【题目】 With China’s large population and increasing urban(城市的)space, the cost of electricity is rising in cities. So the Chinese government is preparing to send the world’s first artificial(人造的)moon to space.
The man-made moon is, in fact, a satellite. It carries a huge space mirror so that it can throw back sunlight to the Earth. The moon will fly about 500 kilometres above Chengdu, a south-western city of China, and work like the Moon at night. Since it runs much closer to the Earth than the Moon, it’s much brighter and there will be no need to use street lights in the city. According to scientists, Chengdu can save around 174 million dollars in electricity if the man-made moon brightens 50 square kilometres of the city.
For now, the artificial moon is still going through testing. Although it has many advantages, quite a lot of people think that creating more artificial light is harmful to the environment, as light pollution is a growing problem in our modern world. Actually, there is no need to worry. Chinese scientists say the mirror on the moon can be controlled, so they can decide its direction, brightness and so on. They can even turn it off when needed. Moreover, when the man-made moon works, people will see only a bright star above. It won’t be a giant moon as imagined.
Several countries, including China, are all looking to use energy from space, and artificial moons have been under discussion for some time. In 1999, Russia tried sending a space mirror into space, but it failed. And later the project was cancelled, according to the New York Times. And now, it seems that space light has come closer.
【1】China will send the man-made moon to space to __________.
A.study the MoonB.explore spaceC.save energyD.protect the Earth
【2】What is the second paragraph mainly talking about?
A.How the man-made moon works.B.How the man-made moon was created.
C.How scientists control the man-made moon.D.How the man-made moon throws back sunlight.
【3】What can we learn about the man-made moon from the passage?
A.It looks huge from the Earth.B.Three will be sent to space in 2020.
C.It is designed to work at night only.D.China is the first country to send it to space.
【4】In which column(专栏)of a newspaper can we probably find the passage?
A.NATURE.B.ENVIRONMENT.C.SOCIETY.D.SCIENCE.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
本文讲述了中国政府正准备把世界上第一颗人造月球发射到太空,节约能量。人造月亮实际上是一颗卫星。它携带着一面巨大的太空镜子,这样它就能把阳光反射回地球。月球将在中国西南部城市成都上空500公里处飞行,夜间工作。如果人造月亮点亮成都50平方公里的土地,可以节省大约1.74亿美元的电费。
【1】细节理解题。根据“According to scientists, Chengdu can save around 174 million dollars in electricity if the man-made moon brightens 50 square kilometres of the city.”据科学家称,如果人造月亮点亮成都50平方公里的土地,可以节省大约1.74亿美元的电费。所以发射人造月亮的目的是为了节约能源,故选C。
【2】推理判断题。根据“It carries a huge space mirror so that it can throw back sunlight to the Earth. ”它携带着一面巨大的太空镜子,这样它就能把阳光反射回地球。第二段后面还提到了人造月亮的益处,所以此处是讲了人造月亮如何工作。故选A。
【3】推理判断题。根据“Moreover, when the man-made moon works, people will see only a bright star above”此外,当人造月亮运行时,人们只能看到天上一颗明亮的星星,排除A;选项B未提及;根据“In 1999, Russia tried sending a space mirror into space, but it failed. ”1999年,俄罗斯试图向太空发射一面太空镜,但失败了,所以不是第一个,排除D;根据“The moon will fly about 500 kilometres above Chengdu, a south-western city of China, and work like the Moon at night.”月球将在中国西南部城市成都上空500公里处飞行,夜间工作。故选C。
【4】文章来源题。A. NATURE.自然;B. ENVIRONMENT.环境;C. SOCIETY.社会;D. SCIENCE.科学;结合文章主要说的人造月亮,所以是科学,故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Are you scared to see the dentist in your childhood? Some kids were afraid of 【1】(go) to the dentist's, but not me. I had a【2】(fun) dentist. His name was Dr. Smileyface I don't think that was 【3】(reality), but that was【4】he told all the kids who came to see him. He had a cool waiting room. It had video games and 【5】big toy box. Dr. Smileyface always wore amusing hats.Sometimes he had his face【6】(paint ). He asked interesting questions. He made me laugh. One time, he told me this joke, “What has lots of【7】(tooth )but never goes to the dentist? A.comb! When he pulled my tooth, it didn't hurt at all !He also taught me how to take care【8】my decayed tooth because he said he didn't want me to see him too often in the clinic. Before I went home, he always gave me a surprise. Once he gave me a rubber spider【9】(scare)my mom with!【10】 wise Dr. Smileyface was. He made it less terrible for kids to see a dentist.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据括号内所给的中文提示,正确拼写单词,并将答案填写在答题卡对应的横线上。
【1】I don't know how to_________(增加) my reading speed.
【2】Please tell me_________(确切地) where he is.
【3】There isn't any beef in the_________(冰箱).Could you please buy some for me?
【4】Tom was_________(有耐心的) when the policeman asked him about the case.
