she finally fell ill.

【4】He finished the middle school by himself and got a chance to go to college.

【5】Positive thinking benefited Wang Jiapeng and he became good at skating.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】B

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了我们有的时候不得不面对我们不期而遇的困难,但是我们应该对生活保持积极的态度。保持积极的态度在我们度过困难时期不是容易的,然而只有我们拥有积极的态度才能克服困难。如果你能保持积极的态度,即使在你的生活中事情并不顺利,但你是生命的真正的赢家。

【1】细节理解题。根据短文第二段On July 23rd, 1993, Wang Jiapeng lost his legs when his plane crashed,可知1993年是王佳鹏出事故的时间,不是出生时间,故填B。

【2】细节理解题。根据第二段He felt he was the unluckiest person in the world.When he saw students with their schoolbags on their backs,可知他认为自己是最不幸的人,故选A

【3】细节理解题。根据第二段She looked after him in the daytime and worked at night to make money.可知王妈妈为了照顾他晚上在工作,故选B

【4】细节理解题。根据第四段For the next few years, Wang taught himself all his middle school subjects in the hospital and five years after the accident, he won a chance to study in a college in Norway.可知王佳鹏自学了高中课程,五年后上了大学,故选A。

【5】细节理解题。根据短文Wang learned to drive, go rock climbing and ski. He even won two gold medals for skiing in an international skiing competition.可知王佳鹏不是擅长滑冰而是滑雪,故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,然后从A-E中选择合适的小标题填入第31-35小题。

Everybody knows that healthy eating habits are important. You may want to know whether your eating habits are healthy or not. Read and check your habits now. Here are five good eating habits for you.

【1】 Drink at least 8 glasses of water a day. You may need even more water when you are exercising.

2 Breakfast is the most important meal of a day. You will have more energy after eating breakfast.

3 If you don’t have time to go out, take a sandwich with you for a quick lunch. Don’t eat lunch which has too much fat. If you don’t have lunch, that will be bad for your health.

4 We should eat fruits and vegetables every day. Add a banana to your breakfast, have a salad with lunch, and eat some vegetable at dinner.

5 Try to have dinner at least 3 hours before you go to bed. Your body needs time to digest most of food before you rest for 8 hours.

A. Drink plenty of water.

B. Don’t eat dinner late.

C. Eat a light lunch every day.

D. Don’t miss breakfast.

E. Eat fruits and vegetables.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Some young people are worrying about acne(青春痘) on their faces, and some are worrying about their figures(身材). Do you know on earth the secret of beauty is? Think of smile and health, and then you may find the .

Maybe you are not with your big nose, your small eyes or your weight. Don’t waste energy and feelings on the way you . In fact, when you become a(n) ___ and look at pictures of your past time, you’ll find how cute you are.

is the best way to make you beautiful. When people are happy, they look nice. When people smile or laugh from the of their hearts(心脏), they look very beautiful.

Don’t worry about your weight too much. Don’t ___ food for it. No one lives ______ health. So you need to eat healthy food and do enough exercise.

When you accept what you have ____ and enjoy them, you will really become pretty “inside and out”.

【1A. how B. what C. where D. which

【2A. question B. problem C. reason D. answer

【3A. satisfied B. strict C. popular D. angry

【4A. like B. look C. think D. have

【5A. adult B. parent C. doctor D. engineer

【6A. Beauty B. Health C. Wealth D. Happiness

【7A. bottom B. top C. foot D. head

【8A. receive B. accept C. refuse D. get

【9A. on B. for C. without D. with

【10A. used B. got C. done D. owned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We are in a world full of competition. Our parents compete(竞争)with others in their officesour brothers and sisters compete with others in their collegesand we compete with our classmates in school. Many of us give up in the face of competition and will never be successful. ①can‘totherswhywedobetterthan .One important reason is that we have no self-confidence(自信)。

In facteveryone is born equal. You can do what others do. Although your classmates may be better than you in some waysyou may be better than them in other subjects. So everyone has his or her own advantages. Don‘t look at things from a single(单个的)point of view. Try to discover your own advantagesand believe that you can do better than others in those ways.

Competition is not so terrible. Don‘t be afraid of it. And don‘t be afraid of those classmates who are better than you. ②Remember that self-confidence is the first step to success. Believe in yourselvesand you will be successful one day.

任务一Are we living in a world full of competition?

任务二: How can you improve yourself-confidence according to the passage?

任务三:将处画线部分单词连成一个完整的特殊疑问句。

任务四:将处画线部分译成中文。

任务五: What‘s the main idea of this passage?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

School Report

Term :Autumn Name: Tom White

Age:16 From: Class2,Grde7

English

He is good at speaking English, but there are always a few mistakes in his homework. I believe he can do it better.

