精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.You often hear 4G mobile phones these days,but do you know the meaning of it?Let me tell you.4G means the fourth generation mobile communication technology.
In 1995,the first generation mobile phones came to our life.We can only use them to make a call.
In 1996,people began to use the second generation mobile phones.Besides making a call,we can also read news,download music,send short messages and e-mails.
In 1999,people began to use 3G mobile phones.You can hear and see your friends when you call them.Watching TV and surfing the Internet become more easily.And they have mobile wallet function(手机钱包功能).
In 2014 4G mobile phones came.Now many people are using them.You can almost do everything that a computer can do.We can do Wechat.We can buy things we need.Do you have one?But as a student,don't spend too much time on it.
根据短文内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑.
61.A mobile phones can only make a call.
A.1G  
B.2G
C.3G
D.4G
62.The third generation mobile phones came to our life inC.
A.1995  
B.1996
C.1999
D.2014
63.The underlined word download meansBin Chinese.
A.上传  
B.下载
C.试听
D.录制
64.What can't we do with a 3G mobile phone?D
A.Watch TV.
B.Make a call.
C.Surf the Internet.
D.Fly to the moon.
65.Which one is NOT true?B
A.4G mobile phones have many functions.
B.You can buy books with a 3G mobile phone.
C.We can do everything with a 4G mobile phone.
D.We can send short messages with a 2G mobile phone.

分析 短文讲了手机的发展,具体的介了第一代、二代、三代、四代手机的功能等.

解答 答案:61.A  细节理解题.根据第二段句子the first generation mobile phones came to our life.We can only use them to make a call.第一代手机进入我们的生活,我们只能用它们打电话.可知第一代手机只能用它们打电话.故选A.
62.C  细节理解题.根据第四段句子In 1999,people began to use 3G mobile phones.1999年,人们开始使用3G手机.可知第三代手机进入我们的生活在1999年.故选C.
63.B  词意猜测题.根据上下文Besides making a call,we can also read news,download music,send short messages and e-mails.除了打电话,我们还可以阅读新闻,…音乐,发送短信息和电子邮件.可知结合选项,应说除了打电话,我们还可以阅读新闻,下载音乐,发送短信息和电子邮件.所以download意为下载.故选B.
64.D  细节理解题.根据第四顿句子You can hear and see your friends when you call them.Watching TV and surfing the Internet become more easily.And they have mobile wallet function.你给他们打电话时你可以看到你的朋友,看电视、上网变得更加容易.它们有手机钱包功能.可知没有说到飞上月球.故选D.
65.B 细节理解题.根据第四顿句子You can hear and see your friends when you call them.Watching TV and surfing the Internet become more easily.And they have mobile wallet function.你给他们打电话时你可以看到你的朋友,看电视、上网变得更加容易.它们有手机钱包功能.可知没有说买书.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.阅读短文,从方框中选择适当的动词,并用其适当形式填空.有的需要加助动词或不定式符合(每词限用一次)

show visit be come take
I(91)cameback from Beijing after three days'vacation two days ago.This is the second time I (92)have beenthere.During the time,some photos of beautiful places (93)were taken,like the Great Wall,-the Summer Palace and the Palace Museum.I (94)will showthem to my classmates at school tomorrow at break.I will tell my classmates that Beijing is really beautiful.We can not only see beautiful scenery but also get a lot of history knowledge.I hope (95)to visitit again one day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-_______ do you have an art lesson?
-Four times a month.(  )
A.How longB.How farC.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Where are your friends?
-They are taking photos in the _______________.The animals are really smart.(  )
A.zooB.poolC.schoolD.supermarket

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-_______________ is it from your home to our school?
-It's eight miles.(  )
A.How oldB.How farC.How muchD.How long

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.We __________ to Nanning for four times.(  )
A.have goneB.have beenC.wentD.will go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-I feel sorry.I haven't won any prizes!I've stopped trying now.
-__________ But you can try other kinds of competitions.(  )
A.OK?B.That's a pity.C.really?D.What's wrong?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Some of ourrelatives (亲戚) will come to my grandpa's sixtieth birthday party.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Be sure to __________ the radio before you leave.(  )
A.try outB.fall awayC.turn offD.agree with

查看答案和解析>>

同步练习册答案