精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 There's much to see under the sea , but you need to remember that light behaves differently in water than in air . The objects appear closer to you than they exactly are . You might find yourself reaching out to touch something and completely missing it.

Objects under water will appear larger than they would on surface , too . Be careful not to tell any stories about the big fish that got away. That fish might not be so big after all ! It's just because sometimes things can seem to be as much as about 33 percent bigger in water!

What's more , in deeper water , colors just don't seem as bright . In fact , it looks as if some colors are missing . Remember the color of an object results from the wavelengths of light that are reflected from its surface . And light is taken in as it moves down through the water.

Swimmers wear wet suits to keep warm underwater . Let's take a bright red,yellow , and blue wet suit as an example . These colors are hard to miss on the surface of water.Watch carefully the changes in color as you descend in the water . The red part now looks almost black because the red light wavelengths , the longest among these three colors , are missing . As you go down deeper, the same thing will happen to the yellow part and in the end to the blue part . Even at a place about 6 to 9 meters underwater , you will look terrible, like a ghost! And you have to wait for your return to the surface to enjoy the bright colors again !

根据材料内容选择最佳答案。

1You miss the object underwater when you want to touch it because________.

A.your eyesight is quite poorB.you are not quick enough

C.it disappears very quicklyD.it is not as close as it seems

2The example of the wet suit is used to explain the change of________of an object underwater .

A.the sizeB.the weightC.the positionD.the color

3The underlined word " descend " probably means________in Chinese in this passage .

A.上升B.漂浮C.屏息D.下潜

4Which of the following is true ?

A.A four-meter-long fish looks three meters long underwater

B.The wavelengths of red light are longer than those of blue light

C.Much water will be taken in by the swimmer deep in the water

D.You will see a ghost if you go as deep as 6 to 9 meters into the sea

5The best title of this passage is________.

A.The Standand of Color UnderwaterB.The Behavior of Light Underwater

C.The Brightness of Color UnderwaterD.The Direction of Light Underwater

【答案】

1D

2D

3D

4B

5B

【解析】

这是一篇说明文。文章主要讲解了一些水下光学现象,并举例说明水下颜色变化的原因。

1句意:当你想触摸水下的物体时,会摸不中,因为它没有看上去那么近。

细节理解题。由第一段第二句“The objects appear closer to you than they exactly are.”可知,水下的物体没有看上去那么近。故选D

2句意:潜水衣的例子被用来解释说明水下物体颜色的变化。

细节理解题。由第四段第四句“Watch carefully the changes in color as you descend in the water.”可知,潜水衣的例子被用来解释说明水下物体颜色的变化。故选D

3句意:划线的“descend”在文中可能是下潜的意思。

词义猜测题。由第四段第六句“As you go down deeper...”可知,划线的“descend”在文中可能是下潜的意思。故选D

4句意:下列哪一项正确?

细节理解题。由第二段最后一句“Objects under water will appear larger...”可知,在水中看到的物体比实际的体积大,所以 A项错误。由第四段第五句“The red part...the longest among these three colors...”可知,红色的光波是三种颜色中波光最长的,所以B项正确。由第三段最后一句“And light is taken in as it moves down through the water.”可知,光在水下被吸收了,所以C项错误。由第四段倒数第二句“... you will look terrible, like a ghost!”可知,你看起来很可怕,像鬼一样,所以D项错误。故选B

5句意:这篇文章的最佳标题是水下光学现象。

主旨大意题。本文首段首句“...light behaves differently in water...”是文章的主题句。通读全文并结合主题句可知,文章主要讲解了一些水下光学现象。故选B

主旨大意题主要考查我们对一篇文章的深层理解程度以及在阅读中准确把握文章主旨大意的能力。一般针对某一语篇的主题、标题或目的设题。凡是问文章标题、大意或写作意图的题目都属于主旨大意题,如第五小题:The best title of this passage is The Behavior of Light Underwater。我们在阅读文章时,常常会发现一些表明作者观点的主题句。找出文章的主题句是解答主旨大意题非常有效的方法之一。主题句常出现在文章的开头或末尾,有时也会出现在中间部分,而本文的首段首句就是文章的主题句。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,完成相关任务。

Dear Kathy,

Welcome to Heze. I’m so glad that I can tell you something about Heze. Heze lies in the southeast of Shandong Province. As far as we know, it’s famous for peony, the national flower of China. Xuanle Park, the biggest amusement park in our city, lies in the north of Heze. You’ll find that there are Water World, big ferris wheel (摩天轮), haunted house and so on.(3) They are all interesting, but I think the roller coaster (过山车) makes people scared and excited.

The flowers in Caozhou Peony Park are the most fascinating. Unluckily, it’s not the right season. But there will be an animal show during National Day. It is convenient for you to get to Tianxiang Park. You can go there by bus at any time the park is free. Besides, I heard that there would be an interesting talent show at Inzone Supermarket the next week. I wonder if you’d like to go there. (4) 我想知道你想先去哪儿。

I am sure that you will have a great time in Heze.

Yours,

Lin Jing

1What is Heze famous for ?

__________________________

2Which place is the biggest amusement park?

__________________________

3将(3) 处画线句子译成汉语

__________________________

4将(4)处汉语句子译成英语

__________________________

5What’s the main idea of the e-mail?

__________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写

1—What’s forty and fifty? —It is n________.

