精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容选择最佳答案。

Hello, everyone! Welcome to Haikou. You are going to stay in Mandarin Hotel, a 5-star hotel. It was built in 1998 and is one of the best hotels in Haikou. It is near Wanlu Garden on Binhai Road. It is 5 minutes’ walk from the seaside and 10 minutes’ ride from the city centre. Buses No. 7 and No. 41 can take you there.

The hotel has large rooms with computers, TV sets and telephones. Hot water is offered (供应) 24 hours. There is a shopping center which is open from 9 am to 22:30 pm. The coffee bar is open at the following time 10:00-23:00. There is a free swimming pool. You can enjoy yourselves there. Hope that you will have a great time during your stay in Haikou.

【1】The passage mainly introduces _________ to everyone.

A. Haikou B. Wanlu Garden

C. Mandarin Hotel D. Binhai Road

【2】Mandarin Hotel is _____________.

A. one of the hotels in Haikou

B. beautiful

C. among the best hotels in Haikou

D. A, B and C

【3】 It takes 5 minutes to go to Mandarin Hotel form the seaside ______________.

A. by bus B. by bike

C. by car D. on foot

【4】How can we get to the Mandarin Hotel from the center of the city? __________.

A. By plane B. By train

C. On buses D. By bike

【5】 What’s the meaning of the word “free” in the underlined(划线的) sentence ?

A. 免费的 B. 自由的

C. 有空的 D. 松散的

【答案】

【1】C

【2】D

【3】D

【4】D

【5】A

【解析】

试题分析:这篇短文给我们介绍了海口的一个五星级宾馆Mandarin宾馆,它建于1998年,是海口最好的宾馆之一,这里离市中心和海边都不远。这个宾馆里面的设施也非常齐全,热水、购物也很方便。

【1】C 主旨大意题。根据短文的开头You are going to stay in Mandarin Hotel, a 5-star hotel可知,这篇短文给我们介绍了海口的一个五星级宾馆Mandarin Hotel,下面具体介绍了这个宾馆的一些情况,因此应选C。

【2】D 细节理解题。根据短文中Welcome to Haikou. You are going to stay in Mandarin Hotel、is one of the best hotels in Haikou可知,Mandarin 宾馆在海口,它是海口最好的宾馆之一,也可以推断出它是一个漂亮的宾馆。故应选D。

【3】D 细节理解题。根据短文第一段中It is 5 minutes’ walk from the seaside 可知,从海边到Mandarin宾馆走路需要5分钟。这句话中的walk是走路的意思,因此应选D,on foot,步行。

【4】D 细节理解题。根据短文中It is 5 minutes’ walk from the seaside and 10 minutes’ ride from the city centre. Buses No. 7 and No. 41 can take you there可知,从市中心骑车到Mandarin宾馆需要10分钟。ride骑自行车,故应选D。

【5】A词义猜测题。根据划线单词所在的句子There is a free swimming pool. You can enjoy yourselves there可知,在Mandarin宾馆有一个游泳池,你可以在那里玩得非常开心。free在这里应该是免费的,故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完形填空

I am a Chinese girl. My______Wang Ziyu. I ________12 years old (岁数). _______ first name is Ziyu and my ______ name is Wang. I’m ______ Class Three, Grade(年级)One. I have ______ID card. Its ______ is 368899. Ms. Miller is my English teacher. She_______ very nice. We all like (喜欢) _______ very much. What’s her telephone number? Oh, _____666-4349.

【1】A. name B. names C. name’s D. name are

【2】A. am B. is C .are D. be

【3】A.I B. My C. She D. Her

【4】A. last B. first C. name D. given

【5】A. at B. in C. of D. on

【6】A. the B. a C. an D. two

【7】A. name B. number C. card D. cards

【8】A. is B. am C. are D. be

【9】A. she B. her C. his D. it

【10】A. it B. it’s C. is D. she’s

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读上栏中几个人物的信息,从下栏中选出与之相对应或他们最感兴趣的信息,并将最佳答案的字母编号填写在题前括号内。其中有一项为多余选项。

【1】I’m Grace from the USA. I like singing very much and I am good at it. I want to join a music club.

【2】 I am Anna. I am twenty-seven years old. I can sing and dance. I can also speak English very well. Now I want to find a new job.

【3】I am Tom. I often get up at half past six every morning, but these days, I often get up late. It usually makes my teachers angry. What should I do?

【4】I am Zhang Jian from Shandong Province. I like animals very much. My father says he will take me to a zoo this weekend. But we don’t know where to go.

