精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Have you seen advertisements about hair care products?The models(模特) have shining hair like jewels(宝石).But now making hair shine is no longer the task of hair care products,because hair can be made into real jewels.Believe it or not,a company called LifeGem in the US makes it possible.
The company is in the business of taking hair from dead people and making them into diamonds(钻石).Now the company plans to make three diamonds using Beethoven's hair to show their latest technology.The work will take about 7months.In the end,Beethoven's long hair will become three shining diamonds.
Since the great musician died in 1827,you may wonder where they got Beethoven's hair.A man called John Reznikoff gave the hair to the company.He holds the Guinness World Record for the latest and most valuable collection of celebrity(名人) hair.His collection also includes hair of Napoleon,Albert Einstein,Abraham Lincoln and John F.Kennedy.In total,the collection is worth over five million dollars.
Though it sounds unbelievable,diamonds made with hair are for the families to remember the dead.
Answer the questions according to the passage.

76.What does the company of LifeGem do?
The company is in the business of taking hair from dead people and making them into diamonds.
77.How did the company get Beethoven's hair?
A man called John Reznikoff gave the hair to the company.
78.John Reznikoff doesn't collect Albert Einstein's hair,does he?
Yes,he does.
79.How long will the work take?
The work will take about 7 months.
80.What are the diamonds made with hair for?
To remember the dead..

分析 你看到过头发护理产品的广告吗?模特有像宝石一样光亮的头发.但现在,使头发有光泽,不再是头发护理产品的任务,因为头发可以制成真正的宝石.信不信由你,在美国一家名为"生命宝石纪念公司"使它成为可能.
该公司从事从死人身上获取头发,然后把他们变成钻石的业务.现在,该公司为了展示他们的最新技术,计划利用贝多芬的头发,做成三颗钻石.这项工作将需要花费约7个月的时间.最后,贝多芬的长发将成为三个闪耀的钻石.
因为伟大的音乐家在1827就去世了,你可能想知道他们是从哪里得到贝多芬的头发的.一个叫John Reznikoff 的人把头发给了公司.由于收藏最新的、最有价值的名人的头发,他保持着吉尼斯世界纪录.他的藏品中还包括了拿破仑,艾尔伯特爱因斯坦,亚伯拉罕林肯、约翰肯尼迪的头发.总计,收藏价值超过五百万美元.
虽然这听起来令人难以置信,但由头发制成的钻石是为了家人记住死者.

解答 76.The company is in the business of taking hair from dead people and making them into diamonds.细节理解题 根据文章第一段中:The company is in the business of taking hair from dead people and making them into diamonds.可知该公司从事从死人身上获取头发,然后把他们变成钻石的业务.故填:The company is in the business of taking hair from dead people and making them into diamonds.
77.A man called John Reznikoff gave the hair to the company.细节理解题  根据文章第三段中:A man called John Reznikoff gave the hair to the company.可知一个叫John Reznikoff 的人把头发给了公司.故填:A man called John Reznikoff gave the hair to the company.
78.Yes,he does.细节理解题 根据文章第三段中:His collection also includes hair of Napoleon,Albert Einstein,Abraham Lincoln and John F.Kennedy. 可知他的藏品中还包括了拿破仑,艾伯特爱因斯坦,亚伯拉罕林肯、约翰肯尼迪的头发.事实是肯定的.收集了他的头发,故填:Yes,he does.
79.The work will take about 7 months.细节理解题 根据文章第二段中:The work will take about 7 months. 可知这项工作将需要花费约7个月的时间.故填:The work will take about 7 months.
80.To remember the dead.细节理解题 根据文章第四段中:Though it sounds unbelievable,diamonds made with hair are for the families to remember the dead.可知虽然这听起来令人难以置信,但由头发制成的钻石是为了家人记住死者.故填:To remember the dead.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Li Ping is anhonest (诚实的) boy.He never tells a lie.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.In the UK.Saturday evenings have always been a popular time for families to watch television together.One of the most popular programme  genres is the talent show,partly because people of all ages are interested in it.
Early shows,like Opportunity Knocks (1965-1978),required people to vote (投栗)for their favorite acts and performers,although in those days voting was done by postcard instead of by telephone,text,or over the Internet.Today,the success of television talent shows has reached a new level.Here are Ihe UK's top three TV talent shows:
The X Factor In this wonderful singing competition,performers have to face a celebrity judge panel (名人裁判组)before the public vote.Many excellent singers became popular because of it.The show is now made all over the world,from China to Colombia.
Strictly Come Dancing-The programme is so fantastic that it attracts many celebrities.They team up with professional (专业的)dancers and come to the dance floor to win the title of Strictly Come Dancing Champion.
Britain's Got Talent-In this modern-day version (版本)of Opportunity Knocks,the public can go and choose from many kinds of acts,from dancing dogs to ice skating.The prize is to perform for the Queen in the Royal Variety of Performance.

38.When did the show Opportunity Knocks begin?A
A.In 1965.
B.In 1978.
C.In 2015.
D.K is not mentioned.
39.If a person loves a skating act,he or she may go toD.
A.Opportunity Knocks 
B.Strictly Come Dancing
C.The X Factor 
D.Britain's Got Talent
40.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.The winners of Britain's Got Talent can perform for the Queen.
B.If you want your dog to have a performance,you can go to Britain's Got Talent with it.
C.Opportunity Knocks is still on television now.
D.People of all ages enjoy TV talent shows in UK.
41.The underline word"genres"in the first paragraph meansB.
A.lists 
B.types 
C.choices 
D.expressions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.This passage is very difficult.____people can understand it.(  )
A.A fewB.FewC.A little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Remember to _________ the lightswhen you  leave the room.
-OK!I will.(  )
A.turn onB.turn offC.turn upD.turn down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Grandma is rather deaf,so you must speak clearly and___to her.(  )
A.quietlyB.loudlyC.noisily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Simon used to be____,but now he takes part in different activities and has made many new friends.(  )
A.honestB.livelyC.activeD.quiet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.We often borrow novels andmagazinesfrom our school library (杂志)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:翻译

根据汉语意思完成句子

1.我妈妈上班从来不迟到。

My mother________ ________ ________ ________ ________work.

2.早饭前跑步帮我为一天的活动做好准备。

Running before breakfast helps me ________ ________ ________my day.

3.你进门之前应该敲门。

You should ________ ________ ________ ________before coming into the room.

4. 在儿童节,我们班将要举行一个聚会。

Our class will have a party ________ ________ ________.

5.不允许在这个地方拍照。

________ _________ ____________here.

查看答案和解析>>

同步练习册答案