任务型阅读(共10空;每空1分,计10分)(每空一词)
Hi, everyone! I will graduate from high school in June. Some of my foreign friends have asked me about the process of entering an American university(综合性大学), so here I will tell you how it works.
First you have to choose which university you want to go to. This is not easy, as there are over 3,000 universities and colleges in the USA. Do you want to stay near home, or do you want to go far away? What do you want to study? Once you have decided what is important to you, I would suggest choosing about five schools to apply to (申请). This way, if one or two schools do not accept you, you still have a chance of being accepted by the others.
After you have chosen which schools you would like to apply to, you have to finish an application form for each one. You also need to ask two or three of your teachers to write letters to the universities explaining why you would be a good university student. For many people, the worst part of applying for university is taking tests. Depending on which college or university you want to go to, you have to take either the Scholastic Aptitude Test (SAT), which tests your language, math and writing skills, or the American College Test (ACT), which tests your knowledge in English, math, science and history.
After you have been accepted to a university, you need to be able to pay for your study there. To help students pay for their education, the government offers loans(贷款)which students do not have to repay until after they graduate. Scholarships(奖学金)are also available to students who have excellent grades, who are good players or who have financial(财政)needs. Because university tuition is so expensive, many students also work part-time while they are at university.
University courses are quite different from classes at high school. You only go to each class two or three times a week, you have to study a lot more outside of class. Classes are much bigger too and some can have as many as 200 students in them. There will be many new things to learn, but I think I will enjoy university.
Main items | Context |
__1._university | It is 2. to choose only one or two universities to apply to. Choosing more universities can add to(增加) the 3._of being admitted to by one of them. |
Applying for university | Fill in an application form for 4. university, with your teachers’ reference letters. Take 5. in the proper tests according to the university you have chosen. |
6. for education | Apply for the loans 7. by the government, which can be repaid after graduation. Scholarships can be given to thos8._ have excellent grades, etc. Find part-time 9. while at university. |
Attending classes | There are fewer classes in university than at high school. The 10. of the students in each class is also larger in university than at high school. Sometime it can have 200 students. |
1.Choosing
2.hard/difficult
3.chance/possibility
4.each
5.part
6.Paying
7.offered
8.who
9.jobs/work
10.number
【解析】
试题分析:这篇短文中作者对选择大学给了我们一些实用的建议。首先要先决定好去哪所大学,最好多选择几个,每一所都要填申请表。被大学录取后,要交学费,政府可以提供贷款,大学里也有奖学金;另外,大学里的课堂也不同于中学。
1.根据短文第二段的第一句话First you have to choose which university you want to go to.可知,首先要先选择想去哪所大学。故这里应该填choosing。
2.根据短文的第二段中This is not easy满分5(www.manfen5.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!, as there are over 3,000 universities and colleges in the USA.可知,从3,000多所大学里选择一个或两个这是很不容易的。故这里填hard 或difficult,困难的。
3.根据短文第二段最后I would suggest choosing about five schools to apply to (申请). This way, if one or two schools do not accept you, you still have a chance of being accepted by the others.可知,作者建议我们选择五所学校,这样如果一个或两个学校没有录取你,你仍然有机会被别的学校录取。这些话告诉我们这样可以增加我们被录取的机会,故填chance或possibility。
4.根据短文第三段的内容After you have chosen which schools you would like to apply to, you have to finish an application form for each one.可知,在你选择了想去哪些学校之后,你必须完成每所学校的申请表。each one 每一个。故这里填each。
5.根据短文第三段的后半部分可知,选择好学校之后,根据不同学校的要求,你需要参加考试。take part in 是一个固定短文,意思是参加。
6.根据短文第四段的开头After you have been accepted to a university, you need to be able to pay for your study there.可知,在被大学录取之后,你需要为你的学习交学费。故这里应该是paying for education,交学费。
7.根据短文第四段the government offers loans(贷款)which students do not have to repay until after they graduate.可知,为帮助学生读书,政府会提供贷款,学生们可以到毕业之后再还。故这里填offered,这个过去分词的形式做定语修饰the loans。
8.根据短文第四段中Scholarships(奖学金)are also available to students who have excellent grades,可知,对于成绩优异的学生可以提供奖学金。who 在这里引导的是一个定语从句,修饰先行词students。
9.根据短文第四段的最后一句话many students also work part-time while they are at university.可知,很多学生在读大学的时候,都会找兼职的工作。故这里应该是说找到兼职的工作,故填job或work。
10.根据短文的最后一段Classes are much bigger too and some can have as many as 200 students in them.可知,在大学里班容量更大,一个班有多达200名学生。故这里应该填number,the number of students 意思是学生的数量。
考点:任务型阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江阴华士片七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
What do the signs say?