【5】My parents are very strict with me in my study. I have to do my homework and I can’t watch TV or listen to music on school days. I don’t have any fun.

A. Welcome to the Red Star Zoo. There are many kinds of animals in it. Take your children here. And you can enjoy half price on weekends. I’m sure you’ll have a good time.

B. I think you should buy a clock. Put it on your desk. It can wake you up (叫醒你) in the morning. Or you can ask you parents to wake you up. And you also should go to bed early at night.

C. As a student, you have to study hard. Maybe you can talk with them. You can tell them you should relax after doing your homework on school days.

D. We need a teacher who can sing and dance. If you can speak English, it is better. Please call

Joy at 780-4362.

E. I think you should brush your teeth twice (两次) a day. It is good for your health. If you don’t do that, your teeth will be bad.

F. Hi, boys and girls. Please come here and join the music club. In the club, you can learn popular songs, listen to them and make some new friends. Please call Jack Smith at 567-0429.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达:

作为一名中学生,要理解父母的辛苦劳作,要力所能及地帮助父母干一些家务活,以减轻父母的负担,请根据提示以“Help My Parents”为标题写一篇文章,提示包括:

1、我有一个幸福的家庭,爸爸妈妈工作很辛苦,所以我经常帮助父母干家务。

2、早晨起床后整理床铺、打扫房间、扫地。

3、早餐后刷碗,然后去上学。

4、下午放学回家后帮助妈妈做晚饭、打扫客厅、倒垃圾,之后完成学习任务。

5、周末洗衣服、叠衣服、帮助爸爸洗车、浇花。

6、参考词汇:help my parents ,do chores, make the bed, sweep the floor, do the dishes, take out the trash, fold the clothes, clean the car, water the flowers

Help My Parents

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】This is Mike’s classroom. There are thirty .There is a clock on the wall. clock is very old. There are thirty students: eighteen boys and twelve girls. Miss Wang is their teacher. She is a good teacher. It’s about 4 o’clock. It’s time home. Look Mike! He is behind the . And the door is clean.

【1】A. desk and chair B. desks and chairs C. desks and chair D. desk and chairs

【2】A. A B. An C. The D. /

【3】A. going to B. will go C. to go D. goes

【4】A. / B. in C. to D. at

【5】A. door B. floor C. school D. flowers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】句子翻译 根据中文提示完成句子。

【1】叫做WWF的慈善机构创立于1961年。

The charity called WWF in1961.

【2】我很自豪成为一名志愿者。

I a volunteer.

【3】吃太多的甜食有害我们的牙齿。

Eating too many sweets our teeth.

【4】那时许多孩子的生活因为战争而改变了。

At that time, many children’s lives were changed .

【5】如果我们不节约用水,总有一天水会耗尽的。

If we don’t save water, it ________________ one day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解

I’m an English girl .My name is Kate. I’m twelve. I have two sisters. My sisters and I are all at school .We go to school from Monday to Friday. We don’t have classes on Saturday and Sunday. My mother is a teacher and my father is a doctor.

I like reading. My favorite subject is English .My favorite teacher is Miss Smith. She teaches us English. My favorite sport is tennis. My favorite school day is Friday because we have two English classes on Friday.

【1】Kate is girl.

A. an American B. an English

C. a Chinese D. an Australian

【2】 Kate and her sisters on Saturday and Sunday.

A.go to school B. don’t have any classes

C. play games D. watch TV

【3】 Is a teacher.

A. Kate B. Kate’s father

C. Kate’s mother D. Kate’s parent

【4】What is Kate’s favorite subject?

A. English B. Chinese

C. Tennis D. Miss Smith

【5】-Why does Kate like Friday best?

-Because .

A. she like English

B. she likes Miss Smith

C. she has two math classes

D. there are two English classes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】-- Let’s play tennis.

--_______.I don’t like it.

A. That sounds good

B. That sounds boring

C. That sounds interesting

D. That sounds relaxing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。

假设你是Andy,请根据下面的汉语提示以“My lifestyle”为题目写一篇有关饮食和生活习惯的小短文。

内容提示:(1)我叫Andy,14岁。

(2)我每天打篮球,我想成为一名篮球运动员。

(3)我通常早饭吃一个鸡蛋, 喝一杯牛奶;午饭、晚饭吃肉和蔬菜。

(4)我喜欢喝牛奶,因为我需要许多能量。

(5)我不喜欢吃甜食,因为它对健康没有好处。

要求:(1)要点完整,表达清楚,语句通顺,意思连贯;

(2)60词左右。My lifestyle

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案