精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

阅读理解(10小题,共20分)

                                         A

      In Western countries,many children do chores to get pocket money. They usually start to do this at 10 years old. School students have to do homework and study for tests. They don't have a lot of free time on weekdays. They often do chores at the weekend. Young kids only do easy chores. So they don't get much money. But that's all right. Many of them only want to buy candy. And candy is cheap!They help wash up after dinner,and feed the family cat or dog.

      When they get older,kids want to buy more expensive things. Then they have to work harder!They often wash the family car,cut the grass,walk the dog or cook dinner.

      Some jobs are a good way for kids to learn new things. For example,they can learn to use a lawn mower or how to cook. Of course,their parents help them at first.

1. Children at the age of 10 do chores to get pocket money in .

   A. China   B. England   C. India   D. Japan

2. School students do chores on .

   A. Mondays   B. Tuesdays   C. Fridays   D. Sundays

3. —Why do young kids only do easy chores? —Because.

   A. they have to study for tests

   B. they are too young,and they canJt do difficult chores

   C. they only want candy

   D. they are lazy

4. The kids can get more money when they .

   A. walk the family dog   B. do their homework

   C. feed the family dog   D. do easy chores

5. Which of the following sentences is NOT right?

   A. The kids don't work hard,because they can get more pocket money.

   B. Doing jobs can help kids learn new things.

   C. When the kids learn to do something new,their parents help them at first.

   D. When the kids are older,they often wash the family car.

1. B 2. D 3. B 4. A 5. A

1. B 解析:细节理解题。由第一段第一句可知,在西方国家,孩子们通过干杂活 儿来赚零用钱,A、C、D是东方国家,故选B.

2. D 解析:细节理解题。由第一段中 They often do chores at the weekend.

可知。

3. B 解析:推理判断题。小孩儿太小,太难的家务他们做不了。

4. A 解析:细节理解题。由第二段内容可知答案。

5. A 解析:细节理解题。由第一段可知孩子们要得到零花钱,就要做家务活儿。

题目来源:2016年轻巧夺冠周测月考直通中考七年级英语下册人教版 > 周测月考卷14 期末测试

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

9. My mother sat under a tree, with my aunt.

   A. talked   B. talk   C. talks   D. talking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. Now many animals are danger.

   A. in   B. on   C. out   D. at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

12. out your love. The world will become a nicer place to live in.

   A. Speak   B. To speak   C. Spoke   D. Speaking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

13. Which of them isn’t a capital city?

   A. Paris. B. London. C. New York. D. Moscow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

七、 书面表达(20分)

学校举行“我的社区最美好”演讲比赛。请你写一篇有关你的社区的演讲稿。演讲稿应包括以下内容:1. 社区的位置;2. 社区的邻里关系;3. 社区的优势等。

                      

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

补全对话(5小题,共10分)

从方框中选择最佳选项完成对话。

Jim:Hi,Gina. How was your weekend?

Gina:It was a little bad.

Jim: 1 

Gina:I just stayed at home because it rained heavily.

Jim: 2 

Gina: I did some reading in the morning and played computer games in the afternoon. How about you? Where did you go?

Jim:I went to a summer camp with my classmates.

Gina: 3 

Jim: Yes,we did.

Gina:That sounds great. Did you go swimming in the sea?

Jim: Yes,we did. 4 

Gina:So you had a great weekend.

Jim: Yes. 5 

   A. Where did you go?

   B. I really enjoyed myself.

   C. You know I like swimming very much.

   D. Did you go to the beach?

   E. What did you do then?

1. 2. 3. 4. 5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

B) 根据句意及首字母提示补全单词。

6. Please be q ! The baby is sleeping.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3. 孩子们是怎样过周末的?

did the kids the weekend?

查看答案和解析>>

同步练习册答案