Do not cross here Use the subway(地铁) |
University(大学) park Opening hours: Apr.~Sept.:6:30 a.m.~9:30 p.m. Oct.~Mar.:8:30 a.m.~4:30 p.m. |
FIRE DANGER TO TREES Don't smoke here. |
NO SWIMMING When the red flag is flying. |
NO TAKING PHOTOS! You can't take photos in this museum. |
NO FOOD You can't eat in the classroom. |
1. What time does the university park open in March?
A. At 6:00 a.m. B. At 6:30 a.m.
C. At 8:00 a.m. D. At 8:30 a.m.
2.Which sign tells you not to smoke?
A. Sign 1. B. Sign 4.
C. Sign 3. D. Sign 6.
3. From the signs, what can't we do in the museum?
A. Smoke. B. Eat.
C. Take photos. D. Talk.
4. If you can't cross the road, what will you do?
A. Use the subway. B. Call the police.
C. Take a bus. D. Take a train.
5.Where can you see Sign 4?
A. On the playground. B. In a school library.
C. Near a swimming pool. D. In a computer room
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都郭村第一中学七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:书面表达
作文 (20分)
请你以 My friend 为题,根据下列要点提示写一篇作文:
1. Kate,一个13岁女孩,是来自于七年级(3)班的一名学生;她的教室又大又亮,班上有60个学生;
2. 戴着眼镜,小眼睛,留着一头黑色长发;
3. 待人有好,爱好画画;
4. 学习刻苦,每天早上6点起床,晚上8点半睡觉;
5. 经常运动,想保持健康;
6. 她喜欢打乒乓球;在周末她喜欢听音乐。
要求:1. 语法正确,意思连贯,书写规范,要点齐全,适当拓展,不要逐句翻译。
2.字数80左右。
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都郭村第一中学七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Are these your goldfish?
— Yes, please give to .
A. they; me B. them; I
C. they; I D. them; me
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都郭村第一中学七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
一 is Tom’s mother?
一The one in red.
A.What colour B.Which woman
C.Who D.Whose
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都武坚中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
![]()
![]()
![]()
![]()
1.In eastern Canada, the time is _____ that in western Canada
A.four and a half hours behind
B.four hours ahead of
C.three hours ahead of
D.the same as
2.While Canadian children in Halifax are having breakfast, Argentinean children are ______.
A.sleeping
B.going home
C.at school
D.having supper
3.It’s midday in the capital of _____ when it's 9:00 a.m. in the capital of Argentina
A.Japan
B.Canada
C.New Zealand
D.Scotland
4.Two p.m. in Egypt is not a good time to telephone people in New Zealand, because in New Zealand ______.
A.it’s midnight and most people are asleep
B.it’s noon and many people are having lunch
C.it’s the morning and many people are working
D.it’s the afternoon and most people are playing computer games
5.What time is it in New Zealand if it's 11:15 p.m. in Japan?
A.1:15 p.m
B.2:15 p.m
C.1:15 a.m
D.2:15 a.m
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都武坚中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Many butterflies are still ____ after the long winter days. Now the forest is ____.
A.lively;lively B. alive;alive
C.alive;lively D. lively;alive
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都武坚中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
In many English homes people eat four meals a day. They have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They eat porridge(粥), eggs or bread and drink tea or coffee for breakfast. Lunch comes at one o’clock. Afternoon tea is from four to five in the afternoon and dinner is about half past seven. First they have soup, then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things, like bananas, apples or oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, tea and supper and all these meals are very simple.
1.Many English people have ______ meals a day
A.two B.three C.four
2.People may have _______ for their breakfast according to the passage
A.tea and eggs
B.hamburgers and tea
C.coffee and salad
3.People have lunch at _______
A.any time B.one C.five
4.People don’t have _______ for their dinner
A.bananas and apples
B.porridge
C.meat and fish
5.Most Englishmen have dinner ________
A.in the evening
B.at any time
C.at noon
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
My sister is very careful. She made________ mistakes in this test.
A. little B. a little
C. few D. a few
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com