精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.On February 3rd,1949,New York Harbor(添)was an exciting place,Many people were there to greet a ship from France.On the ship were 49 French railroad boxcars(火车车厢)filled with gifts from the people of France to the people of America.These boxcars were from the famous Merci Train ( Merci:a French word meaning"thank you")
After World War II (二战),a lot of factories,roads and farms in France had been destroyed.Many French people had no jobs or money and had little to wear and little to eat.In the winter of 1947,a train was sent across the United States,stopping in cities and towns along the way.At every stop,people gave whatever they could.Factories gave clothing and medicine.Farmers gave food.Families gave money.Even school children gave away their pocket money (零用钱).All the things were then taken to France by ship.
By 1949,the French had begun to recover(恢复)from the war.The Merci Train was their way of saying"thank you"to America.French people had filled the boxcars with gifts.Most of them were personal,like hand-made toys,children's drawings,or postcards.But the boxcars themselves were perhaps the most meaningful of the gifts.On each car,the French people had painted the pictures of all their 40provinces,with an American eagle on the front.The boxcars were taken to each state of America,where they were warmly greeted.
Now many of the states still keep their boxcars.Gifts sent by the French people can still be seen in some museums.The Merci Train came out of the war,but it now reminds the world that countries can also work together in peace(和平).

56.Many people crowded at New York Harbor on February 3rd,1949 toA.
A.welcome file Merci Train
B.meet their families
C.have a big party
D.start a trip by ship
57.In 1947,a train stopped in cities across America in order toC.
A.give away clothing and food
B.get more soldiers for the war
C.collect things to help French people
D.show exhibitions from the museums
58.The underlined word"them"in Paragraph 3 refers to(指)D.
A.the American people
B.the French people
C.the boxcars
D.the gifts
59.The French people painted their 40 provinces and an American eagle on each boxcar becauseB
A.they thought France was stronger than America"
B.it could show the friendship between the two countries
C.the boxcars would be more beautiful
D.they were very good at painting pictures
60.The passage is mainly aboutA.
A.the story of the Merci Train
B.American museums where the boxcars are kept
C.gifts that American people liked
D.World War II.

分析 这篇短文主要讲述了1947年冬,一辆火车在美国穿越,沿途停靠在城市和乡村.在每一站,人们拿出了他们能给的所有东西.而后所有这些东西都用船运到了法国.至1949年,法国开始从战争上恢复过来.默希火车的49节火车车厢装满法国人民给美国人的礼物,向美国表达感谢.现在,美国许多州还保存着他们的车厢,它提醒着世界国与国也能和平共处.

解答 56.A.细节理解题.根据On February 3rd,1949,New York Harbor(添)was an exciting place,Many people were there to greet a ship from France.On the ship were 49 French railroad boxcars(火车车厢)filled with gifts from the people of France to the people of America.These boxcars were from the famous Merci Train,可知1949年2月3日,纽约港(港)是一个令人兴奋的地方.在那里的很多人都在问候一个来自法国的船.船上的49个法国铁路货车车箱充满了法国人民带给美国人民的礼物.这些车箱来自从著名的谢谢火车.故选A.
57.C.细节理解题.根据All the things were then taken to France by ship.可知所有的东西都由船带到法国.故选C.
58.D.细节理解题.根据On the ship were 49 French railroad boxcars(火车车厢)filled with gifts from the people of France to the people of America.可知这里提到gifts.故选D.
59.B.推理判断题.根据On each car,the French people had painted the pictures of all their 40provinces,with an American eagle on the front.从这里可以推断美国人民在二战期间帮了法国人民,法国人民此举为得是表达他们的感谢及展示两国的友谊.故选B.
60.A.主旨大意题.根据 These boxcars were from the famous Merci Train ( Merci:a French word meaning"thank you")可知the Merci Train代表是感谢,整篇文章都围绕the Merci Train展开的.故选A.

