精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18."Who needs a shopping mall (购物中心)if you have Taobao?"says Wang Lin,28,a writer in Beijing.
Taobao,China's largest online shopping site(网上购物网站),has become an important part of Wang Lin's life.She spends lots of money on Taobao.
A growing number of Chinese Internet users like Wang have found the joys of online shopping.Most online shoppers are students or young workers.More women shop on line than men.Clothing and home-use products are the most popular on line.
It was reported that more than 250billion yuan was spent on online shopping last year,80% through Taobao.Taobao means"looking for treasure"in Chinese.People can find almost everything they need on Taobao,from clothes to books,from candies to DVD players.
You may question the security of online shopping,Wang Lin said,"It's very safe and convenient ( 便利的).Unless you receive the products from the sellers and are satisfied with them,the shop owner will not get the money.You can also get your money back if you want to return the products."

31.What are the most popular on line?C
A.Candies and DVD players 
B.Clothes and books.
C.Clothing and home-use products.
D.Cars and houses
32.Taobao isC.
A.a shopping mall 
B.an online shopper
C.an online shopping site
D.a big market
33.Most online shoppers areA.
A.young 
B.old 
C.babies 
D.writers
34.What does the underlined word"security"mean?B
A.质量 
B.安全 
C.信誉
D.便利
35.Which is the best title(标题)of the passage?B
A.Wang Lin's life.
B.Online shopping in China.
C.Shopping on line is not safe.
D.A writer's works.

分析 这篇文章讲这篇文章讲诉了中国最大的网上商店:淘宝. 很多人都在享受网上购物的便利,大部分是学生和年轻的工人,女人比男人多.网上的东西种类繁多,应有尽有.淘宝上最受欢迎的是衣服和家用产品.去年的销售额达到了2500亿元,80%是通过淘宝.网购能给我们带来很多的便利.人们会担心安全问题,王林说到:网购是安全便利的,你收到了物品并且满意之后卖家才会收到钱款,你也可以退款.诉了中国最大的网上商店:淘宝. 很多人都在享受网上购物的便利,大部分是学生和年轻的工人,女人比男人多.网上的东西种类繁多,应有尽有.淘宝上最受欢迎的是衣服和家用产品.去年的销售额达到了2500亿元,80%是通过淘宝.网购能给我们带来很多的便利.人们会担心安全问题,王林说到:网购是安全便利的,你收到了物品并且满意之后卖家才会收到钱款,你也可以退款.

解答 31─35 CCABB
31:答案:C.细节理解题.根据第三段Clothing and home-use products (产品) are the most popular online.可知Clothing and home-use products,答案为C
32:答案:C.细节理解题.根据第二段Taobao,China's largest online shopping site 可知online shopping site,答案为C
33:答案:A.细节理解题.根据第三段Most online shoppers are students or young workers.描述,可知大部分在线购物的人是年轻人.故选A.
34:答案:B.词义猜测题.联系后一句It's very safe and convenient ( 便利的).Unless you receive the products from the sellers and are satisfied with them,the shop owner will not get the money网购是安全便利的,你收到了物品并且满意之后卖家才会收到钱款,可知这句话指的是,你可能担心在线购物的安全问题.故选B.
35:答案:B.标题归纳题.阅读短文可知,结合第二段Taobao,China's largest online shopping site (网上购物网站),has become an important part of Wang Lin's life可知本文主要讲述的是在中国的在线购物.故选B.

点评 这篇短文能引起学生的兴趣,和学生们的生活息息相关,做题的时候注意不要脱离文意.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.If your home is like most others,you've probably got a recycling (回收) bin in your kitchen.Good for you.That's the first step to recycling.But there are other things that both parents and kids can do to make recycling work better.
First,what kinds of rubbish bins are in the other rooms of your house?What about in your bedroom?You've probably just got one rubbish bin where everything goes.Bui it's a good idea to place a special bin for recycling paper.Then when it goes full,you can empty it into a larger recycling bin in the kitchen.You can also put a small recycling bin in the bathroom for any useless paper there.
Before you throw an item into the recycling bin,stop and think if you can use that item again.Take plastic items with yoghurt,for example.After eating what's in them,you can clean them and store them in a cupboard,and later you can use them for storing another food item.You can do the same with the glass jars,too.You can also share your recycling advice with your neighbours.
If you decide to put an item in the recycling bin,it's very important to follow this method.If it has food or drink m it,you must clean it before you put it in the recycling bin.It can't be recycled with food still in it.You should place the item under the running water for a few seconds to clean it.This saves time for the workers in the recycling center.Then they can use their time doing more important work.
The last thing to remember is-don't give up!Recycling is a whole life task and you mustn't just do recycling for a month and then return to your old habits.You can also continue to find other ways to recycle.So make recycling your new habit,and get others involved as well!

88.Is it good for you to have a recycling bin in your kitchen?Yes,it is..
89.Where can you put a small recycling bin for any useless paper?I can put a small recycling bin in the bathroom..
90.What should you do before you throw an item into the recycling bin?Stop and think if I can use that item again..
91.Why must you clean the item before you put it in the recycling bin?Because it can't be recycled with food still in it and this saves time for the workers in the recycling center..
92.How long shall we have the habit of recycling?Recycling is a whole life task
93.What is the passage mainly about?Itis about why to keep a recycling bin ( at home )and ( some advice on ) how to make recycling work better at home..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Many of us don't pay attention to the importance of eye care.It's said that if you take care of your body,then you can be healthy.That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eyecare should be put in a number one place.
There are several causes leading to poor eyesight(视力) like not enough food,gene (基因) and aging (年龄增长).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.
If you happen to work in front of the computer,it is best to take a rest every once in a while.Something dirty can cause your eyes red and they will make you feel uncomfortable.It is bad for your eyes,too.If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water.You must also try your best to protect your eyes from harmful things.For example,sunglasses are not just fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays(紫外线).
Eating healthy foods will be good to your eyesight.Remember that vitamins (维生素) A,C
and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight,too.If a person exercises regularly and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how olda person is.

