精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Many people say that they are working too many hours.They don't have enough time to relax or to stay with their family.
Work hours are different from one country to another.In France,people spend about 1,646hours a year at work.In Japan,however,people work about 2,159hours a year.That means a Japanese worker works 513more hours a year than a French worker.
Why do people work so many hours?Some people work extra hours because they want to make more money.However,many companies don't pay overtime.Their workers don't get more pay for more work.Some people think it's their duty to work more hours.Some are afraid of losing their jobs if they don't work more hours.
Many people say that their vacations are too short.In France,people get five weeks of paid vacation a year.In Germany,they get four to six weeks,and in the United States,two weeks.One study shows fewer than half of workers used all their vacation days.In Great Britain,there is a saying,"All work and no play makes Jack a dull(迟钝的) boy."If that is true,there must be a lot of dull people in the world.
54.A Japanese worker worksA more hours a year than a French one.
A.513   B.1,646   C.2,159   D.3,805
55.People inC get only two weeks of paid vacation a year.
A.FranceB.GermanyC.the United StatesD.Great Britain
56.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.No companies offer vacations to their workers.
B.Many people say they have enough time to relax.
C.Not all companies pay their workers for more work.
D.More than half of workers use all their vacation days.
57.What can we infer(推断) from the passage?A
A.Many workers have to work long hours.
B.Many people have vacations long enough.
C.Work hours are the same around the world.
D.There are a lot of dull people in the world.

分析 文章主要讲诉了很多工人不得不加班.不同的国家给工人的待遇也不同.在不同的国家工人休假的长短也不一样.工人们期待更长的假期.

解答 答案:54.A 细节理解题.根据第二段最后一句That means a Japanese worker works 513 more hours a year than a French worker,这意味着一个日本工人一年比法国工人多工作513小时,可知这意味着一个日本工人一年比法国工人多工作513小时,故选A.
55.C  细节理解题.根据最后一段第一行句子and in the United States,two weeks.美国休假为两周.可知美国休假为两周.故选C.                  
56.C  细节理解题.根据第三段句子However,many companies don't pay overtime.Their workers don't get more pay for more work.然而,许多公司不支付加班费,很多工人没有得到更多的钱.可知并不是所有的公司都给加班费.故选C.                 
57.A  细节推理题.根据第三段最后一句Some are afraid of losing their jobs if they don't work more hours.可知很多人害怕如果他们不工作很长时间会失去工作.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.国家为了优化人口结构,在2015年颁布了全面开放二孩的政策.上周你班就"你需要一个弟弟或妹妹吗?"开了一个班会,同学们各抒己见.请你根据下表提示内容,用英语写一篇短文,投给校报.
赞  成(1)欢乐多了;
(2)学会照顾了.
反  对(1)占据时间了;
(2)父母关爱少了.
你的观点  …(至少两点)
要求:1、包含所有图表信息,并适当发挥;
2、语句通顺,意思连贯,书写整洁;
3、词数不少于90字.开头已给,不计入总词数.
Last week our class held a class meeting---Would you like a younger brother or sister.Every student expressed his opinion of the topic.
Some students welcome a younger brother or sister.With a little child around,we may have great
fun seeing their pretty faces or meeting many funny situations,which will make our lives full of
joy.Besides,to learn to take care of a little child is important for us teenagers,which at the
same time can help us to take on challenges.However,each coin has two sides.Some other
students refuse to have a younger brother or sister.They think it will take us much time to look
after him or her.As a result,we won't have enough time for our hobbies.What's more,parents
may spare more time and love to the younger brother or sister,leading to our sadness at times.
As far as I am concerned,I would like to have a younger brother or sister.It is very wonderful
to grow up with a brother or sister together.We may share our happiness and sadness with each
other.Moreover,when our parents get older,they can live a better life with two children to
support them..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.母亲节即将来临,你很想在那天为母亲做一些有意义的事情.请根据下表提示的信息用英语写一个母亲节计划.
上午1.用零花钱给母亲买一件礼物(自选)
2.…(选这件礼物的原因)
下午1.独自去市场买菜
2.给家人做饭
3.…(这样做的意图,自由发挥)
晚饭后1.送给母亲自制贺卡
2.祝母亲节日快乐
3.…(想对母亲说的话; 至少两点)
要求:
1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥,不可简单翻译;
3)词数:100词左右(开头已给出的部分,不计入总词数);
4)不得使用真实姓名、校名等.
My Plan on Mother's Day
Mother's Day is coming,I feel very excited and really want to tell her how much I love her,I have made my plan for the special day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.I,to,she,will,skate,teach,someday
Will she teach me to skate someday??

