5.Monty Robert's father was a horse trainer.As a child,Monty often went from one farm to another with his father.Sometimes they didn't have money to pay for food,but Monty still kept hoping to own a horse farm.
When he was in school,his teacher asked him to write a paper about his dream.He wrote a seven-page(页)paper.He wanted to have a horse farm one day.He even drew a picture of a horse farm in the paper.
The next day he handed it in to his teacher.Two days later,he got his paper back.On the front page was a large red"F"with the words"See me after class".So the boy did and asked his teacher,"Why did I get an F?"The teacher said,"This dream will not come true for a young boy like you.You need a lot of money to own a horse farm.You have to buy the land.You have to pay for a lot of things.There is no way you could ever do it."Then the teacher added,"If you write this paper again with a simpler dream,I will give you a good grade."
After school he thought hard about it.At last,he decided to hand in the same paper,making no changes at all.He said to the teacher,"You can keep the F and I'll keep my dream."
Many years later,Monty had his own large horse farm.His dream came true.
So don't let anyone take away your dreams.Follow your dreams,no matter what they are.
44.From Paragraph 1,we learn thatA.
A.Monty's family was poor
B.Monty's father didn't support him
C.Monty hoped to be a horse trainer
D.Monty changed his mind all the time
45.What was Monty's attitude towards his paper?B
A.Careless.
B.Serious.
C.Joking.
D.Funny.
46.Monty's teacher gave him a red"F"because he thoughtC.
A.Monty's handwriting was too bad
B.Monty copied from another student
C.Monty's dream was too hard for him to achieve
D.Monty was not working hard to realize his dream
47.What does the story want to tell us?C
A.Don't take away others'dreams.
B.Follow a realistic dream.
C.Never give up your dream.
D.Anyone with a dream will succeed.
分析 本文是一篇人物故事类短文.主要叙述了蒙蒂•罗伯特的爸爸是一个驯马师,从小就跟着爸爸从一个马场到另一个马场,他希望也能拥有一个自己的马场.在上学的时候,老师让同学们写一篇自己的梦想的文章,蒙蒂写了一篇七页的文章,就是想拥有自己的马场,老师认为这是不可能实现的,就给了一个F的分数,并要求他重写.蒙蒂一字未改的又交上了,并对老师说"你可以继续给F,我也会继续保持我的梦想"后来蒙蒂终于实现了自己的梦想---拥有了一个属于自己的马场.
解答 44.A.细节理解题.根据"Sometimes they didn't have money to pay for food"可知他们没有钱吃饭,所以他家是贫穷的,故选A.
45.B.细节理解题.根据"After school he thought hard about it.At last,he decided to hand in the same paper,making no changes at all."可知他认真思考了之后对文章没做任何改动,可见他写这篇文章的态度是认真的.故选B.
46.C.细节理解题.根据"This dream will not come true for a young boy like you."可知老师认为对于一个孩子来说,拥有自己的马场,这是一个不可能实现的梦想,不切实际,所以给了一个红色的F.故选C.
47.C.推理判断题.根据"You can keep the F and I'll keep my dream."以及"So don't let anyone take away your dreams.Follow your dreams,no matter what they are."可知通过蒙蒂梦想到成真的例子,告诉我们不管自己的梦想是不是有难度去实现,一定要坚持才能实现,不能放弃.故选C.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.