【题目】Life comes in a package. This package includes happiness and sadness,failure and success,hope and despair. Life is a learning process. Experiences in life teach us new lessons and make us a better person. With each passing day we learn to deal with kinds of situations.
Love plays an important role in our life. Love makes you feel wanted. Without love a person could become cruel. In the early stage of our life,our parents are the ones who show us with unconditional love and care, they teach us about what is right and wrong,good and bad.. But we always tend to take this for granted. It is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to others feelings.
Happiness achieved by bringing a smile on others face gives a certain level of fulfillment.Peace of mind makes you feel happy. No mind is happy without peace. We realize the true worth of happiness when we are sad.Sadness comes from the death of a loved one or the failure .But all of these things will pass away.
Failure is the way to success, and it helps us to touch the sky,teaches us to survive and shows us a specific way. Success brings in money,fame,pride and self-respect.
Hope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well.Hope makes us dream.Hope builds in patience.Life teaches us not to despair even in the darkest hour,because after every night there is a day.
Life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is beyond our control.Tomorrow is unknown, for it could either be bright or dull. So what we can choose is to work hard today,so that we will enjoy a better tomorrow.
【1】In which section can readers probably read the passage?
A. Education B. Travel C. Lifestyles D. Business
【2】In the passage,the author compares life to ___________
A.package B.happiness and sadness
C.failure and success D.hope and despair
【3】What does the underlined word “despair” mean in Chinese?
A.颓废 B.遗憾 C.悲伤 D.绝望
【4】What’s the general meaning of the last sentence of the whole passage?
A.What you only can choose is to work hard every day.
B.If you work hard today, you will have a better life in the future.
C.When choosing between “today” and “tomorrow”, you’d better enjoy tomorrow better.
D.Enjoying a better tomorrow is your only choice.
【5】What’s the purpose of the passage?
A.To encourage people to love each other.
B.To tell people how to deal with happiness and sadness.
C.To remind people of keeping having a beautiful dream.
D.To give readers some information about life.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:本文是一篇人生哲理的短文。生活就像是一个包裹,里面有幸福和悲伤,有失败和成功,有希望和绝望。我们应该如何正确看待人生的这些东西,如何对待今天和明天,作者提出了一些建议。
【1】A推理判断题。题意:在哪种情况下,读者可能读到本文?A. Education教育;B. Travel旅游;C. Lifestyles生活方式;D. Business商业。本文讲述的是人生哲理,教育人们人生中有幸福和悲伤,有失败和成功,有希望和绝望。教育人们要正视人生的中顺境和逆境。故选A。
【2】A细节理解题。题意:在文中,作者把人生比作什么?A.package包裹;B.happiness and sadness幸福与悲伤;C.failure and success失败与成功;D.hope and despair希望与绝望。由第一段开头的句子:Life comes in a package. This package includes happiness and sadness,failure and success,hope and despair.可知,作者把人生比作包含幸福与悲伤、失败与成功、希望和绝望的包裹。故选A。
【3】D词义猜测题。题意:有下划线的“despair” 的汉语意思是什么?A.颓废;B.遗憾;C.悲伤;D.绝望。据短文第一段中This package includes happiness and sadness, failure and success, hope and despair.的这句话,我们可以看出,这里的happiness 和sadness是一对反义词,failure 和success是一对反义词,故划线的这个词应该是hope的反义词,即绝望。故选D。
【4】B推理判断题。题意:短文最后一句的主要意思是什么?A.What you only can choose is to work hard every day.你所能作的选择是每天努力工作;B.If you work hard today, you will have a better life in the future.如果你今天努力工作,你将来会有一个更好的生活;C.When choosing between “today” and “tomorrow”, you’d better enjoy tomorrow better.在今天和明天之间选择时,你最好更好地享受明天; D.Enjoying a better tomorrow is your only choice.享受更好的明天是你最好的选择。最后一句话的意思是:因此,我们今天能够作的选择是努力工作,以便我们可以享受一个更好的明天。即通过今天的努力,迎得更好的未来。故选B。
【5】C主旨大意题。题意:短文的目的是什么?A.To encourage people to love each other.鼓励人们互爱;B.To tell people how to deal with happiness and sadness.告诉人们怎样处理幸福与悲伤;C.To remind people of keeping having a beautiful dream. 提醒人们保持美丽的梦想;D.To give readers some information about life.给作者一些有关人生的信息。本文讲述的是人生就像包含着幸福与悲伤、失败与成功、希望和绝望的包裹,告诉人们通过今天的努力,迎得更好的未来。即:拥有一个美好的梦想,并为之而努力,梦想终将实现。故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】On Sundays, Li Lei gets up at six thirty. He has at eight. Then he helps his mother the housework. At ten he leaves and goes shopping . At about eleven o’clock he comes home. He is now. They lunch at twelve. In the afternoon he often games with his friends. They have at six thirty. In the evening he does his homework. Sometimes, he TV. He goes to bed at nine.
