精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

What’s the strongest part of your body? Your head? Bones? It’s your teeth. There is a special thing called enamel(牙釉质)in teeth. It is the hardest thing in the human body and keeps bacteria(细菌)away. However, teeth are hurt easily to problems and disease. September 20 is National Teeth-loving Day in China. Let’s pay attention to the health of our teeth.

Teeth problems are common around the world. Most children and young adults have tooth decay(龋齿). A study which come out on China Health Monthly magazine this year showed that 40.74% of a sample(抽样)of 1,306 Chinese students under age 15 has decayed teeth.

Food that is rich in sugar increases the risk of tooth decay. After you eat, bacteria go crazy over the sugar on your teeth. The bacteria turn sugar into acids that eat away at tooth enamel. This causes holes in your teeth.

Another common problem is crooked teeth(龅牙). When your new teeth begin to grow and the old teeth haven’t fallen out, there isn’t enough space for the new ones. This causes crooked teeth.

Don’t worry. Here are some ways to keep your teeth healthy.

◆Brush at least twice a day in the morning and in the evening.

◆Learn to use dental floss(牙线). The floss gets rid of food that’s hidden where your toothbrush can’t get it.

◆Visit a dentist. He or she can check if you have any dental problems and help you clean your teeth.

◆Pay attention to what you eat. It’s better to eat lots of fruit and vegetables instead of fries and drink water instead of soda.

◆Wear braces(牙套) to make your teeth straight and beautiful.

1.What’s the strongest part in the human body according to the passage?

A. Bones. B. Teeth.

C. Head. D. Bactria.

2.When is National Teeth-loving Day in China?

A. September 30. B. October 20.

C. September 20. D. June 5.

3.Crooked teeth refer to(指的是) _________.

A. decayed teeth B. the old teeth

C. the fallen teeth D. the new teeth

4.Which of the following is NOT true about decayed teeth?

A. Once you eat sugar, you must have decayed teeth.

B. Bacteria become strong over the sugar on your teeth.

C. Bacteria can turn sugar into acids that eat away at tooth enamel.

D. If you have decayed teeth, there may be holes in those teeth.

5.Which of the following is NOT a good way to keep teeth healthy?

A. Make your teeth straight with braces.

B. Brush your teeth twice a day or more.

C. Eat much fries or drink much soda.

D. See a dentist if you have dental problems.

 

1.B

2.C

3.D

4.A

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述的是牙齿是我们身体上最结实的部分,但是我们的牙齿经常会出现一些问题,如龋齿和龅牙等,因此作者在短文中给我们提供了一些保护牙齿的方法。

1.细节理解题。根据短文的开头What’s the strongest part of your body? Your head? Bones? It’s your teeth.可知,作者告诉我们,我们身体上最结实的地方是牙齿。故选B。

2.细节理解题。根据短文第一段中September 20 is National Teeth-loving Day in China.可知,在中国9月20日是全国爱牙日。故选C。

3.细节理解题。根据短文中When your new teeth begin to grow and the old teeth haven’t fallen out, there isn’t enough space for the new ones. This causes crooked teeth.可知,当新牙开始长,而旧的牙还没有掉的时候,对新牙就没有足够的空间,因此就会形成龅牙。由此可知crooked teeth指的是新牙。故选D。

4.推理判断题。根据短文中Food that is rich in sugar increases the risk of tooth decay.可知,富含糖的食物会提高患龋齿的危险,但这句话的意思并不是一定会患龋齿。故A不对。根据短文中bacteria go crazy over the sugar on your teeth.可知B说的是对的;根据The bacteria turn sugar into acids that eat away at tooth enamel可知C是对的;根据This causes holes in your teeth.可知D是对的。故应该选A。

5.推理判断题。根据Wear braces(牙套) to make your teeth straight and beautiful可知A是对的;根据Brush at least twice a day in the morning and in the evening可知B是对的;根据Visit a dentist.可知D是对的。根据It’s better to eat lots of fruit and vegetables instead of fries and drink water instead of soda可知C不对,故选C。

考点:健康保健类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江金华青春中学九年级下作业检测英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Hip-hop dancing(街舞) is popular with many young people today. They like it because they can invent their own moves. They use this dance to show their love for life. It also shows that they feel good about life,that they just want to be themselves and enjoy life,and that they are not afraid of problems.

Hip-hop dancing has a history of more than 20 years. It first began in the 1980s in the US. In early times,it was seen in New York and Los Angles. At that time,many young black people often danced to the music in the streets.They used their legs,arms,heads and even shoulders to dance.Many young people still use most of these moves today.