点评 本文是一篇史地常识类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The little boywill be punished (punish) sooner or later if he doesn't behave politely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Because of different reasons,I could neither go abroad nor attend a language course to improve my English.So,I finally d(66)ecidedto read books in English.I chose Irving's novel A widow for One Year.
What was my experience l(67)ike?Very challenging!At the beginning,I tried to stop thinking in Chinese about w(68)hatI was reading.I just kept reading instead of looking up the new words in the dictionary.At first it seemed to be i(69)mpossibleto read and understand without using a dictionary,but then I began to get the meaning s(70)lowly.Finally,I was so interested in the wonderful characters and the surprising plot of the novel t(71)hatI completely forgot that I was reading the book in English.
R(72)eadingthis novel was very good for my English learning.I found that Irving's way of writing was very clear and easy to read.This made me feel really satisfied and encouraged me to read m(73)anyother books (not only by Irving).I discovered that when you read a book in English you will stop thinking in your mother tongue at some point.It's just as if you were there,inside the story,among the c(74)haracterswho speak English in the book.
Reading Irving's novel also enabled me to learn a large n(75)umberof new words and expressions used in different contexts.It is really a good way to improve our English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Close contacts between Japan and the rest of the world were created in the twentieth century.In the last forty years,business contacts between Japan and the West have become very important.Many foreign companies now have offices in Japan and Japanese businessmen do business around the world.Differences between Japanese and Western ways of doing business,however,often bewilder foreign businessmen and make doing business in Japan difficult for foreigners.
The American businessman,for example,wants to start talking business immediately.He does not want to wait.The Japanese businessman,on the other hand,likes to arrive at decisions after giving them serious thought.Another thing foreign businessmen have difficulty in understanding is when a Japanese means"Yes"or"No".This is because of cultural differences between Japanese and Western society(社会),Which make it difficult for a Japanese to say"No"directly.
In the USA,it is easy to say"No"to something one does not want to do.But in Japan,it is very difficult to say"No".To refuse an invitation or a request(请求) with"No"is felt to be impolite.It is thought to be selfish and unfriendly.So instead of saying"No"directly,the Japanese have developed many ways to avoid(避免) saying"No".These can help them avoid hurting other people's feelings.However,this often makes their ways of doing business rather difficult for foreigners to understand and follow.

37.What often makes foreigners feel difficult to do business in Japan?A
A.Their different ways of doing business.
B.Their different lifestyles.
C.The fact that the Japanese never say"No".
D.The fact that the Japanese are slow to take action.
38.Which of the following is the closest in meaning to the underlined expression"bewilder foreign businessmen"in Paragraph One?D
A.cause foreign businessmen to change their minds.
B.give a feeling of surprise to foreign businessmen.
C.attract foreign businessmen's attention.
D.make foreign businessmen think wrongly.
39.What fact does the passage lead you to believe?C
A.American businessmen do things more slowly than Japanese ones.
B.American businessmen like to say"Yes"and"No".
C.Americans usually say what they are thinking.
D.Americans do not say what they think or feel clearly.
40.From the passage we can infer(推断) thatB.
A.Japanese businessmen are good at business
B.foreign businessmen should try to know Japanese ways of doing business
C.foreign businessmen must be more polite
D.you must learn from Japanese businessmen if you want to succeed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Directions:Read the passage carefully.Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words.
An African-bom British scientist received an environment research prize at the Convention on Migratory Species (CMS) meeting for showing how bees can be used to reduce conflict between people and elephants.Lucy King's work proved that beehive"fences"(蜂箱"栅栏")can keep elephants out of African farmers'fields.The animals are scared of bees,which can bite them inside their long noses,and flee when they hear buzzing (蜂鸣声 ).
Dr King's work offers an intelligent solution to an age-old challenge,while providingfurther confirmation of the importance of bees to people and a really clever way of preserving the world's largest land animal for current and future generations.Working in Kenya,Dr King and her team showed that more than 90% of elephants will flee when they hear the sounds of buzzing bees.Afterwards,they also found that elephants produce a special sound to warn their fellows of the danger.They used the findings to construct barriers where beehives are woven into a fence,keeping the elephants away from places where people live and grow food.
A two-year project involving 34 farms showed that elephants trying to go through the fences would shake them,disturbing the bees.Later,the fences were adopted by farming communities in three Kenyan districts--who also made increased amounts of money from selling honey."Dr Lucy King has designed a constructive solution that considers the needs of animals but also the economic benefits to the local communities linked to species preservation,"said CMS executive secretary Elizabeth Maruma Mrema.
As Africa's population grows,competition for space between people and elephants is becoming more serious,and there are fatalities on both sides.The same is true in parts of Asia.Sri Lanka alone sees the deaths of all estimated 60people and 200elephants each year from conflict.
Working with the charity Save the Elephants,Lucy King now wants to see whether the Kenyan technique will work in other parts of Africa--and perhaps,eventually,in Asia."With Asia,there are some issues we'd have to look at--it's a totally different elephant species,the bee species are different,it rains a lot more,we have animals like bears that love honey--but I'd be very interested in sharing my research with anyone with experience in Asia to see whether it could work there,"she said.
(Note:Answer the questions or complete the statements in NO MORE THAN TEN WORDS.)