【1】A.food B.breakfast C.lunch D.supper
【2】A.in B.on C.with D.from
【3】A.home B.house C.room D.classroom
【4】A.by bike B.by a bike C.by the bike D.by his bike
【5】A.for B.to C.back D.from
【6】A.cook B.cooking C.the cook D.the cooking
【7】A.to have B.having C.have D.has
【8】A.plays B.is playing C.takes D.is taking
【9】A.work B.homework C.housework D.supper
【10】A.sees B.looks C.is watching D.watches
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从下面方框中选出与下列各句中划线部分意思相同或相近、并能替换划线部分的选项。
A. some B. As a result of C. felt sick D. is similar to
【1】After walking in the rain for a few hours, he was ill at last.
【2】Thanks to the help of the kind people and the doctors, the old man was saved in time.
【3】It was 7:00pm. I still saw several students playing basketball on the playground.
【4】Mary takes after her mother. Both of them like helping others.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I _____reading English every morning.
—Yes, now English is more and more important. It is used _______first language in many countries.
A. am used to ; by B. am used to; as
C. used to ; by D. used to ;as
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— I’ll try harder next time.
—You have said it one hundred times. But ______________.
A. the early bird catches the worm.
B. a friend in need is a friend indeed.
C. you can’t burn the candle at both ends
D. actions speak louder than words
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】–Mom, I wonder if my grandpa ____ this weekend.
- I’m not sure. If he ____, I’ll tell you.
A. comes, comes
B. will come, will come
C. will come, comes
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】短文填空,填写字母代号
根据短文内容,选择适当的单词或短语填空,每个选项至多使用一次,有两项剩余。
A. too B. family C. happening D. lonely E. alone
F. strange G. also H. look after I. went J. However
Two brothers worked together on a farm. One was married and had a large __【1】__. The other had no wife yet. Although they lived in different houses, they shared everything they got from the farm.
One day, the single brother said to himself, “It’s not right that we share all the rice. I’m ___【2】_ and I need less than my brother.” So, every night he took a bag of rice from his store-room and __【3】__ across the field between their houses, put it into his brother’s store-room.
At the same time, the married brother thought, “It’s unfair to share all the rice. I’m married and I have my wife and children to ___【4】_ me when I’m old. __【5】_, my brother has no one to take care of his future.” So, each night he __【6】__ took a bag of rice and put it into his brother’s store-room.
Several months passed by. They found it __【7】__ that their rice never became less. Then, one dark night the two brothers ran into each other. Slowly they began to understand what was ___【8】__. Their bags fell into the ground and tears filled their eyes at once.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】按课文内容填空
Walk along the road. To the 【1】 of the Panda House, you’ll find the lions. Lions are the 【2】 of the animal world. Remember that they’re 【3】 . Never go near them.
【4】 , they heard a whisper from the bushes behind the tree. They turned around but saw nothing. “Is anybody there?”Millie asked. Nobody 【5】 . “That’s strange.” They left the park 【6】 .
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com