【题目】 When I was small, my mom used to give the family a funny special treat from time to time- she would make breakfast food for dinner.
I remember she did so one night. She had been at work all day but wanted to do something special for us all. On that evening, my mom put a plate of eggs and very burnt toast (面包)in front of my dad. I waited to see if anyone notice. But my dad just took his toast, smiled at my mom and asked me how my day at school had been. I don`t remember what I told him that night. But I remember watching him put butter on that toast. He ate it up as usual.
After dinner, I remember hearing my mom apologize to my dad for burning the toast. I will never forget what he said, “Honey, I love burnt toast.” Later that night, I went to kiss daddy good night. I asked him if he really like his toast burnt. He wrapped (抱紧)me in his arms and said: “Your mommy worked very hard today. She is really tired. And a bit of burnt toast never hurt anyone!”
Life is full of imperfect things. Nobody is perfect, either. I am not the best at anything. I forget birthdays and other important events just like everyone else does. But I have learned something important from my father. Understanding is the basis of everything, whether between a husband and wife, a parent and child or just between two friends. Remember, burnt toast never hurt anyone. It is the people with the kind thoughts who make life worth living.
【1】The writer`s father ______ during the dinner.
A.didn`t take the burnt toastB.ate up all the burnt toast
C.threw away the burnt toastD.didn`t notice the burnt toast
【2】What does the underlined word “apologize” mean?
A.辩白B.谢罪C.道歉D.辩护
【3】From what the father said to his son, we know the father _______
A.could understand his wifeB.always argued with his wife
C.was a good cookD.worked hard every day
【4】Which is the best title of the passage?
A.Life is imperfectB.The father and the son
C.A. big dinnerD.Burnt toast never hurt anyone
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【解析】
这篇短文主要讲述了一天晚上,妈妈将烤焦的面包端给爸爸,而爸爸却满不在乎的将它们全部吃掉,表现了爸爸很体贴妈妈的辛苦,通过这件事作者深受感触,认为人与人之间应该相互理解。
【1】细节理解。根据文中“But I remember watching him put butter on that toast. He ate it up as usual.”可知,作者的父亲在晚饭时把烤面包全吃光了。故选B。
【2】词句猜测。根据文中“I will never forget what he said, “Honey, I love burnt toast.””可知,我记得我妈妈为我爸爸因为烤面包道歉。apologize在这里的意思是“道歉”,根据题意,故选C。
【3】细节理解。根据文中“I asked him if he really like his toast burnt. He wrapped (抱紧)me in his arms and said: “Your mommy worked very hard today. She is really tired. And a bit of burnt toast never hurt anyone!”可知,我问他是否真的喜欢烤面包。他把我抱在怀里说:“你妈妈今天工作很努力。她真的很累。一点烤面包不会伤害任何人!”可知,作者的父亲非常理解自己的妻子。故选A。
【4】标题归纳。Life is imperfect生活是完美的;The father and the son父亲和儿子; big dinner大的晚餐;Burnt toast never hurt anyone烧焦的面包不会伤害任何人。通读整篇短文可知,作者妈妈将烤焦的面包端给爸爸,而爸爸去满不在乎的将他们全部吃掉,表现了爸爸很体贴妈妈的辛苦。这篇短文最好的题目是“Burnt toast never hurt anyone”烧焦的面包不会伤害任何人。故选D。
我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意;在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题;平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节;2.既理解具体事实,也理解抽象的概念;3.既理解字面意思,也理解深层含义,包括作者的态度以及意图等。如第1小题。考查细节理解。根据文中“But I remember watching him put butter on that toast. He ate it up as usual.”可知,作者的父亲在晚饭时把烤面包全吃光了。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Helen has always been interested in helping her community. Her first volunteer experience was for the American Red Cross when she was in high school.
When she was a school teacher, she also found time to volunteer. After she retired, she started volunteering to help the old. When her father was older, he was not able to see as well as he used to, which made her sad because he had always enjoyed reading. She decided it would be fun to read to elderly people in her community.
She also helped one woman write her stories. Ann was almost 100 years old, and Helen wrote down information about her life when she visited her. She put the information in a book and got it published. Ann was very excited to share her life story with her children and grandchildren.
After a strong storm destroyed some southern cities, Helen volunteered again for the American Red Cross. She prepared food and answered phones in a care center.
