精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.If you need to call your parents but your phone is not with you,can you remember their numbers?
To remember 11numbers is not difficult.However,because of the smartphone,many of us are losing this ability.What's more,smartphones weaken(削弱)our skills at giving directions,as well as killing face-to-face communications.Even when friends are having a meal together,it's common for most to check their phones.
According to a report,Chinese people spend about 170minutes on their smartphones daily.Many studentsare addicted tousing smartphones.It does no good to their study.Research from Japan showed children who spend more than four hours a day on their phones perform much worse in school test than those who play with their phones for 30minutes.
It's true that the smartphone has made our lives easier.But many also think they spend too much time on it,and this is bad for their study or work.People are trying to change that.
A new app(应用软件)called Forest was introduced this month.It lets users plant a seed that grows into a tree over the next 30minutes.During the half hour,users cannot use their phones,or the tree will die.
A restaurant in Los Angeles,US,gives people a 5% discount (折扣) if they don't check their phones during a meal.Owner Mark Gold said he hopes it gives people a way to enjoy their meal and actually talk with friends and family in person.
61.Many people can't remember their parents'phone numbers becauseB.
A.they don't care about their parents
B.they depend too much on smartphones
C.they find it difficult to remember numbers
D.they don't know how to remember numbers
62.The underlined"are addicted to"probably meansA in English.
A.lose themselves in                     
B.are involved in
C.are related to                          
D.are good at
63.The app"Forest"is used toC.
A.encourage people to plant more trees
B.get people to change their smartphones
C.help people better control smartphone using
D.offer people a new game to enjoy themselves
64.By giving people a 5% discount,Owner Mark Gold wants his customers toD.
A.enjoy a cheaper meal                    
B.say no to smartphones
C.check phones after the meal               
D.improve face-to-face communication
65.What's the best title of the passage?A
A.Smart or harmful                       
B.Stop using smartphones
C.Why not try smartphones                 
D.How to make your phones smart.

分析 文章大意:智能机给我们的生活带来方便,但也给生活带来坏的影响:削弱了人们的记忆力、指引方向的能力、面对面交流的能力,影响学生学习.人们已经在想法改变这些:有人开发了应用软件,有饭店为在用餐期间不玩手机的人打折等等.

解答 61-65:BACDA
61题答案:B 推理判断题.由第二段第一句:To remember 11 numbers is not difficult.However,because of the smartphone,many of us are losing this ability.可知因为智能机人们正在失去记住11个数字的能力,可以推测出人们是把要记的东西都记在手机上了.故选B
62题答案:A 词义猜测题.根据Many students are addicted to using smartphones.It does no good to their study.许多学生addict于使用智能机,后面对他们的学习没有好处.可以推测出其汉语意思是"沉迷",故选A.
63题答案:C 推理判断题.根据文中的第五段:During the half hour,users cannot use their phones,or the tree will die.在半小时内,用户不能用手机,否则树会死去,可知该软件可以控制人们使用智能机.故选:C
64题答案:D 细节理解题.根据短文最后一句:Owner Mark Gold said he hopes it gives people a way to enjoy their meal and actually talk with friends and family in person.可知他希望给人们一种享受美食及和朋友、家人直接交谈的方式.故选D
65题答案:A 主旨题.根据文章大意智能机给我们的生活带来方便,但也给生活带来坏的影响:削弱了人们的记忆力、指引方向的能力、面对面交流的能力,影响学生学习.人们已经在想法改变这些:有人开发了应用软件,有饭店为在用餐期间不玩手机的人打折等等.主要是智能机的利弊,故选择A

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-You mean I have to go there by myself,for you are not free.
-Yeah,_________.(  )
A.you mean itB.you think itC.you got itD.you did it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.假设你叫Daniel,住在阳光社区.在那里你结识了一位新邻居.请你根据下面的要点提示,以"My neighbour"为题,写一篇70词左右的英语短文(开头已给出,不计入总字数).
要点:1.父亲是个警察,母亲是个厨师;
2他有许多爱好,擅长于画画,将来想当一名艺术家;
3.他家离学校不远,每天骑自行车上学;
4.他乐意助人,帮助邻居解决各种问题,辅导我做家庭作业;
5.有这样的邻居,你很幸运.
My neighbour
Li Tao is my new neighbour.He is twelve.       .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.中考即将到来,学生与家长都倍感压力,在学习与生活方面容易发生分歧.该如何解决呢?请你根据以下要点写一篇短文,并谈谈你会如何处理这些分歧.
要求:1.词数80个左右.
2.不得透露学校、姓名等任何信息,否则不予评分.
3.文章开头已经给出,不计入总词数内.
学生表现1.作业多,紧张,容易生气.
2.想看电视,打游戏,睡觉
家长反应1.担心考试成绩
2.要求周末上补习班
解决办法1.尊重父母,多沟通
2.…
The senior high school entrance exam is coming,both the students and parents are under great pressure.
                       .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.中考日益临近,学校生活十分紧张忙碌.假如你是九年级三班学生李彤,你班有同学倡议,利用"五一"小长假期间去远足,但有些同学有顾虑,于是大家进行了一场有关"五一"期间是否去远足的讨论.请你根据下表提供的信息,用英语写一篇短文,并发表自己的观点.
       一些学生赞同一些学生反对你自己的观点
△户外运动有益健康;
△放松自己、减轻压力;
△促进同学间友谊;
•远足危险;
•老师、家长反对;
•浪费时间、金钱,作业太多;
要求:1 短文须包括表格所有提示内容,可适当发挥;
2表明自己的观点,赞成还是反对,说明至少一个原因;
3词数:80-100词 (短文开头已给出,且不计入总词数).
4参考词汇:promote 促进
The students of Class 3had a discussion about whether it is necessary to go hiking during the May Day.
                                                                  

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-How could you get such a good idea?
-What my father said made me excited,and then I ____ the idea.(  )
A.put up withB.caught up withC.kept up withD.came up with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The more careful you are,the (  ) mistakes you will make.
A.lessB.moreC.fewerD.better

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---You were careless in the exam and _____ many mistakes.Do be careful next time.
---I will,Mr.Liu.(  )
A.makeB.was makingC.will makeD.made

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.国家为了优化人口结构,在2015年颁布了全面开放二孩的政策.上周你班就"你需要一个弟弟或妹妹吗?"开了一个班会,同学们各抒己见.请你根据下表提示内容,用英语写一篇短文,投给校报.
赞  成(1)欢乐多了;
(2)学会照顾了.
反  对(1)占据时间了;
(2)父母关爱少了.
你的观点  …(至少两点)
要求:1、包含所有图表信息,并适当发挥;
2、语句通顺,意思连贯,书写整洁;
3、词数不少于90字.开头已给,不计入总词数.
Last week our class held a class meeting---Would you like a younger brother or sister.Every student expressed his opinion of the topic.
Some students welcome a younger brother or sister.With a little child around,we may have great
fun seeing their pretty faces or meeting many funny situations,which will make our lives full of
joy.Besides,to learn to take care of a little child is important for us teenagers,which at the
same time can help us to take on challenges.However,each coin has two sides.Some other
students refuse to have a younger brother or sister.They think it will take us much time to look
after him or her.As a result,we won't have enough time for our hobbies.What's more,parents
may spare more time and love to the younger brother or sister,leading to our sadness at times.
As far as I am concerned,I would like to have a younger brother or sister.It is very wonderful
to grow up with a brother or sister together.We may share our happiness and sadness with each
other.Moreover,when our parents get older,they can live a better life with two children to
support them..

查看答案和解析>>

同步练习册答案