精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Monty Robert's father was a horse trainer.As a child,Monty often went from one farm to another with his father.Sometimes they didn't have money to pay for food,but Monty still kept hoping to own a horse farm.
  When he was in school,his teacher asked him to write a paper about his dream.He wrote a seven-page(页)paper.He wanted to have a horse farm one day.He even drew a picture of a horse farm in the paper.
  The next day he handed it in to his teacher.Two days later,he got his paper back.On the front page was a large red"F"with the words"See me after class".So the boy did and asked his teacher,"Why did I get an F?"The teacher said,"This dream will not come true for a young boy like you.You need a lot of money to own a horse farm.You have to buy the land.You have to pay for a lot of things.There is no way you could ever do it."Then the teacher added,"If you write this paper again with a simpler dream,I will give you a good grade."
  After school he thought hard about it.At last,he decided to hand in the same paper,making no changes at all.He said to the teacher,"You can keep the F and I'll keep my dream."
  Many years later,Monty had his own large horse farm.His dream came true.
So don't let anyone take away your dreams.Follow your dreams,no matter what they are.
44.From Paragraph 1,we learn thatA.
A.Monty's family was poor             
B.Monty's father didn't support him
C.Monty hoped to be a horse trainer      
D.Monty changed his mind all the time
45.What was Monty's attitude towards his paper?B
A.Careless.
B.Serious.
C.Joking.
D.Funny.
46.Monty's teacher gave him a red"F"because he thoughtC.
A.Monty's handwriting was too bad
B.Monty copied from another student
C.Monty's dream was too hard for him to achieve
D.Monty was not working hard to realize his dream
47.What does the story want to tell us?C
A.Don't take away others'dreams.
B.Follow a realistic dream.
C.Never give up your dream.
D.Anyone with a dream will succeed.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要叙述了蒙蒂•罗伯特的爸爸是一个驯马师,从小就跟着爸爸从一个马场到另一个马场,他希望也能拥有一个自己的马场.在上学的时候,老师让同学们写一篇自己的梦想的文章,蒙蒂写了一篇七页的文章,就是想拥有自己的马场,老师认为这是不可能实现的,就给了一个F的分数,并要求他重写.蒙蒂一字未改的又交上了,并对老师说"你可以继续给F,我也会继续保持我的梦想"后来蒙蒂终于实现了自己的梦想---拥有了一个属于自己的马场.

解答 44.A.细节理解题.根据"Sometimes they didn't have money to pay for food"可知他们没有钱吃饭,所以他家是贫穷的,故选A.
45.B.细节理解题.根据"After school he thought hard about it.At last,he decided to hand in the same paper,making no changes at all."可知他认真思考了之后对文章没做任何改动,可见他写这篇文章的态度是认真的.故选B.
46.C.细节理解题.根据"This dream will not come true for a young boy like you."可知老师认为对于一个孩子来说,拥有自己的马场,这是一个不可能实现的梦想,不切实际,所以给了一个红色的F.故选C.
47.C.推理判断题.根据"You can keep the F and I'll keep my dream."以及"So don't let anyone take away your dreams.Follow your dreams,no matter what they are."可知通过蒙蒂梦想到成真的例子,告诉我们不管自己的梦想是不是有难度去实现,一定要坚持才能实现,不能放弃.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.无论天气怎样,清洁工们总是按时清扫街道.
However the weather is,the cleaners always clean up the streetsontime.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Peter wasproud/praud/of himself for winning the race.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.有些父母认为孩子们的爱好会妨碍他们的学业.
Some parents think that children?s hobbies canget in the wayof their schoolwork.(get)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The        kids learn to be independent,the        it is for their future.(  )
A.early;goodB.early;betterC.earlier;betterD.earlier;good

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.When I was young,my father used to grow carnations-a kind of flower that was red,pink and white.He took care of them with much love and devotion (挚爱).When he came home from work every day,he would enjoy watching them.And he used to tell us,"No one should touch my flowers."
One day,my younger sister Clemence,who loved Dad very much,wanted to help him.So she cut the carnations from their stems (枝干) one by one and arranged them on the ground.She believed that Dad would be very pleased to see them that way.When Mom and I realized what my sister had done,we became completely  speechless.However,my sister didn't know why no one showed her any appreciation (欣赏).When Dad came back,he went straight to watch the flowers as usual.Seeing his flowers lying on the ground like dead animals,he was surprised at first.He looked towards the street to see if it was any of the neighbor's children who could have done it.Then he looked at Mom in silence.Finally Mom,who always taught us to tell the truth,said,"No bad neighbors did this great job,only your lovely daughter Clemence."Dad's face changed into a smile and then he said,"Do I have better flowers than my lovely daughter?"My younger sister smiled and hugged Dad strongly.

66.How many kinds of colors do carnation have according to the passage?C
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
67.Why did Clemence cut the carnations from their stems?D
A.Because she didn't like them.
B.Because Dad told her to do so.
C.Because Mum told her to do so.
D.Because she wanted to help her dad.
68.What does the underlined word"speechless"mean in Chinese?A
A.无语的
B.伤心的
C.惊奇的
D.无助的
69.What did the father feel after hearing what the mother said?C
A.Angry.
B.Excited.
C.pleased.
D.Sad.
70.What's the best title for this passage?B
A.My Cleverest Sister
B.My Dad's Best Flower
C.My Dad's Carnations
D.My Honest Mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.This museum ______ here for over 80years.It ______ one of the oldest buildings in this city.(  )
A.is; wasB.had been; isC.was; has beenD.has been; is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.When was Sally born?
A.In 1998.
B.In 2000.
C.In 2002.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.If I_______ five minutes more,I will do all the exercises right.(  )
A.giveB.will giveC.am givenD.was give

查看答案和解析>>

同步练习册答案