One day Helen read an article in the newspaper about refugees(难民) who needed to learn English. Now, she meets once a week with Sarah, a 38-year-old woman from Somalia. Helen gave Sarah a camera and asked her to take pictures of her daily life. She developed the pictures, and then asked Sarah questions about them. In the end, they wrote a book together and used the photos in the book. This helped Sarah learn many new words about her everyday life.
Helen says, “The real value of volunteer work is becoming friends with the people I help, They enrich my life as well as I enrich theirs."
【1】When was Helen's first volunteer experience for the American Red Cross?
A.When she was in high school.B.When she was a school teacher.C.After she retired.
【2】What did Helen do after she retired?
A.She started volunteering to help the refugees.
B.She started volunteering to help the old.
C.She started volunteering to help Sarah.
【3】Why was Ann excited when her book got published?
A.Because Helen wrote down information about her life.
B.Because Helen put the information in a book and got it published.
C.Because Ann could share her life story with her children and grandchildren.
【4】Where did Helen work when she volunteered again for the American Red Cross?
A.In her schoolB.In a care center.C.In her community.
【5】What can you learn from Helen?
A.To be kind.B.To be creative.C.To help others.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读 阅读下面短文, 并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词, 每个空格只填1个单词。
Sure, it's good to get along well with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.
And yes, it's good to get along well with your teacher because, in general, it's smart to learn how to get along well with the different types of people you'll meet throughout your life.
In fact, kids who get along well with their teachers not only learn more, but they're more comfortable about asking questions and getting extra help. This makes it easier for them to understand new materials and do their best on tests.
Here is a question: what if you don't get along well with your teachers? In fact, teachers want to get along well with you and enjoy seeing you learn. But teachers and students sometimes have personality clashes (冲突), which can happen between any two people. If you show your teacher that you want to make the situation better, he or she will probably do everything possible to make that happen. By dealing with a problem like this, you learn something about how to get along with people who are different from you.
However, if a certain teacher isn't your favourite, you can still have a successful relationship with him or her. Here are some of those responsibilities:
Attend class and be ready to learn.
Be prepared for class with the right pencils and books.
Listen when your teacher is talking.
Do your best whether it's homework or a test.
Topic: The 【1】 between teachers and students | ||
【2】is it good to get along well with teachers? | Because it makes the time you spend in the class more 【3】. | |
Because it's smart to 【4】 how to get along well with the different types of people you'll meet throughout your life. | ||
If kids get along well with teachers, they not only learn more, but they're more 【5】 to ask questions and get extra help. It's easier for them to understand new materials and do their best on tests. | ||
How can you 【6】with the problem if you don't get along well with teachers? | Teachers who are different from you. | Show your teacher that you want to 【7】 the situation. 【8】 he or she will do everything possible to make that happen. |
Teachers who aren't your 【9】. | Attend class ready to learn. Get the right pencils and books 【10】 for class. Listen when your teacher is talking. Do your best whether it's homework or a test. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据对话内容,从下面方框中选择适当的单词或词组填空,使对话内容完整正确。
natural can’t wait get better take it easy seem
A: Hi Jerry, what’s wrong? You look a bit under the weather.
B: I’m not feeling very well. I 【1】 to have another cold.
A: Not again! You had a cold last month.
B: Well, there’s nothing much I can do. All I can do is to take some medicine and 【2】.
A: Maybe you should try some traditional Chinese medicine.
B: If it can help me 【3】, I’d be willing to have a try.
A: In fact, it might make no difference with this cold, but it can make your body stronger so you won’t catch so many colds.
B: What’s so special about traditional Chinese medicine?
A: One special point is that it’s all 【4】. Chinese medicine is made from plants.
B: It sounds great. It means there are few bad effects in Chinese medicine.
A: Yes, you are right.
B: I 【5】 to have a try.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 When a baby cries, its parents will check on it as soon as they can and make sure it is okay. According to a new study, a baby's cry can make adults react very quickly, even if they are not related to the baby.
Oxford University researchers used the classic game whack-a-mole(打地鼠)for the study. Whack-a-hole requires people to hit one of nine buttons(按钮). Players must react as quickly as they can to whichever of the buttons that lights up. It is a game that requires speed and accuracy(准确度).
The study invited 40 men and women aged 19 to 59. Some of them had sons or daughters, although none of their children were babies. They played whack a-mole after listening to different sounds, including babies crying, the crying of adults in trouble and birdsongs played at a similar pitch(高音)to the babies' cries.
