精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Jim was a 15-year-old boy living with his little sister,Joy.Their parents had passed away long ago.Jim took care of Joy by himself.
One day,Jim woke up at 3in the morning as usual.When Joy was sleeping alone,Jim left their little house to deliver newspapers.As he did so,he found something unusual.One man was sitting in front of Jim's house.Jim was so surprised that he stopped to look at him closely.It was an icy morning and he looked very old.
The poor old man didn't have anything to cover himself with.Jim went into his house to get the old man a blanket(毯子).However,there were no extra blankets,so Jim thought hard and took his father's coat.It was the only thing of his father's that he had left.Jim wrote a short note."Sir,I found you sleeping in front of my house.This is my father's coat.I hope it fits you well."He put the note in a pocket of the coat,and covered the old man with the coat.Then he went to work.When he came back three hours later,both the man and the coat were gone.Jim thought that it was the best thing he could have done with his father's coat.
That afternoon,Jim hurried home after school because Joy was at home alone.However,Joy and the old man were standing in front of the house,and Joy shouted to Jim,"Brother!He's our grandfather!"
The grandfather smiled and said,"Jim,I have been looking for you all around the country for eight years.I'm not rich.But I can take care of you two.Thank you for giving me the coat and letting me know what a good person my grandson is.This coat was the very one that I gave my own son,a long time ago."

69.Jim looked after his little sister by himself becauseD.
A.they were too poor 
B.their grandfather left them
C.he was old enough 
D.their parents had died
70.Jim got up early in the morning toB.
A.take care of his sister
B.deliver newspapers
C.sit in front of the house
D.find something unusual
71.What did Jim do when he saw an old man was sitting in front of his house?B
A.He took a blanket and gave it to him.
B.He took his father's coat to cover him.
C.He stopped and talked to him.
D.He wrote a letter to the police.
72.When Jim came back home that afternoon,Joy told him thatA.
A.the old man was their grandpa
B.the old man and the coat were gone
C.their grandpa was looking for them
D.she couldn't find their father's coat
73.Which of the following is NOT true about the old man?C
A.He was happy to find his grandchildren.
B.He thought Jim was a good boy.
C.He was poor and could not take care of them.
D.The coat helped the old man find his grandchildren.
74.The best title of the passage is"D".
A.Jim and Joy
B.A newspaper boy
C.An icy morning
D.Father's coat.

分析 吉姆是一个十五岁的男孩,和他的妹妹Joy一起生活.他们的父母在很早就过世了.吉姆自己照顾妹妹.
一天,吉姆像平常一样凌晨三点醒来,当Joy正在独自睡着,吉姆离开他们的小房子去送报纸.这时,他发现了一件不平常的事情.一个男人正坐在吉姆的房子前面.吉姆十分惊讶,他停下来靠近去看他.那是一个酷寒的早晨,他看着老人.
这个穷老人没有什么能盖的,吉姆走进自己的房子给老人拿来一条毯子.然而,没有额外的毯子,吉姆拿出来爸爸的大衣.这是他爸爸留下的唯一一件物品.吉姆写了一个小的便条:"先生,我发现你睡在我家门前,这是我爸爸的大衣,我希望它合适."他将便条放在大衣的一个口袋,然后将大衣盖在老人身上.之后他去工作.当他三小时后回来的时候,老人和大衣都不见了.吉姆认为这是他用他爸爸的大衣做的最好的事情.
那天下午,吉姆放学后匆忙回家,因为Joy一个人在家,然而,Joy和老人站在房子前面,Joy喊着:"哥哥,他是我们的爷爷."
爷爷笑着说:"吉姆,我四处找你们找了八年.我不富裕,但是我能照顾你们两,谢谢你给我大衣,让我知道我的孙子是多么好的人.这件大衣是多年前我给我儿子的."