【5】The little girl is afraid to speak in_________(公开的).
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Mark Twain is someone Americans are taught to love. Older relatives, English teachers and the media always praise him. But when you actually take the time to read The Adventures of Tom Sawyer, you find that his work is more w【1】 than you could ever imagine.
The novel describes a young boy named Tom sawyer growing up in a small town a【2】 the Mississippi River. He explores the countryside on a riverboat with his friends, falls in love with girls, starts secret clubs and s【3】for treasure. Twain’s idea of childhood is magical--a time of imagination, wonder and, of course, adventure.
More importantly, t【4】 the eyes of Tom Sawyer, Twain c【5】 makes fun of US culture. For example, Tom hates going to church, and Twain uses scenes of Tom there to make fun of religion(宗教) and its old traditions.
Twain’s writing is full of these kinds of critical(批判的) points about c【6】and politics.
That’s w【7】he is so loved in the US-- he wasn’t afraid to state his opinions, and he did so clearly.
He also believed strongly in w【8】 right to vote in elections and gave a famous speech on the subject, c【9】 “Votes for Women”, in 1901.
“Tom was a great hero once more-- the pet of the old, the envy of the y【10】,” Twain writes in Tom Sawyer. But he could just as well be describing himself.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】选词填空。阅读下面短文,从方框中选择单词,根据实际情况用其适当形式填空,使短文意思完整。每空一词,每词只能用一次。
tell interest but health number
Jianzhi is a traditional style of paper cutting in China. People started to practice Jianzhi in China in the 6th century, Jianzhi has a【1】of special uses in Chinese culture. Almost all of them are for【2】, happiness or good wishes. Red is used the most commonly among all the colors. Since long ago, Chinese people have been【3】, in cutting paper into traditional Chinese characters to symbolize (象征) the Chinese zodiac(生肖) animals.
Paper cutting is popular around the world,【4】only the Chinese paper cutting is listed in the UNESCO Intangible Cultural Heritage Lists(非物质文化遗产录). The Chinese paper cutting gets its place because it has a history of more than 1, 500 years and it【5】so much of Chinese history and culture.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There is so much smog these days. We all want to know __________.
A.how we can do to prevent itB.when can we prevent it
C.what we can do to prevent itD.why can’t we prevent it
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给的中文意思完成句子,每空一词。
【1】他说他后悔与父母顶嘴。
He said he __________ __________ back to his parents.
【2】Tom喜欢踢足球而不喜欢和朋友在网上聊天吗?
Does Tom prefer __________ football to __________ with his friends online?
【3】什么时候动身取决于天气条件。
When to start __________ __________ the weather.
【4】这些老人被照顾得很好。
These old people are __________ __________ very well.
【5】孩子们一直在期待着寒假的到来。
Children are __________ __________ to the winter vacation.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 One day, our teacher said that he had an exercise for us to try.First we stood, facing away from our classmates.Then we_________backward, depending on another student to catch us.Most of us were not_________with this.We couldn't fall back for more than a few inches(英寸)_________stopping ourselves.
Finally, Judy gave it a try.She is a thin, quiet, dark—haired girl who always wears big white sweaters.Judy _________her arms over her chest(胸膛),her eyes, fell backward, and did not stop.She looked like one of the TV ads (广告)where the model jumps_________the pool.For a moment.I was sure she was going to fall onto the_________.At the last moment, her partner caught her head and shoulders and pulled her_________immediately.
“Wow!”several students yelled.Some clapped their hands.Our teacher finally smiled. “You see,” he said." You closed your eyes.That was the _________Sometimes you cannot believe what you see.You have to believe what you_________.And if you are ever going to have__________trust you, you must feel that you can trust them too —even when you're in the dark.Even when you're falling.”
【1】A.fellB.connectedC.droveD.laid
【2】A.believableB.comfortableC.embarrassedD.painful
【3】A.afterB.beforeC.sinceD.for
【4】A.openedB.dividedC.liftedD.crossed
【5】A.ontoB.intoC.fromD.out
【6】A.poolB.waterC.publicD.floor
【7】A.awayB.backC.upD.down
【8】A.differenceB.businessC.victoryD.secret
【9】A.seeB.feelC.hearD.smell
【10】A.otherB.the otherC.anotherD.others
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A: Hi, Kelly. Where have you been this summer vacation?
B: Oh, I haven’t been anywhere.【1】.However, I still spared some time to do something special【2】
A: That sounds fun.【3】
B: I went to Chengdu Animal Park to be a volunteer.【4】I hope more people can realize the importance of protecting animals. And the rest of time, I’ll go on fighting with my study.
A: Try your best.【5】
B: Thank you. Have a nice vacation!
A. Would you like to tell what exactly you did?
B. I was so busy with my study that I had no time to hang out.
C. Success will belong to you once you try your best.
D. My job was to tell people something about animal protection.
E. It has something to do with animals.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com