分析 文章大意:
刘伟周三和周五都非常忙.她是一家回收公司的会计师.在那些日子,许多客户来到公司,里面装满了废纸或空塑料瓶.刘伟,和其他工人一起,给东西称重,并取下数字.但她工作只有20分钟,然后就去…学习.
刘,15岁,实际上是南京白家湖中学的一名学生.公司工人和客户是学生.公司收集每个班级的废物,并在每个月底卖出,这笔钱会交给当地红十字会.
学校校长王晓根在2008年成立了这个公司,让学生们运行它.他认为公司不仅会帮助学生更多地了解环境,还能在许多方面提高他们的能力.
刘是一个很好的例子,以前是不小心的.在称量一些废纸的重量时,她忘了减去盒子的重量."从那以后,我变得更加小心,从不犯这种错误,"她说.
公司董事长姜奇友说,他觉得自己成为了学校的主人之一.他每周五都举行会议,与学校官员就当前的形势进行会谈.
"我们,而不是老师,照顾我们学校的所有可回收的废物,我们做得很好,"江自豪地说.
解答 76.B,推理判断题.文章第一段指出"Wednesdays and Fridays are very busy for Liu Wei",刘伟在周三和周五工作,所以是一周两次,选择B.
77.C,推理判断题.文中指出"She is an accountant (会计) for a recycling company"可知是一个女孩,由"Liu,15,is actually a student in Nanjing Baijiahu Middle School"可知她只是一个学生,所以选择C.
78.D,推理判断题.文中指出"The money will be given to the local Red Cross Society",钱交给红十字会,可知是去帮助别人,选择D.
79.C,推理判断题.文中指出"Wang Xiaogen,the headmaster of the school,set up the company in 2008"由王小跟创建于2008年,但没指出经营多少年,所以AB两个选项错误;文中提到"He thought that the company would not only help students care more about the environment,but also improve their abilities in many ways"公司以来保护环境,二来培养学生能力,所以C正确,D错误,因此选择C.
80.A,推理判断题.文中说"Jiang Qinyou,15,the chairman of the company",可知Jiang Qinyou只有15岁,和刘伟同岁,且是公司的主席A错误,C正确;文中Jiang Qinyou说"we've done it quite well"我们做得很好,可知他很自豪,B正确;刘伟在文中说"From then on,I become more careful and never make that kind of mistake again",可知工作让他细心,D正确,因此选择A.
点评 本文主要是以学生组成的校内公司的故事.题目涉及到推理判断,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| News 1 Huang Heshan,a boy from Xinghua,has moved(感动) many people in Taizhou.Thanks to Huang Heshan,Yang Kangshao can go to school every day.Yang is disabled,but Huang Heshan carries him to school on his back.It's eight years since he started to do that.They help each other.At school,Yang helps Huang with his study,too.Huang says that he feels happy when he can do something to help disabled people. | |
| News 2 In Taizhou City,Ren Min Park is a good place for families to have fun.There are many green trees and the air is fresh.People can have different activities in the park.However,we can also find the waste bags and other rubbish everywhere.How can we get such bad environment?Now it's time to keep the park clean if we want to have a nice field trip. | |
| News 3 On March 25,more than four thousand people started to run from Jiangsu Taizhou Middle School.All the runners ran about 4.7kilometers.They took part in the activity to lead a healthy life and show the spirit of the people in Taizhou.After running,many runners signed their names on the wall. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.I didn't want to go out into the rain B.I put the phone down C.I've just come to repair it D.It was raining so heavily that I had to stay in the phone box until it stopped E.I had to wave my hands about and act as if I was deep in conversation |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com