Hip-hop dancing became popular all over the world because of the 1983 movie Flash dance .Some people performed Hip-hop dancing in the movie.People enjoyed their performance.They began to dance like them.Then it became popular .There are two kinds of Hip-hop dancing:new school and old school.More and more young people are learning Hip-hop dancing.People believe that it is a good way to exercise their bodies,and that it is good for their health.

1.Young people like Hip-hop dancing because __ ______.

A. it has a history of more than 20 years

B. it first began in the US

C. they can invent their own moves

D. many young black people often dance it

2.The young black people used their________ to dance at that time.

A. legs B.heads

C. arms and shoulders D.A , B and C

3.Which of the following is TRUE about Hip-hop dancing?

A. It’s not a good way to exercise.

B. It shows that young people feel bad about life.

C. Young people use this dance to show their love for life.

D. It shows that young people are afraid of problems.

4.In which part of a newspaper would you most probably read this passage?

A. Sports. B. News.

C. Business. D. Culture

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江杭州塘栖片九年级4月模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Space is a lonely place. Hundreds of thousands of kilometers from home, astronauts have a hard life. It stands to reason that, once in a while, they need to have a good cry. But this is a lot harder than it sounds.

We still know very little about space, and about living in zero gravity (重力). In fact, we are discovering new things every time astronauts take to the sky. As The Atlantic reported in January, crying is not all that simple in space. This is because when a person normally cries, gravity makes their tears move downwards. But in a spacecraft, this is not the case. Here, there is no gravity, which is why we so often see pictures of astronauts floating around. This means that, strangely, when you cry, your tears have nowhere to go. As a result, they just stick to your eyes.

In May 2011, astronaut Andrew Feustel experienced this. “Tears,” as he said, “don’t fall off of your eye...they just kind of stay there.” This can be quite painful. In space, your eyes get very dry, and the added moisture is annoying. Sometimes, things get even unusual. The astronaut Ron Parise told The Atlantic that when tears get big enough, they “break free of the eye and float around”.

No one can be quite sure why we cry. Why should water in our eyes have anything to do with feeling sad? If you stop to think about it, crying is a very strange thing indeed. And now, thanks to the wonders of space, it just got even stranger.

1.What’s the main idea of the first paragraph?

A. It’s hard to cry in space.

B. It’s easy to feel sad in space.

C. Living in space is lonely.

D. Nobody wants to live in space.

2.What will happen if astronauts cry in a spacecraft?

A. The tears will move downwards.

B. The tears will stick to their eyes.

C. The tears will go out of the window.

D. The tears will move upwards.

3.What does the underlined word “float” probably mean in this passage?

A. 静止 B.漂浮 C.盘旋 D.下沉

4.How will astronauts feel if tears are always in their eyes?

A. Sad. B. Comfortable.

C. Happy. D. Uncomfortable.

5.What can we learn from the passage?

A. Our eyes usually feel very wet in space.

B. Gravity makes people’s tears move upwards in space.

C. People know about living in zero gravity very well.

D. Tears will float around if they are big enough in space.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江杭州塘栖片九年级4月模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He used to go to work by car. The underline word “used” is pronounced________.

A./ ju: zd/ B./ ju: st/

C./ ju: zt / D./ ju: sd /

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江宁波慈城中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:选词填空

根据短文内容,用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次。

 

More and more people like bicycling. It’s fun, ___1.__ , and good for the environment .Bikes can take you almost anywhere !Get on a bicycle and ride! You may _2.___ something new all around you . Parking a bike is _3.____ than parking your car. You can bike to work and benefit from the enjoyable exercise without __4.____ the environment. You don’t even have to___5.___ all the way.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江宁波慈城中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— Would you mind if I use your dictionary?

— . Here’s my dictionary.

A. You’re right B. Don’t use it

C. I’m sorry D. Of course not

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江宁波慈城中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Whose book is this ?

—Let me see. It ________ be Cindy’s. You can see her name on it .

A. must B. can’t

C. may D. shouldn’t

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江丽水莲都区九年级第一次中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

– How about making a poster to introduce our club?

– ______ It’s a waste of time and money.

A. Why not? B. That's a good idea!

C. I'd like to. D. Are you kidding?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南焦作第十七中学九年级模拟考试5英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--- Excuse me, can I visit you this afternoon?

--- Maybe you can. Let me check .

A. whether I will be free

B. when will I have time

C. what time will Linda come

D. what does my mother come back

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案