13.People use money to buy food,books and hundreds of other things they need.When they work,they usually get paid in money.
Most of the money used today is made of metal or paper.But in the time long ago,people used to use all kinds of things as money.One of the first kinds of money was shells(贝壳).
In China,cloth and knives were used as money.Elephant tusks(牙),monkey tail and salt were used in some parts of the world.Rice was also a kind of money used by the people in some islands(岛).Some animals were used as money,too.
The first copper coins(硬币) were made in China.They were round and had a square hole in the center.Different countries have used different metals for their money.Later,some countries began to make coins of gold and silver (银).But gold and silver were heavy to carry when people needed a lot of coins to buy something expensive.The Chinese were the first to use paper money.The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.
Money has had an interesting story from the days of shell money till today.
71.People usually use moneyB
A.to buy gold
B.to get something they want
C.to buy shells
D.to buy something expensive
72.Long,long ago people all over the world usedDas money.
A.the same metal
B.the same paper
C.the different metals
D.all kinds of things
73.In the past,the ancient(古代的) Chinese used to have cloth and knivesB
A.as a tool B.as money C.as a gift D.as a kind of goods
74.Cwas also a kind of money used by the people on some islands.
A.Gold B.Animals C.Rice D.Knives
75.The first paper moneyC
A.looked like the same as the paper money used today
B.looked interesting
C.looked like a note
D.had a square hole in the center.
分析 这篇短文简要的介绍了货币的发展历史.
解答 71.B细节理解题.根据People use money to buy food,books and hundreds of other things they need.可知人们用钱买食物,书籍等他们需要的东西,故选B
72.D细节理解题.根据But in the time long ago,people used to use all kinds of things as money.可知但在很久以前,人们习惯把各种各样的东西当作钱,故选D
73.B细节理解题.根据In China,cloth and knives were used as money.可知在中国,布和刀被用来作为货币,故选B
74.C细节理解题.根据Rice was also a kind of money used by the people in some islands.可知大米也被一些岛屿上的人们当钱使用,故选C
75.C细节理解题.根据The first paper money looked more like a note 可知第一张纸币看起来更像一张便条,故选C
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.