The volunteers' scores were higher after listening to the sound of crying babies. Men and women had similar scores overall. The results showed that hearing a crying baby can trigger a reaction in adults.
"It's almost impossible to pay no attention to crying babies on planes. This is true even though there are so many other noises around." said Morten Kringelbach, the scientist who led the study. He added that in the course of human evolution(进化), taking care of babies has always been an important job for adults. When a baby is hungry, it will cry. As a result, human brains develop a special reaction to a baby's cry.
【1】According to the story,___________ can make adults react very quickly.
A.birdsongs tB.babies' criesC.babies' laughterD.the crying of adults
【2】The game "whack-a-mole" in the study shows ____________________.
A.men and women have different reaction speeds
B.women react to a baby's cry more quickly than men
C.a baby's cry can get special attention from adults
D.adults without babies react less quickly to babies crying
【3】What does the underlined "trigger" in Paragraph 4 probably mean?
A.End.B.Cut.C.Push.D.Cause.
【4】What do we know from the story?
A.It's hard for people not to notice babies' cries.
B.There were 59 volunteers who took part in the study.
C.Human brains have developed to take. care of babies.
D.Taking care of babies is the most important thing for adults.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---Could you please give us a general __________, madam?
---Sure. I am from France and I am good at caring for old people.
A.examinationB.introductionC.protectionD.pollution
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Miss Grey lived in a small house. She was old and did not like noise at all, so she was very pleased when her noisy neighbor moved out. A young man moved in and Miss Grey thought the man seemed to be quiet.
But at three o’clock the next morning, the noise of a dog woke her up. She thought she had never heard a dog there before. It must be the young man’s dog. So she telephoned the young man, said something bad about the dog and then hung up the telephone before he could answer. Nothing more happened until three o’clock the next morning. Then Miss Grey’s telephone rang, and when she answered, a voice said, “You telephoned me twenty-four hours ago, now I ring you up to say that I don’t have a dog.”
【1】Miss Grey felt sorry when her noisy neighbor moved out.
【2】Miss Grey’s new neighbor was as noisy as the old neighbor.
【3】Miss Grey thought the new neighbor had brought a dog with him.
【4】The young man rang up Miss Grey because he wanted to punish her.
【5】The young man had a big dog so it always woke Miss Grey up in the morning.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 My name is Bill. I was born in Toronto, Canada. Life looked bright and was filled with hope for my parents and me. My mother and father got married in 1980, and I was born the next year.
As I grew into a man, my father gave me lots of advice and support. There were many things about his character that I admired, but like many young boys, I often thought that my father’s ideas were from the past and out of date.
I did well as a student and was the first person in my family to graduate from university. Then I became a doctor in a hospital, and most people would say that I have had a very successful life. But I know much of my success is because of the lessons that he passed on to me.
I often look in the mirror and smile. My dad gave me many gifts, including my now bald head and the friendly smile that I have. Thank you again, dad. I miss you.
【1】Bill was born in .
A.1982B.1981C.1990D.1997
【2】The underlined phrase “out of date” means .
A.时尚的B.固执的C.过时的D.开放的
【3】Bill became a after he graduated from university.
A.doctorB.teacherC.writerD.lawyer
【4】Bill thinks much of his success is because of .
A.his new ideasB.his friendly smile
C.his father’s lookD.his father’s influence
【5】In the passage, the writer mainly wants to tell us .
A.he is proud of his job
B.he has a colorful university life
C.he appreciates (感激)all his father has done
D.he wants to be with his father in the future
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从A~G 选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选择中有两项是多余的)
A: Hello, is that Mr. Smith?
B:Yes,it is. 【1】
A: I’m from the package delivery company (快递公司),here’s your package. Are you at home?
B: Unluckily, I’m at work right now.【2】
A:Actually, I need to give it to you in person. Can I bring it to your workplace, instead?
B:【3】 I don’t even have time to get it.
A: I see.【4】
B: Yes, that would be better. Can you bring it to my home at 5 p.m. tomorrow?
A:Sure, I can do that.【5】
B:See you, thanks.
A. I’m quite busy working now.
B. What time is it?
C. What can I do for you?
D. Well, can I bring the package tomorrow?
E. See you tomorrow.
F. Can you leave the package at my door?
G. How much do I pay for it?
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com