A

Chinese

I don’t think Tom White is very interested in Chinese. He can’t put up his hand in class as much as possible. I think he should read more Chinese and try not to be shy.

B

Math

He is interested in figures, but he is always careless and he can’t always pay attention to the result. If he wants to make great progress, he must be more careful.

B

Science

He likes doing experiments very much and he has lots of good ideas in his work.

A

History

Good work. He likes telling history stories.

A

Geography

Getting better. He should have interest in it.

B

P.E.

Excellent, he is a good player in the school basketball team.

A

Music

Very good. He is interested in singing new songs well.

A

Art

Just so so.

B

General: Tom White is a clever boy. He spends more time in playing basketball and singing. Sometimes he can’t hand in his homework on time. But in English, Science, History, P.E., and Music, he has excellent performance. We believe Tom White will put more effort into Chinese and Math.

Allan Green

Headmaster

【1】Which is not true according to the school report?

A. Tom White is sixteen years old.

B. He draws pictures very well.

C. He likes history very much.

D. He is good at playing basketball.

【2】How does Tom White do in English study?

A. Better than Chinese study.

B. Best of all the subjects.

C. No mistakes in his homework.

D. Worst of all.

【3】In Science, Tom White is good at .

A. drawing

B. singing songs

C. playing basketball

D. doing experiments

【4】The music teacher his singing.

A. is worried about

B. feels sorry about

C. is pleased with

D. isn’t interested in

【5】What does the Geography teacher say?

A. Wonderful.

B. Better than other subject.

C. He has much interest.

D. fair(一般)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.

In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.

When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.

If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.

【1】Why do people in England often talk about the weather?

A. Because they may have four seasons in one day

B. Because they often have very good weather

C. Because the weather is warm just like in spring

【2】From the story we know that when _________come, there is a heavy rain.

A. sunshine and snow

B. black clouds

C. summer and winter

【3】 "People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too ______in winter."

A. warm B. cool C. cold

【4】 In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.

A. their friends ask them to do so

B. it often rains in England

C. they are going to sell them

【5】 The best title (标题)for this passage is ________.

A. Bad Seasons

B. Summer or Winter

C. The Weather in England

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Missing friends who live far away? Or just need a little family comfort after a long day? Sometimes you just need a hug(拥抱). And sometimes there’s just no one around to give you one. So what do you do? How about a virtual (虚拟的) hug?Scientists at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) have invented a social media vest (社交背心) that allows people to give hugs to their friends, family and loved ones on Facebook.

The vest is called Like-A-Hug, which is connected(连接) with your Facebook page. Whenever Facebook friends Like a photo, video or anything you post on the network, a fan will blow air into the vest to give you a hug. Hugs can also be sent back to the sender by pressing the vest to lose air, according to the website of designer Melissa Chow.

She worked with Andy Payne and Phil Seaton at the MIT Media Lab to build the black vest, making the wearer feel the warmth, encouragement, support, or love that we feel when we receive hugs. Melissa Chow said, We came up with the idea over a free talk about long-distance relationships and the disadvantages of video chat interfaces (视频聊天界面) like Skype.

Chow and her workmates actually finished work on the vest last year, but it’s only just recently drawn the attention of the public.

Chow provided no pricing or ordering information for the Like-A-Hug vest, so don’t expect to see people blowing up all over town just yet.

Although researchers believe that Like-A-Hug will cause a worldwide storm, a lot of people think it can’t take the place of the feeling of a real hug. Body temperature or the taste of hair and so on is far from what a social vest can match.

【1】What is the main purpose of the text?

A. To show how to design a magic vest.

B. To suggest a newly-built website.

C. To introduce a virtual social media vest.

D. To explain the weak points of Skype.

【2】The vest Like-A-Hug would probably be most helpful to ________.

A. those who play computer games

B. those who need comfort or support

C. those who design chat interfaces

D. those who like to give others hugs

【3】What can we learn about Melissa Chow?

A. She built the vest all by herself.

B. She expects to sell the vest at a high price.

C. She made the vest public last year.

D. She got the idea for a vest while chatting.

【4】We can learn from the text that the Like-A-Hug vest ________.

A. can be ordered on Facebook

B. can take the place of a real hug

C. can not only be used by Facebook users

D. produces a hug when you get a Facebook Like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】翻译

根据汉语提示,补全句子,使其完整与正确。(每空一词)

【1】 孙洋很刻苦,最终他的梦想实现了。

Sun Yang is hard-working. His dreams in the end.

【2】 鲍勃每天步行去学校。

Bob goes to school ..

【3】海伦性格外向,她喜欢交朋友。

Helen is outgoing and she likes .

【4】 他害怕犯错,所以一遍一遍地检查试卷。

He’s making mistakes, so he checks his test paper again and again.

【5】去游泳怎么样?

go swimming?

查看答案和解析>>

同步练习册答案