解答 69.答案:D:细节理解题.根据短文第一段Their parents had passed away long ago.Jim took care of Joy by himself.可知父母过世,吉姆不得不照顾妹妹.故选D.
70.答案:B:细节理解题.根据第二段When Joy was sleeping alone,Jim left their little house to deliver newspapers.可知是去送报纸,故选B
71.答案:B:推理判断题.根据第三段However,there were no extra blankets,so Jim thought hard and took his father's coat.可知是去拿爸爸的大衣给老人盖上,故选B
72.答案:A:细节理解题.根据第四段However,Joy and the old man were standing in front of the house,and Joy shouted to Jim,"Brother!He's our grandfather!"可知是说老人是爷爷,故选A
73.答案:C:是非判断题.根据第五段I'm not rich.But I can take care of you two可知,爷爷虽然不富有,但是能照顾他们,故选C
74.答案:D:标题归纳题.这篇短文主要介绍了吉姆在父母过世后自己照顾妹妹.一次一个老人在寒冷的冬天躺在他的门前,好心的吉姆给老人盖上了父亲留下的大衣,令人吃惊的是,正是这件爸爸的大衣使他的爷爷找到了他们,故选D.

点评 认真审阅文后的理解题.在审题时要弄清楚试题问的是细节(如人物、时间、地点)
还是主题大意;是事实还是观点;是从正面问还是从反面问.看清试题后,带着问题再回到正文中去寻找有关的句子、段落,获取重要的信息.然后把所获得的信息点与所给的答案逐一进行认真的比较,以便作出正确的判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.________ me an e-mail before you come to Hangzhou.I'll meet you at the airport.(  )
A.SendingB.To sendC.SendsD.Send

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Excuse me.I'd like to take exercise but I'm new here.Could you please tell me___________?
-Follow me.I'll take you there.(  )
A.how I can get to the airport
B.where the supermarket is
C.How to get to the police station
D.which is the way to the sports center

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.If Tony_____ to the corner this weekend,Bob will join him.(  )
A.has goneB.are goingC.goesD.went

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11._____ you can understand how the human body woks,you need to have some knowledge of chemistry(  )
A.As soon asB.ThoughC.So thatD.Since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.Taizhou has a longhistory(历史)of over 2,000years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.---Which do you think ismore valuable(valuable),time or money?
---Time,I think.When time is gone,it never comes back.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.One evening as I was leaving the store,I noticed a man with a very old sleeping bag going through the garbage can nearby.He pulled out fast food trash bags and inspected all that was in the thrown away bags,but he never stopped anyone to beg for money or anything eles as they entered or left my store.After he went through the entire trash can,he carefully cleaned up the area and wrapped up the food he found in the dirty hamburger wrapper.My heart literally hurt for him.
I decided to help him.I got out of my car and asked him if I could buy him something to eat.He thanked and,followed me to the fast food place around the block.I bought him the biggest meal they had on the menu.He didn't ask for anything and the only request was a big glass of hot sweet tea to go with his meal.When I brought him the food,he was so thankful.He told me how much he appreciated the meal.
I wanted to give him some money.He shook his head.I asked him if I could buy a few meals and put it on a gift card for him.He agreed.
As I handed him the gife card,he broke down crying.He told me that he prayed for me today.I wasn't sure what he meant (I was guessing he was praying for me for what I did for him )so I thanked him.
"NO,I prayed that God would send someone to buy me a hot meal today …and be sent you!"Tears traced down his checks.
I didn't know what to say …I always pray over my food,but I've never prayed for a meal.I've never doubted that I wouldn't be able to eat …Tears began to fill my eyes.Oh my …how blessed am I…Maybe God used me to answer this man's prayer.
Everybody has a story though I didn't know his,but I had done what God wanted me to.God put him in my path …I knew he did.I took him to my office.

33.The man that writer saw outside his store was possibly aB
A.beggar 
B.homeless man 
C.street cleaner 
D.hamburger lover
34.Why did the man brerk down crying when he got the gift card?C 
A.He had finally talked to God.
B.He could have a new sleeping bag
C.He finally got what be needed.
D.He wanted to have some hot meals
35.According to the passage,what kind of person was the man?A
A.A polite,careful person with few words.
B.A lonely,serious person with a trash bag
C.A nice,lonely person with a sleeping bug
D.A friendly,careful person with little money
36.What did the writer most probably do in his office?D
A.He gave the man some money
B.He gave the man another big hot meal
C.He asked the man to pray for him 
D.He invited the man to work in his store.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6._____Tony_____Frank likes the CD.They think the music is too noisy.(  )
A.Not only;but alsoB.Either;or
C.Neither;norD.Both;and

查看答案和解析>>

同步练习册答案