精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.My grandfather Jack is 96years old,and he has had an interesting life.He has travelled a lot in his life in the Far East.He visited the Taj Mahal (灵庙) in India and the Pyramids in Egypt.He hunted (狩猎) lions in Africa,and rode a camel in the Sahara Desert (撒哈拉沙漠).He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu (加德满都) in Nepal.
Jack has married twice.His first wife died when she was 32.He met his second wife Maria while he was cycling round France.They have been married for 50years,and they have lived happily in a small village since they got married.
Jack says that he has never been ill in his life.The secret of good health,according to my grandfather,is exercise.He goes swimming every morning.He has done this since he was a boy.He also has a glass of wine every night!Perhaps that is his secret!

根据短文内容,判断以下句子的正误,请在你认为正确的句子的答题卷相应空格内写"T",错误的写"F".(共5小题.每小题1分,满分5分)
51.Jack has lived an interesting life.T
52.The most beautiful place Jack thinks is Kathmandu in Nepal.T
53.Jack and Maria have been married for forty years.F
54.Jack rode a camel to hunt lions in the Sahara Desert.F
55.Jack has never been ill in his life.T.

分析 我的爷爷96岁了,他的生活很有趣.他一生中游览了很多地区.他一生结过两次婚,他身体很健康,因为他经常锻炼.

解答 51.T   细节理解题   根据"he has had an interesting life"可知,他的生活很有趣,故这句话正确,答案为T
52.T   细节理解题   根据"He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu (加德满都) in Nepal"可知,爷爷认为他去过的最有趣的地方是加德满都.故这句话正确,答案为T
53.F   推理判断题   根据"He met his second wife Maria while he was cycling round France.They have been married for 50years"可知,他们已经结婚50年了,故这句话错误,答案为F
54.F   细节理解题    根据"He hunted (狩猎) lions in Africa,rode a camel in the Sahara Desert"可知,他在非洲猎狮子,在撒哈拉沙漠骑骆驼.故这句话错误,答案为F
55.T   细节理解题    根据"Jack says that he has never been ill in his life."可知,他从来没有生病过,故这句话正确,答案为T

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.But the most important thing is to learnsomething new(新的东西)
for us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.在我们学校,学生不允许穿耳洞.
In our school,students are notallowed to get their earspierced.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.She  is sure that she will pass the math exam because she is good at it.(  )
A.believesB.disagreesC.worriesD.advises

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.I forgot_____ the door,so I called my neighbor to do it.(  )
A.lockB.lockingC.lockedD.to lock

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.健康的食物对我们很重要.
Healthy foodisimportantto us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Does your friendlike (like) soccer?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.These amazing animals prove that love lives on four legs.
A little girl's lifeline
Three-year-old Alida Knobloch and her 27kg golden dog,Mr.Gibbs,are almost together all the time.There is a special love between them.Alida,who suffered from serious lung (肺)disease when she was 10months old,is unable to breathe on her own for about 45minutes.So Mr.Gibbs has been with her everywhere,carrying 4.5kg of oxygen tanks for her.
A pig that calms kids
When Lois Brady,a famous doctor in America,visits special-needs students in San Francisco schools,she often brings along Buttercup,a black pig from Vietnam.The pig is very calm and friendly and has been trained to offer comfort (安慰) to patients as well.
A Lion's big heart
With paws the size of dinner plates,bright black eyes and a golden mane (鬃),Jupiter,a 13-year-old 250kg lion,was brought to the rescue (援救) center by Anna.In the past two years,Anna has developed a very close relationship with Jupiter.
25.Which of the following do you think is the right match(匹配)?B
A.Alida→a lion   
B.Buttercup→a pig
C.Lois→a sick girl
D.Jupiter→a doctor
26.How long has Mr.Gibbs been with Alida?D.
A.For about 45minutes 
B.For about 10months
C.For over 3years
D.For over 2years
27.The best title to explain the main idea of the text is"A"
A.Hero pets                     
B.Small pets
C.Kids'friends                   
D Special visits.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.阅读下面文章,然后从文后所给的A-D五个选项中选择正确的小标题,将其序号填入71-75小题.
71.B
If you are easily angry or too tired,maybe you need better sleep.Many reasons can influence a good night's sleep,such as relationship or illness.Start with these simple sleep tips.Of course,if you often have trouble sleeping,see your doctors.He may help you get the better sleep.
72.DGo to bed and get up at the same time every day,even on weekends and holidays.If you don't fall asleep in 15minutes,get up and do something relaxing.Go back to bed when you're tired.
73.CDon't go to bed when you are hungry or full.Or it can keep you up.Something may have nicotine(尼古丁),caffeine(咖啡因) and alcohol(乙醇,酒精); it can influence the quality of sleep.
74.EDo the same things each night to tell your body it's time to calm down.You can take a warm shower,read a book or listen to relaxing music.Don't use the TV set or other electronic devices (电子设备) as part of your bedtime habit.
75.AIf you have some naps during the day,you will be active and can't fall asleep quickly in the evening.Limit the naps in the daytime.

A.Limit daytime nap.    
B.How to sleep well.    
C.Care what you eat and drink.      
D.Keep a sleep schedule.      
E.Form a bedtime habit.

查看答案和解析>>

同步练习册答案