精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.People use money to buy food,books and hundreds of other things they need.When they work,they usually get paid in money.
Most of the money used today is made of metal or paper.But in the time long ago,people used to use all kinds of things as money.One of the first kinds of money was shells(贝壳).
In China,cloth and knives were used as money.Elephant tusks(牙),monkey tail and salt were used in some parts of the world.Rice was also a kind of money used by the people in some islands(岛).Some animals were used as money,too.
The first copper coins(硬币) were made in China.They were round and had a square hole in the center.Different countries have used different metals for their money.Later,some countries began to make coins of gold and silver (银).But gold and silver were heavy to carry when people needed a lot of coins to buy something expensive.The Chinese were the first to use paper money.The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.
Money has had an interesting story from the days of shell money till today.
71.People usually use moneyB
A.to buy gold 
B.to get something they want
C.to buy shells 
D.to buy something expensive
72.Long,long ago people all over the world usedDas money.
A.the same metal     
B.the same paper
C.the different metals    
D.all kinds of things
73.In the past,the ancient(古代的) Chinese used to have cloth and knivesB
A.as a tool    B.as money   C.as a gift   D.as a kind of goods
74.Cwas also a kind of money used by the people on some islands.
A.Gold  B.Animals C.Rice  D.Knives
75.The first paper moneyC
A.looked like the same as the paper money used today
B.looked interesting
C.looked like a note
D.had a square hole in the center.

分析 这篇短文简要的介绍了货币的发展历史.

解答 71.B细节理解题.根据People use money to buy food,books and hundreds of other things they need.可知人们用钱买食物,书籍等他们需要的东西,故选B
72.D细节理解题.根据But in the time long ago,people used to use all kinds of things as money.可知但在很久以前,人们习惯把各种各样的东西当作钱,故选D
73.B细节理解题.根据In China,cloth and knives were used as money.可知在中国,布和刀被用来作为货币,故选B
74.C细节理解题.根据Rice was also a kind of money used by the people in some islands.可知大米也被一些岛屿上的人们当钱使用,故选C
75.C细节理解题.根据The first paper money looked more like a note 可知第一张纸币看起来更像一张便条,故选C

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.在我们的人生中,我们都会有美好的时光.美好的时光总是那么令人难忘,或许你收获了一份美好的感情,或许你感悟到人生的意义,或许------请以"My happiest time"为题,写一篇100个词左右的短文.
提示:在文中可描述快乐时光发生的时间,地点,人物,心情及为什么使你觉得快乐等等.
要求:(1)语言规范,书写工整.
(2)文中不要出现真实的人名,校名和地名.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.近几年,微信 (Wechat) 变得时尚而受欢迎,给我们的生活带来了很大的影响.
请根据以下要点,写一篇以微信 (Wechat) 为题的短文,阐述你对微信的看法.内容要点如下:
1.过去我们常常写信、发邮件与他人交流,而现在越来越多的人使用微信;
2.微信可以发语音、文本信息 (text messages)、图片和视频;
3.微信使大家交友更容易,还能快速分享自己的经历;
4.但是,也带来一些困扰,视频聊天,不利于学习,微信交友,并不安全…
5.你对使用微信的态度.
注意:词数在90词左右,开头已给出,不计入总词数.
In recent years,Wechat is becoming fashionable and popular.It has made a difference to
our daily life.
                                    

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.
 Ring,computer,key,call,library,classroom,thank,her,number,must
56.There is a big three in front of ourclassroom.
57.Wemust help him find his iPone 6.
58.Now the kids can use thecomputer.
59.This is my wedding (婚礼)ring.It's a gift my husband.
60.Some parents take their kids to read books in Shananxilibraryon Weekends.
61.A set ofkeysis on the teacher's desk.
62.Pleasecall at 3402512.
63.This is not my watch.It'sher watch.
64.Thankfor helping me with my Chinese.
65.My Studentnumber is 1799324.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.My brother uses the computerto search (search) for information.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Do you want to know something about children in Africa(非洲)?What do they do for fun every day?Find out here:
Education
School is expensive for many African children.Lots of families don't have money to buy school uniforms or exercise books even though they don't have to pay for school.
For those who can go to school,they have a lot to learn.Some take two language classes:English or French,and their first language.There are also some other subjects.Chorestake up much of children's time after school.They have to get water and firewood for the family every day.Also there's cleaning,washing and helping Mum with the meal.
Daily fun
Sports are very popular there.Children can make goals with twigs (嫩树枝)and their own footballs with plastic and bits of string (绳子).They play in the country and the streets of old towns.There're many football teams for teenagers in Africa.
Internet
It's really expensive to get on the Internet.To surf the net for 20hours costs over 600yuan.This is more than the average (平均的) monthly pay per person.
Egypt and South Africa are the top two users of the Internet in Africa.All of the capital cities there can get on the Internet.
62.The article is mainly aboutD.
A.education in Africa        B.children's school life in Africa
C.the Internet in Africa       D.children's daily life in Africa
63.The underlined word"Chores"probably meansB.
A.网上冲浪       B.家务杂活     C.体育活动      D.家庭作业
64.Where can the children play football?D
A.in the country             
B.in the street
C.in the football field         
D.A & B
65.Which one is True according to the passage?C
A.basketball is popular among children   
B.children in Africa have to pay for school
C.people may get higher pay in Egypt and South Africa than in others
D.some children in Africa have to take two foreign language classes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Malaysia Airlines flight MH370disappears(消失) from radar screens(雷达屏幕) an hour after it flies from Malaysia on March 8,2014.We know nothing about it for a long time,and,we lose it.The plane may fall into the sea.China,Malaysia and many other countries work together to look for it on the sea for almost 2months.The relatives of the 227 passengers and 12crew (机组人员) are waiting for good news from them.
Why does the plane disappear?It is said that terrorists(恐怖分子)do something very bad to the plane.Some people think there may be something wrong with the plane,and others think there may be some mistakes(错误) of the crew.But it is difficult to tell the reason because we can't find the plane now.When we find it,maybe we can know the reason.
The whole world worry about them,to everyone,their lives are the most important.We hope these people on the plane will come back home,and they can get together with their family members.

41.How many people are there on the plane?B
A.370.B.239.C.227.D.12.
42.How long do we lose MH370?C
A.For an hour                   B.For 2months.
C.More than 10months.D.Not for a long time.
43.What does the underline word passengers mean?A
A.乘客  B.行李           C.游客     D.官员
44.According to the passage,which is NOT the reason of the disappearance?B
A.Terrorists do something very bad to the plane.
B.The plane flies to somewhere else in the world.
C.There may be something wrong with the plane
D.There may be some mistakes of the crew.
45.Why are we worried?D
A.Because only China and Malaysia look for the plane.
B.Because we want to know the reasons.
C.Because the plane is very expensive,it will cost much money.
D.Because the passengers'and crew's lives are the most important.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.__________interesting news it is!(  )
A.What anB.WhatC.How anD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I am worried about my friend,because she looks sick.

查看答案和解析>>

同步练习册答案