任务一:根据短文内容,用简洁的句子或短语完成下列表格.
SuggestionsHow to Protect Our Eyes
Suggestion 1★Take a rest every once in a while when working in front of the computer.
Suggestion 2★Clean the eyes by using cold water when something dirty causing the eyes red.
Suggestion 3★(61)sunglasses can serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Suggestion 4★(62)Try to eat food groups that have these vitamins.
Suggestion 5★(63)you should do eye exercises.
Suggestion 6★(64)eats the right kind of food
任务二:除了文中提到的方法外,你一定还有许多方法,请写一条与大家分享吧.
★(65)Don't watch TV for a long time..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.If you want to achieve a balance between your schoolwork and your hobbies,you should plan your timewisely (明智地).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.根据对话内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使对话内容完整正确,并将答案填写在答题卡标号为51~55的相应位置上.
have it checked;  restarted;  hold on;  as soon as possible;  at all
A:Hello!Can I help you?
B:Hello!I'd like to speak to Mr.Sun,Manager of the Customer Service Department.
W:Please (51)hold on for a minute and I will transfer your call.
( a few seconds later)
C:This is Sun Yang from the Customer Service Department speaking.What can I do for you?
B:I bought a mobile phone from your shop two weeks ago,but now it doesn't ring (52)at all.
C:Have you (53)restarted it?
B:Yes,I did that,but it still didn't work.
C:I am sorry for that.But could you bring it to our shop and we will (54)have it checked first?
B:Yes,please.I will take it to your shop tomorrow.
C:OK.We will deal with it (55)as soon as possible.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
46.Which hotel mentioned above is the most expensive according to the passage?D
A.Midtown East.
B.Millennium Hilton
C.Marriott New York Financial Center 
D.The Ritz-Carlton New York Battery Park
47.Which picture shows the correct position of Millennium Hilton(A) and Times Square(B)?D

48.Which two hotels are on the same street?D
A.Midtown East and Millennium Hilton.
B.Millennium Hilton and Marriott New York Financial Center.
C.The Ritz-Carlton New York Battery Park and Midtown East.
D.Marriott New York Financial Center and the Ritz-Carlton New York Battery Park.
49.Which of the following is TRUE in the passage?D
A.You can swim indoors in Midtown East.
B.The Five-star hotel has 39gates to get in and out.
C.It's convenient to visit the UN from Millennium Hilton.
D.Marriott New York Financial Center is more expensive than Midtown East even though it has only three stars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.阅读以下5段语言材料,然后从A、B、C、D和E中,选出符合他们要求的最佳选项.

66.Many American friends invite me to their dinner party.I don't know what to bring.
C
67.One of my American friends invite me to dinner at eight tonight.Should I arrive earlier?B
68.I am going to a dinner party held by Americans,but I don't know how to use the forks and knives.A
69.I am going to an American friend's party.I am not sure what to dress.Should I dress formally?D
70.An American family invites me to their home for dinner.How can I let the family know that I am thankful for their kindness after dinner?E

A.Just watch the other people,and follow them.If you still have no idea of what to do,ask the person next to you.
B.You should arrive on time.Don't get there early.If you are going to be more than fifteen minutes late.you should call and tell them.
C.Flowers are always nice,or you may bring a bottle of wine if you know your friends like to drink it.
D.Everyday dress is OK for most visitors to an American's home.
E.You should thank them for the meal and for their kindness.It's also a good idea to send a thank-you card the day before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.配对阅读,阅读左栏5个人的烦恼,从右栏7个选项中选出与之相应的建议.并将答案的字母编号填写在答题卷上.

F66.Sharon's math is not very good.She feels a little worried because the math exam is coming.
 
D67.John is a naughty boy.He did something wrong this morning.He isn't brave enough to tell his mother about what he did.
 
C68.Jenny's neighbor always plays the CDs too loud at night.Jenny cannot fall asleep.
 
A69.Mary quarreled(争吵)with her best friend yesterday.She was very sad and she didn't want to lose her friend.
 
B70.Kate has a stomachache.She doesn't feel like eating anything.
 
A.If you don't want to lose your friend,you should talk to your friend first.Also,you may invite her to your home to have dinner.
B.If there is something wrong with your stomachache,you should go to see a doctor as soon as possible and have some pills.
C.You should visit your neighbor and have a talk with him.You can tell him not to play the CDs at night.
D. You should tell your mother what you did and promise(承诺)not to do it again.Your mother will forgive(原谅)you.
E.You should take good care of your sister while your parents are not at home.
F.You should do more math exercises and ask your math teacher to help you with math.
G. If you want to become strong,you should eat more food and do some sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.看这双筷子多漂亮!我认为一定是用银子做的.
Look,how beautiful the chopstick are!I think they must bemadeofsilver.

查看答案和解析>>

同步练习册答案