精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.A little boy went into a shop,reached for box and pulled it over to the telephone.He climbed onto the box so that he could get the phone.The shop-owner watched and listened to the call.
Boy:Lady,can you give me the job of cutting your lawn(草坪)?
Woman:I already have someone to cut my lawn.
Boy:Lady,I will cut your lawn for half the price of the person who cuts your lawn now.
Woman:I'm very satisfied with the person who is now cutting my lawn.
Boy:Lady,I'll even sweep your sidewalk,so on Sunday you will have the prettiest lawn in the town.
Woman:No,thank you.
With a smile on his face,the little boy put down the phone.The shop-owner,who was listening to all this,walked over to the boy,"Son,I like your attitude(态度) and would like to offer you a job."
"No,thanks,sir.I am the one who is working for that lady I was talking to!"

46.What kind of job was the boy trying to get on the phone?A
A.Cutting the lawn.
B.Selling telephones.
C.Looking after the shop.
D.Sweeping the sidewalk.
47.Why did the shop-owner offer the boy a job?B
A.He felt pity on him.
B.He was moved by his attitude.
C.The boy only asked for half price.
D.The boy was good at cutting lawns.
48.Who was the lady the boy called?A
A.The boy's boss.
B.The boy's teacher.
C.A shop-owner.
D.A lawn cutter.
49.Why did the boy smile when he put down the phone?C
A.He got better pay.
B.He found a new job.
C.He was praised for his work.
D.He was satisfied with his work.

分析 一个小男孩进了一家商店,伸手拿起一个箱子放在电话旁.他爬上箱子目的是为了他能拿到电话.店主看着他并听着电话.
男孩:女士,你能给我修剪草坪的工作吗?
女士:我已经让别人来修剪了.
男孩:女士,我可以帮你修剪草坪,我只要你给那个人工资的一半.
女士:我很满意现在帮我修剪草坪的人.
男孩:我还会打扫人行道.周日你会看到镇上最美的草坪.
女士:不用,谢谢你.
小男孩脸上带着微笑的放下电话.店主听了所有的对话,走到男孩面前"小子,我喜欢你的态度并想给你一份工作."
"不,谢谢先生.我就是给刚刚通话的那个女士修剪草坪的那个人."

解答 46.答案:A.细节理解题.根据Lady,can you give me the job of cutting your lawn可知他在电话里想要一份修剪草坪的工作,故选A.
47.答案:B.细节理解题.根据Son,I like your attitude(态度) and would like to offer you a job.可知他是被小男孩的态度感动所以想要给他一份工作,故选B.
48.答案:A.细节理解题.根据I am the one who is working for that lady I was talking to!可知这个女人是小男孩的老板,故选A.
49.答案:C.推理判断题.读完全文我们知道小男孩是打电话给自己的老板,根据I'm very satisfied with the person who is now cutting my lawn.可知老板对他的工作很满意,故他受到了表扬,故开心.故选C.

点评 阅读理解主要是考查考生综合运用所学语言知识的能力,包括阅读、理解、归纳概括、逻辑推理以及对材料的评估能力等.在阅读技巧上,考生要注意文章的个别词或句子、文章的某细节或情节、文章的主题或背景知识、文章的结论或结局、文章内涵的寓意等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.There is usually littletraffic (交通) on that road at night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Tom wants to study at ______university in Europe,but hasn't decided which one to go to yet.(  )
A.anB.aC.theD.不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.    Teeth are very important for our health.They will be our lifelong fiends.So we should learn to protect them at a very young age.Here are some tips:
First,we should eat right.
*Don't eat too much candy or drink too much cola,or our teeth will go bad easily.
*Have more cheese,milk and yogurt to make teeth strong.
*Eat more vegetables and fruits to help clean teeth.
Second,we should keep these numbers in mind.
*2/Day  Brush your teeth at least twice a day:in the morning and before bedtime.
*2-3 Minutes  Brush for at least two to three minutes every time.
*3 Months  Get a new toothbrush every three months.
*6 Months  Go to the dentist every six months for a check-up.

71.We're too young,so we needn't start protecting our teeth.B
72.Cheese,milk and yogurt can keep our teeth strong.A
73.We shouldn't brush our teetlh after lunch.B
74.We can brush our teeth for only one minute each time.B
75.At least four toothbrushes should be used in a year.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Mondayis the second day of a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.A woman with a young boy_____getting into Uncle's car.(  )
A.isB.areC.has

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Firemen in Jingjiang,together with those from other areas,successfully_____the big fire after sixteen hours'hard work.(  )
A.put inB.put throughC.put upD.put out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Good chances always hidesomewherearound us,waiting for careful people to find them.(某处)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

根据句意及首字母或汉语提示完成句子

1. My family want to visit a(博物馆) this weekend.

2. (首先), we need to find a place to live.

3. I seldom do my(家庭作业) before supper.

4.People like making _____(饺子,汤团)at Chinese New Year.

5.His _____(祖父母)are both over eighty,but they are still healthy.

6.Do you know today is a ______(特别的)day?

7.They celebrate Halloween in______ (不同的)ways.

8.People in the West like ______ (庆祝)Christmas.

9.Mary loves ______ (聊天)with her classmates at lunchtime.

10.Students should get everything______ (准备好的)for each class.[

查看答案和解析>>

同步练习册答案