精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.There are many things we need to know,but we do not learn them at school.For example,if we want to use our money wisely,we need to shop carefully.We need to know how to compare the prices of the same things in different shops.We also need to know how to make the best decision when we shop.It is a life skill,and we need to practice it in our daily life.
Supermarket W
Business hours:6:00am-10:30pm
Eggs (1 kilo):£6.50
Apples (1 kilo):£3.80
Pork (1 kilo):£18.20
Tomatoes (1 kilo)£1.58
Environment:very good
Service:Excellent
Supermarket M
Business hours:5:30am-10:30pm
Eggs (1 kilo):£6.60
Apples (1 kilo):£3.96
Pork (1 kilo):£18.20
Tomatoes (1 kilo)£1.50
Environment:very good
Service:Good
Supermarket Y
Business hours:6:00am-10:00pm
Eggs (1 kilo):£6.20
Apples (1 kilo):£3.30
Pork (1 kilo):£17.20
Tomatoes (1 kilo)£1.30
Environment:Need improving
Service:Ordinary
Supermarket Z
Business hours:6:00am-9:30pm
Eggs (1 kilo):£6.90
Apples (1 kilo):£3.90
Pork (1 kilo):£18.60
Tomatoes (1 kilo)£1.60
Environment:Ordinary
Service:Bad
根据短文内容,判断下列句子正误,正确为"T",错误为"F",并在答题卡上把"T"或"F"涂黑.
51.Supermarket M has the longest business hours.T
52.The price of the pork in Supermarket Y is higher than that in Supermarket Z.F
53.If you want to pay the least money for eggs,you will go to Supermarket Y.T
54.The environment in Supermarket Z is very good.F
55.The sevice may be the reason if a shopper usually shops in Supermarket W.T.

分析 本文主要讲述的是四家不同的超市商品,服务和环境的比较.

解答 51.T细节理解题.根据各个超市的营业时间可知M超市的时间Business hours:5:30am-10:30pm是最长的,故答案为T.
52.F细节理解题.根据Supermarket Y的Pork (1 kilo):£17.20和Supermarket Z的Pork (1 kilo):£18.60可知Y超市的猪肉比Z超市的猪肉便宜,故答案为F.
53.T细节理解题.根据各个超市的鸡蛋价格可知Supermarket Y的Eggs (1 kilo):£6.20是最便宜的,故答案为T.
54.F细节理解题.根据Supermarket Z  Environment:Ordinary可知Supermarket Z 的环境是一般的,故答案为F.
55.T细节理解题.根据Supermarket W  Environment:very good  Service:Excellent可知Supermarket W 的环境和服务都是很好的,根据常识可以推断出人们是喜欢去这样的超市的,故答案为T.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.                    good news!Thanks for telling me.(  )
A.WhatB.What aC.What anD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.We all dream about things that we would like to do and things we hope to achieve in the future.But are everybody's dreams the same?Here are some of the findings of a survey about hopes and dreams,in which thousands of students across China took part.
What are the hopes of teenagers?We received several different answers to the question:what would you like to do after you finish your education?It seems some students would like to start work as soon as they can,so that they can help offer their parents better lives.Other students hope to go on studying after they finish school and to go to university.Although money is important,many teenagers want to do jobs they like.According to the survey,the most popular choice of job is computer programming.
What are the dreams of teenagers?Teenagers have all kinds of dreams.Some are more realistic (现实的) than others.For example,many students would like to be volunteers if Beijing could hold the World Cup,maybe working as translators or tour guides.And many students dream of having a trip to every corner of the world one day.
According to the survey,less realistic dreams are also common,but many students reported that they were willing to work hard to achieve their dreams.Quite a few dreamed of becoming famous,perhaps famous sports people or singers.Some students would like to go on exciting trips.One student would love to sail across the Pacific Ocean.And then there are dreams that there are no possibility for students to achieve.Three students would like to be able to fly.
It is clear from the survey that teenagers have similar hopes.It seems that most students hope to have a good education and find a good job.On the other hand,students dream of very different things:good things,and even crazy things.It is very important to dream,so hold on your dreams,one day they may just be realized.
A survey about some Chinese students'hopes and dreams
 
 
Hopes of teenagers
●Some students want to begin work as soon as possible to help
 (56)providetheir parents with better lives.
●Some students hope to (57)continuestudying after finishing school.
●Many students would like to do jobs they enjoy though money is of
 great (58)importance.
●Most students (59)choosecomputer programming as their jobs.
 