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Wildwood School Library GuideThis will offer you some information about our school library.
You can use this guide to help your kids use our library.
Service hours:
3:00p.m.-5:30p.m.on school days;
8:30a.m.-11:00a.m.on weekends.
On school days,your kids may borrow or return books during opening hours only when his classroom teacher allows him to.At the weekend,our library is open to both you and your kids.
Borrowing:
Each student can borrow one or two books at a time:More books can be borrowed only for class reading activities and school research.
Returning:
Books borrowed from the library can be kept for 15school days.The books must be returned on time,or the kid can't borrow other books.
Damaged(受损的) or Lost Books:
When a book is returned in a damaged condition,the kid will have to pay three dollars for the damage.Full price must be paid if a book is lost.We encourage students to carry their library books in plastic bags to protect them from rainy weather.
Please call us at 3362-1323for more information.
56.Whom is the notice written for?B
A.Kids.  B.Parents.  C.Teachers.  D.Workers.
57.On weekends,the library opens fromA.
A.8:30a.m.to 11:00a.m.
B.3:30a.m.to 5:00a.m.
C.8:00p.m.to 11:30p.m.
D.3:30p.m.to 5:00p.m.
58.How long can you keep the library books?D
A.A week.  B.Two weeks.  C.Ten school days.  D.Fifteen school days.
59.If a kid lost a book that is seven dollars,how much should he pay?D
A.One dollar.  B.Two dollars.  C.Three dollars.  D.Seven dollars.
60.The students are advised to carry their library books in plastic bags inB weather.
A.windy         B.rainy         C.sunny               D.cloudy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Liu Lili,29,works as an office worker at a company from 9am to 6pm in the day in Beijing.But her working hours don't end there.(61)B,She is also operating a WeChat public account.
Extra jobs,like the ones Liu does,used to be called sideline jobs.But now people like Liu have their own special title:slashers(斜杠人).(62)D.
This wave of"slashers"happened for a number of reasons,according to Hu Xiaowu,director of the Institute of Urban Science at Nanjing University."(63)C,unless you create it,so having multiple income streams is one of the best ways to create state of not being dangerous."
(64)A.It can help you find a suitable job.It allows you to compete for jobs that require a wide range of skills.
Having a broad knowledge base can help slashers perform better at any single job.Many people who have‘slash'careers tell me that each experience  informs and affects the other.(65)E.There is always something to work on and it is good for their life.
根据材料内容,将A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确,并将其标号填写在下面题号后的横线上.
A.In today's mobile society,having a good career experiences can be an advantage
B.She makes ties to sell at her own brand store in the evening
C.In modern China economic safety no longer exists
D.They balance multiple experiences or jobs at the same time
E.Being able to choose which thing they want to pour energy into keeps them from getting bored and restless.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Tom needs some help ______his homework,can you help ______?(  )
A.to; himB.with; himC.to; hisD.with; his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.When the girl sees the dogs,she is alwaysafraid (害怕)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Take the medicine three a day and have a good rest,and you'll________/fi:l/better soon.(  )
A..fallB.fellC.feelD..felt

查看答案和解析>>

同步练习册答案