精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother.All she knew was that he was very sick and they had no money.Only a very expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money.
When she heard her daddy say to her tearful mother."Only a miracle(奇迹) can save him now,"the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.
She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand.
"And what do you want?"asked the salesman."It's for my little brother,"the girl answered."He's really; really sick and I want to buy a miracle.""Pardon?"said the salesman.
"My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him.So how much does a miracle cost""We don't sell a miracle here,child.I'm sorry,"the salesman said with a smile.
"Listen,if it isn't enough,I can try and get some more.Just tell me how much it costs."
A well-dressed man heard it and asked,"What kind of a miracle does your brother need?"
"I don't know,"she answered with her eyes full of tears."He's really sick and mum says he needs an operation.But my daddy can't pay for it,so I have brought all my money."
"How much do you have"asked the man.""1.11dollars,but I can try and get some more,"she answered.
"Well,what luck,"smiled the man."1.11dollars,the price of a miracle for your little brother."
He took up the girl's hand and said,"Take me to where you live.I want to see your brother and meet your parents.Let's see if I have the kind of miracle you need."
That well-dressed man was Dr.Carlton Armstrong,a famous doctor.The operation was successful and it wasn't long before Andrew was home again.
How much did the miracle cost?

62.What was the trouble in the little girl's family?D
A.Her brother was seriously ill.
B.They had no money.
C.Nothing could save her brother.
D.Both A and B.
63.In the eyes of the little girl,a miracle might beC.
A.something interesting 
B.something beautiful
C.some wonderful medicine 
D.some good food
64.What made the miracle happen?A
A.The girl's love for her brother.
B.The medicine from the drugstore.
C.The girl's money.
D.Nobody can tell.
65.From the passage we can infer (推断) thatA.
A.The doctor didn't ask for any pay 
B.A miracle is sure to happen if you keep on
C.The little girl is lovely but not so clever
D.Andrew was in fact not so sick as they had thought.

分析 一个八岁的小孩听说她的父母讨论她的小弟弟.她知道他病的很重,他们没有钱.只有一个非常昂贵的手术能救他,没人借给他们钱.
当她听到他的父亲和她哭泣的妈妈说:"有奇迹才能救他."小女孩去了卧室,从她藏的地方拿出钱,仔细的数着.
她带着钱急忙去药店.
售货员说:'你要什么?"女孩回答:"是给我的弟弟,他真的病了,我想要买奇迹."售货员很疑惑.
女孩说:"我的弟弟安东尼脑部长了一些坏的东西,我的爸爸说只有奇迹能救他,奇迹多少钱?"
售货员笑着说:"这里不卖奇迹,孩子,我很抱歉."
一个衣着光鲜的男人听了问道:"你的弟弟需要哪一种奇迹?"
她带着眼泪说:"我不知道,他真的病了,妈妈说他需要手术,但是我的爸爸付不起,所以我带来了我所有的钱."
男人问:"你有多少?"
她说:"1.1美元,但是我能试着拿出多一点."
"运气真好,你弟弟的奇迹需要1.1美元."男人牵起女孩的手说:"带我去你住的地方,我想要看看你的弟弟和你的父母.让我看看我是否有你要的那种奇迹."
穿着光鲜的男人是著名的卡尔顿•阿姆斯特朗医生.手术很成功不久安托尼再次回家了.
这个奇迹多少钱?

解答 62:答案:D.细节理解题.根据文中内容All she knew was that he was very sick and they had no money.她所知道的就是他病得很厉害,而且他们没有钱;故选D.
63:答案:C.判断推理题.由文章内容It's for my little brother,"the girl answered."He's really; really sick and I want to buy a miracle得知,小女孩拿着钱到要点去买奇迹,认为那可以救弟弟,在小女孩眼中,奇迹是一种神奇的药,故选C.
64:答案:A.判断推理题.根据文中内容,后来一名非常有名的医生帮她成功给弟弟动了手术,所以是小女孩对弟弟的爱感动了医生,创造了奇迹,故选A.
65:答案:A.判断推理题.从文中All she knew was that he was very sick and they had no money得知,小女孩家里没有钱给弟弟动手术,医生免费给小女孩弟弟动手术,创造了奇迹.故选A.

点评 做阅读理解时,可遵循三部曲的原则,即:快速阅读短文,通读测试题,明确考察点;认真逐题作答;复查校对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.作为青少年,我们应该学会照顾好自己.
As teenagers,weare supposed tolearn how to look after ourselves.(suppose)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The famous scientist and thinker,Charles Darwin,was born on February 12,1809.His family lived not far from the River Severn,England.
Charles'father was a well-known doctor and the son of a still greater doctor and scientist.Charles'father hoped that his son would also become a doctor.
As a boy Charles liked to go for walks in the fields and forests.He watched nature and compared what he saw with everything he had read in science books.He also liked collecting very much.He collected many things:eggs,stones,and leaves.His father did not like this,as Charles was not studying very well at school.
At the age of sixteen,Darwin was sent to Cambridge University in order to become a doctor.But he was interested in the history of nature.
Then he studied at Cambridge University until 1831.
Some time later,he heard that the ship Beagle was going on a trip to South America and wanted a scientist.His professor advised him to go.He said the trip would be just for Darwin.So when the ship left England in December 1831,Darwin was on it.The research lasted almost five years.The Beagle studied the waters in the sea near South America.It also visited New Zealand,Australia and islands in the Pacific.Darwin saw many new plants and animals.He collected all kinds of plants,which he sent home from the places he visited.
When he returned home,Darwin was warmly greeted by his families and many friends.
In 1842,Darwin went to live in Kent(肯特),where he continued his studies of the changes in nature.Darwin understood that plants and animals are not always the same,and that they really change.
By 1859,Darwin had finished his famous book The Origin of Species(《物种起源》).It made a great hit in the world of science.He was opposed by the church and even by some scientists.But later,more and more scientists agreed with him.
Darwin continued his studies in science until he died in 1882.

105.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
From the first paragraph of the passage,we know not only Darwin but also hisgrandfather was a famous and greatscientist.
106.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
According to the passage,Darwinkept studying the changes in nature and had greatcollections of plants and animals.
107.把短文中画底线的句子译成汉语.1842年,达尔文到肯特居住,在那里达尔文继续研究自然界的变化.达尔文懂的动物和植物不是一成不变的,而实际上是在变化的.
108.根据短文内容回答问题.
According to the passage,what's the influence of Darwin's famous book The Origin of Specie?It made a great hit in the world of science.
109.根据短文内容用一个完整的英文句子(限12个词以内)回答问题.
What is the main idea of the passage?Darwin kept studying in science all his life..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
for an hour.
The boy has been sleeping for an hour..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Little Tom was in seventh heaven when he got a fashion bicycle for his birthday(  )
A.disappointedB.angryC.upsetD.happy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.上周我们学校举行了经典名著阅读比赛.
Last week the classic reading competitiontook placein our school(take)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-What will happen if we __________ the party tomorrow?
-Half the class won't come.(  )
A.haveB.hadC.are havingD.will have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--I don't think history is more useful than physics.
--I disagree.In my opinion,history is ____physics.(  )
A.as useful asB.not so useful as
C.less useful thanD.the most useful of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Everyone canmake a difference(产生影响)to the environmental protection in their daily life.

查看答案和解析>>

同步练习册答案