 
 
(60)Dreams of teenagers
●Some students have more realistic dreams such as working as
  volunteers at the World Cup and (61)traveling around the world.
●Some students have less realistic dreams such as becoming famous
  sports people or singers and (62)sailingacross the Pacific Ocean.
●It is highly (63)impossiblefor some students to achieve their dreams
  such as being able to fly.
 
Conclusion
●The survey shows that teenagers'hopes are (64)similarwhile their
  dreams are different.
●You can't realize your dream (65)withoutholding on it and hard
  work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

15.A:What can I do for you?
B:I want to buy a pair of shoes.
A:(61)What size do you want?
B:Size eight or nine.
A:Ok!How about this pair?
B:Sorry,I do not like black.(62)What other colour do you have?
A:Oh,yes.We have blue,white and brown ones.
B:Can I have a look at the brown ones?
A:Yes,please.
B:(63)How much is it?
A:forty-six yuan.
B:It is too expensive.(64)I can not afford it.?
A:How about forty?
B:it is still expensive.What about thirty-five.?
A:er,all right.(65)You can take it..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Did you know that a turtle(乌龟)can lay 12eggs in one minute?A large sea turtle lays around 150eggs at a time.She lays all these eggs in just a few minutes.
Large sea turtles live in the warm seas of the world.Except for when they lay their eggs,they spend their whole lives in the water.When it is time to lay their eggs,the females swim to land.
They usually return to the place where they themselves were born.How they find their way back there is unknown.
When they reach shore,the big,heavy turtles crawl slowly up to the high water mark.Using their flippers,they pull themselves along the sand.They must struggle like mountain climbers.When they finally reach dry sand,they rest before beginning the difficult task of laying eggs.
The turtles lay the eggs in deep holes and cover them with warm sand.The sand protects the eggs from harm.Then the females leave them.After a few weeks,if you happened to be walking along the beach,you might see the sand begin to shake.You may see tiny black balls coming out of the sand.The tiny heads of baby turtles!

26.Which sentence expresses the main idea?C
A.Sea turtles have interesting life habits.
B.Sea turtles swim to shore to lay their eggs.
C.Large sea turtles lay their eggs in special ways.
D.Sea turtles enjoy staying in the sand.
27.We can conclude(推断) from this passage thatD.
A.many turtles die while swimming to shore
B.female turtles protect their babies
C.once turtles land,they never return to the sea
D.the job of laying eggs takes great strength
28.The writer compares turtles to climbersB.
A.because they lay their eggs in mountain areas
B.to give you a picture of how hard they work
C.to tell you that they like to climb
D.to show that mountain climbers are as slow as turtles.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.

Invention 1
These glasses are made from a special liquid(液体).They allow users to adjust the focus(调整焦距) of the glasses until everything is clear.They are designed for children.So they won't buy new glasses every time when their eyesight changes.




Invention 2
The Donkey Bike has a strong steel bar(钢条) running along it.It can carry both a gas can and a pet at the same time when you ride this bike.




Invention 3
This machine looks friendly and is called Little Printer.It can print news headlines,riddles and other things on a roll(卷) of paper.So you can make your own little newspaper with it.
71.The special glasses are made fromB.
A.steel  B.liquid   C.paper
72.Which of the following is True about the"Donkey Bike"?C
A.It can carry four persons.
B.It is designed for children.
C.It includes a strong steel bar.
73.The roll of paper in Little Printer is used forB.
A.cleaning the cover of the machine
B.printing your own newspaper
C.reading news headlines or riddles
74.A child who has poor eyesight may be interested inA.
A.Invention 1B.Invention 2   C.Invention 3
75.The passage is mainly aboutC.
A.the change of eightsightB.a gas can and a pet C.some cool inventions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.The old lady often haspity on small animals.(同情)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Kate is new in Chengdu.Maybe she needs an ______ to find the places.(  )
A.E-mapB.watchC.notebookD.map

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.There _______ a basketball match between Class Three and our class in ten minutes.(  )
A.isB.wasC.has beenD.is going to be

查看答案和解析>>

同步练习册答案