精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends.They believe that their families don't know them as well as their friends do.In large families,it is quite often for brothers and sisters to fight each other and then they can only go to their friends for some ideas.It is very important for teenagers to have one good friend or a group of friends.
     Even when they are not with their friends,they usually spend a lot to time talking among themselves on the phone.This communication is very important in children's growing up,because friends can discuss something.There things are difficult to their family members.
    However,parents often try to choose their children's friends for them.Some parents may even stop their children form meeting their good friends.Have you ever thought of the following questions?
    Who choose your friends?Do you choose your friends or your friends choose you?Have you got a good friend your parents don't like?Your answers are welcome.
26.Many teenagers think that theirC can understand them better.
A.sisters B.brothers C.friends D.parents
27.A is very important to teenagers.
A.Making friends  B.Meeting friends C.Living with friends D.Fighting with friends
28.Teenagers usually like toD.
A.go to their brothers and sisters for help B.communicate with their parents
C.make friends with their parents D.discuss something with their friends
29.The sentence"Your answers are welcome"means"C"
A.Your answer are right B.You should give us all the right answers
C.We'd like to have your ideas about the questions D.You are welcome to understand your friends.
30.According to the writer,parents shouldB.
A.choose for their children          B.understand their children better
C.welcome all their children's friends  D.stop their children from choosing friends.

分析 许多青少年觉得在生活中最重要的人是他们的朋友.他们认为他们的家人,尤其是父母,没有像朋友那样了解他们.在大多数的家庭里,兄弟姐妹经常吵架并且跑到父母面前告状.对于青少年来说有好朋友或者朋友圈是非常重要的.即使他们没有和朋友在一起,也要花很长时间和朋友电话聊天.这种交流方式在孩子的成长过程中也是很重要的,因为可以和朋友说和父母不能说的事情.然而,父母通常会试图帮孩子选择他们的朋友.有些父母,甚至是阻止孩子和他们的好朋友见面.你有想过下面这些问题吗?谁选择你的朋友?是你选择你的朋友或者是你的朋友选择你?你有朋友是你父母不喜欢的吗?我们很需要您的答案.

解答 【主旨大意】文章讲述了青少年要拥有自己的朋友这是很重要的,朋友间彼此了解,可以互相讨论事情,作为父母应该要了解孩子们.
26.答案C  细节理解题.根据第一段第二句They believe that their families don't know them as well as their friends do可知朋友对他们很了解,故选C
27.答案A  细节理解题.根据第一段最后一个句子It is very important for teenagers to have one good friend Or a group of friends.可知孩子们交到好的朋友是很重要的.故选A
28.答案D  细节理解题.根据第二段句子…because friends can discuss something.可知孩子们喜欢讨论事情,故选D
29.答案C  句意猜测题.根据最后一段上文提到的问题Who choose your friends?Do you choose your friends or your friends choose you?Have you got a good friend your parents don't like?谁选择你的朋友?是你选择你的朋友或者是你的朋友选择你?你有朋友是你父母不喜欢的吗?可知下面应当会说我们很需要您的答案,希望可以积极配合来回答这些问题,C项与给出的句子同义.故选C
30.答案B  推理判断题.根据文意我们了解到父母会去干涉孩子们的交友,但孩子们交友的确很重要,所以父母应该去更好的了解孩子们.故选B

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Great!It's          one I have ever had.(  )
A.deliciousB.the least delicious
C.more deliciousD.the most delicious

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.This year our city is ________ than it was last year.(  )
A.beautifulB.much beautiful
C.much more beautifulD.the most beautiful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-When did your aunt arrive ________ China?
-She got to Tianjin ________ the morning of the 16th of March.(  )
A.at; inB.in; inC.to; onD.in; on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.     in a house with 10bedrooms     possible in the future.(  )
A.Live; areB.Living; areC.Live; isD.Living; is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.扬州园林(YangzhouGardens) 不仅在中国出名,而且在全世界也很有名.Yangzhou Gardens are famous not only in China but also in the whole world..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.He often does some shopping on Sunday.      .(  )
A.Neither does LindaB.Neither Linda does
C.So Linda doesD.So does Linda

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-I don't like documentaries.
-_________.(  )
A.So do IB.So I doC.Neither do ID.Either do I

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.一You live on the fourth floor.What about Rodger?
一He lives on the second floor,two floorsbelowme.

查看答案和解析>>

同步练习册答案