81.Lucy King's research shows that by using bees,conflictbetweenpeopleandelephantscan be reduced.
82.How do most elephants in Kenya respond to the sounds of buzzing bees?Theyfleeandwarntheirfellowsofthedanger.
83.Dr.King's work is regarded as a constructive solution,for it considerstheneedsofanimalsandthelocaleconomicbenefits.
84.What four issues should be thought about in the application of Lucy King's findings in Asia?Elephantspecies,beespecies,weatherandhoney-lovinganimals..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.Long long ago,there was a swan(天鵝)with golden feathers (金羽毛).She lived in a lake.A woman lived in a small house(26)C the lake with her two daughters.They were very poor.They worked hard all year round,(27)Bstill,they lived a hard life and sometimes they even didn't have enough (28)A to buy food.
The swan was (29)C to see that.She said to herself,"I'11give one of my (30)C to them each day,then they can live a happy life with the money selling my feathers."That evening,she (31)A to the poor woman‘s house and left a golden feather on the table without saying (32)DFrom then on,the swan came every day and gave them a feather.The woman was very happy because their life was much (33)Bthan before.
But day after day,the woman became greedy (贪婪的).She said to her (34)D,"The swan may fly away one day.If so,we will be poor again.We should take all(35)B feathers when she comes next time."
"Oh no,Mom!"cried the daughters."This will (36)A the swan.She helps us a lot!"But the mother wouldn't listen.When the (37)D came as usual,the mother caught her and took all her feathers.But suddenly,the golden feathers (38)Bchicken feathers.
Then,the golden swan said,"Poor Mother,I came to (39)B you,but you wanted to kill me.Now,I am leaving and will (40)D come back.Never be greedy!"With these words,the swan flew away.
26.A.aboveB.overC.nearD.under
27.A.andB.butC.soD.or
28.A.moneyB.timeC.roomD.energy
29.A.happyB.surprisedC.sadD.scared
30.A.presentsB.golden coinsC.feathersD.collections
31.A.flewB.ranC.climbedD.walked
32.A.somethingB.everythingC.nothingD.anything
33.A.dullerB.betterC.busierD.harder
34.A.brothersB.sistersC.sonsD.daughters
35.A.hisB.herC.theirD.our
36.A.hurtB.saveC.protectD.refuse
37.A.womanB.daughterC.chickenD.swan
38.A.heard ofB.changed intoC.looked forD.came from
39.A.troubleB.helpC.teachD.invite
40.A.sometimesB.alwaysC.usuallyD.never.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.阅读下面短文.根据短文内容从方框中选出能概括每一段主题的最佳选项.

A.Three Classic Songs
B.Becoming a Musician
C.The Film of His Life
D.The Poor Childhood
E.Master of Many Styles

71.E Ray Charles,a black singer and pianist,was born in 1930in Georgia,USA.His relaxing style mixed jazz,blues,pop and a type of black music.By the time Ray Charles died in 2004,he had won 12Grammy Awards.Many musicians called him simply"the Genius"(天才).
72.D Ray Charles was born into a poor family,without a father.When he was five,Charles started to lose his sight.By the age of 7,he was completely blind.He had already been learning the piano for a year,and when he went blind,his mother knew this would be the only way he would earn any money in the future.
73.B Then he went to a school for blind and deaf children where the teachers also ncouraged him to
study music.Sadly,while he was still at school,his mother died.He left school and in the early
1950s,Charles fornled a group of players.He sang,played the saxophone and the piano and
composed music.
74.AHe made many recordings which are still classics:Georgia on My Mind,I Can't Stop Loving You,
and Hit the Road,Jack are the three best-known songs.He recorded CDs with famous artists
like Elton John or The Beatles,thought his music was wonderful and said that the music they
composed used many of his techniques.
75.Cin 2003,a film biography of his life was produced,called Ray.The part of Charles was played
by a young actor and musician called Janue Fox.Charles died at the age of 74.The film of his
life has been as popular as his songs and means that the memory of Charles's music will live
on.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The Smithshad (have) a housewarming party the day before yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.When and where will the meeting be held?

查看答案和解析>>

同步练习册答案