2Autumn is my favorite season, because the l________on the tree turn brown and I feel comfortable then.

3There was a serious storm in the area last night. I could hear the heavy rain beat a_________my bedroom window.

4I can’t hear you c_________. Please speak a little bit louder.

5My son was born in D________,the coldest month of the year.

6—What would you like for dinner, beef or mutton?

—E________ is OK. I don't mind.

7If you want to get a prize in the speech competition, you need to p________for it well.

8The president took a plane and f________to New York today for a three-day visit.

9Sometimes we don’t have our P.E classes outside because of the bad w________.

10Nothing is i________ for those who will try their best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 请以“One Person that I Look up to”为题描述一位你所敬仰的人,简述你钦佩他(她)的理由以及这个人是怎么影响你的。

要求:1. 文中不得出现真实的姓名和学校名称;

2. 词数80词左右。

One Person that I Look up to

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Plastic can be found almost in everything. That includes toys, cars and computers. Most plastic cans should be recycled. However, many types of plastic are often thrown away. Much of the plastic rubbish ends up in the ocean. It gets there mainly from litter on land and over-flowing sewers (下水道).The rest is thrown directly into the seas. It's reported that about 8 million tons of plastic flows into the seas each year. That's equal to a garbage truck full of plastic every minute. Plastic can not fully break down, so once it reaches the ocean it will float on the sea or sink into the bottom and then it may kill the wildlife.

In response to this problem, the United Nations (U.N.) hosted its first-ever Ocean Conference. At the conference, the UN’s 193 member nations reached an agreement. They agreed to try their best to protect the ocean from pollution. "The sea has a special relationship with all of us in the world, but the relationship is under threat now," said Antonio Guterres, the secretary-general of the UN.

Countries in Asia have agreed to take some measures. The promise from China, Thailand,and Indonesia is hopeful. They produce up to 60% of all marine plastic waste-because of leakage (泄露) from underdeveloped garbage-collection facilities.

Good news is that some scientists and companies worldwide are developing ways to keep plastic out of the ocean. They are trying to remove it and recycle it. For example, the Dell, a computer company, is creating laptop packaging (包装) from recycled plastic rubbish.

Dell predicts that the project will prevent 16,000 pounds of plastic from entering the ocean.“We hope to encourage more companies to do something for the growing environmental issue," Carly Tatum says, who is a Dell spokeswoman.

However, environmentalists are not so optimistic. They warn that there is no quick way to prevent plastic pollution. Maybe the real solution is that every country in the world should make stronger laws on the plastic pollution.

1According to the passage, how do people usually deal with most plastic?

A.By recycling it.B.By burying it.

C.By throwing it away.D.By making it harmless

2What does "this problem"in Paragraph 2 refer to?

A.The ocean is seriously polluted

B.The wildlife in the ocean is dying out.

C.Plastic fails to fully break down.

D.Too much plastic rubbish flows into the ocean.

3What does the writer think is probably the best way to prevent plastic pollution worldwide?

A.Producing less plastic waste.

B.Taking measures to recycle plastic.

C.Encouraging all countries to make related stricter laws.

D.Developing more ways to keep plastic out of the ocean.

4What's the topic (话题) of the passage?

A.Plastic pollution in the ocean.B.The influence of plastic on the environment.

C.Debates on plastic recycling.D.Measures on protecting the ocean.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】在下列各句的空白处填入一个适当的词,使句子意思完整、语法正确。

1The alarm clock didn’t go________, so I was late for work this morning.

2I was so sleepy that I could hardly keep my eyes ________.

3She was so careless that she hurt________while going downstairs.

4It’s reported Flight 471 have to ________ at the nearest airport because of the bad weather.

5Those young clerks like playing jokes________each other in the office. They have good relationships.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。将 答案写在答题卡上。

American teenagers used to look forward to growing up. Getting their first license or 1(work) at their first part-time jobs were exciting events in most teens' lives. 2 fewer American teens are doing "adult" activities like driving and working now.

Does too much homework made them 3(tire)? The answer is NO. Teens actually spend less time on homework now than they did in the 1990s. A child expert says that today's teens are different because they are the 4(one) generation to grow up with social media and smart phones.

What kind of effects does this have on how 5(quick) kids grow up? For one thing, kids spend more time playing with technology and less time on other things. This may explain6 fewer kids are interested in "adult" activities.

In high school, getting one's first driving license used to be regarded as something "cool" 7 could impress one's friends. But today, kids avoid 8(share) this with others. They would rather stay at home and play on their phones.

It is hard 9(say) growing up more slowly is good or bad. But kids can have more time for social and emotional 10(develop). It is necessary for success later in life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Did you see a girl with an English book in her hand passed by just now?

—No, sir. I _______ a magazine.

A.readB.am readingC.was reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 I will never forget one thing in Grade 8. Once I had a bad mark in a math test. I was shy and afraid 1 (meet) my parents. I got back home late after school. My parents were 2 (worry) about me a lot. But when they knew what happened, they said to me, “It doesn’t matter, my dear. Remember we’ll be always 3 you when you need help. We believe you can be 4 (good) next time. Never give up!” I was moved and I made up my mind 5 (work) harder and harder.

Whenever I am in trouble, I can always feel my parents’ love. I want to be a good child for my parents.

查看答案和解析>>

同步练习册答案