精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的四个备选项中,选出最佳选项。

My interest in cooking started when I was 11, partly thanks to my mother. She didn’t really like cooking and when she did cook, I didn’t like her food. Once I was watching something about cooking on TV and I thought I could do this, so I went to the bookstore and looked for the biggest cookbook I could find.

During a year, I had produced most of its recipes (食谱)and was ready for a bigger challenge. I wanted to create my own dishes and I started cooking for more people than just my family. To my joy, my parents allowed me to build a test kitchen. I did much cooking to test my dishes in it and my skill improved quickly. Later, my mom and I set up a dinner club that organized monthly events inside my home. Now as a teen chef(主厨), I have also cooked in top-class restaurants around the country. I am not doing it for the money, but because I love cooking.

Now I know that when you stop caring whether you'll be famous or do well. Your dream will come to you.

1The writer is now_________.

A.a TV starB.a news reporter

C.a well-known booksellerD.a good chef

2What made the writer begin to cook?

A.His parents' wish.B.The customers' advice.

C.His mother’s delicious food.D.The information about cooking on TV.

3After producing most of the recipes in the cookbook, the writer wanted to_________.

A.take cooking lessonsB.write his cookbook

C.make new dishes of his ownD.open a restaurant

4The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to(指代) “_________”.

A.the booksB.a test kitchenC.a dinner clubD.the country

5What is important for the writer?

A.Finding a good job.B.Making lots of money.

C.Doing what he loves.D.Becoming famous.

【答案】

1D

2D

3C

4B

5C

【解析】

文章讲了作者因为在电视上看到做饭相关的信息开始对厨艺感兴趣,跟着菜谱做了很多菜后他开始发明自己的菜肴。他的厨艺进步神速,现在成为了一名青少年主厨。他做这一切不是为了钱,而是因为对厨艺的热爱。

1细节理解题。根据第二段倒数第二句“Now as a teen chef…”可知,作者现在是一名青少年主厨,故选D

2细节理解题。根据第一段最后一句“Once I was watching something about cooking on TV and I thought I could do this…”可知,作者在电视上看到关于做饭的东西才开始感兴趣的,故选D

3细节理解题。根据第二段第一、二句“I had produced most of its recipes…I wanted to create my own dishes…”可知,按照食谱做了很多菜后,作者想要发明出自己的菜肴,故选C

4词义猜测题。根据第二段第三、四句“…my parents allowed me to build a test kitchen. I did much cooking to test my dishes in it…”可知,父母给作者建了一个厨房,所以他在这个厨房里做菜,这里的it指代上一句中的a test kitchen,故选B

5推理判断题。根据第二段最后一句“I am not doing it for the money, but because I love cooking.”可知,作者因为热爱厨艺才开始了这一切,所以对他最重要的是热爱,故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—It’s a wise _______ to wear the white tie. It matches your shirt well.

—Thank you very much.

A.mixtureB.choiceC.supportD.honour

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据情景提示,完成下列各题。

1玛丽接到找她的电话,她可以这样回答:_____.

2你迫不及待地想飞往北京,可以这么说:_____Beijing!

3你的朋友要去旅行,你会这样对他说:_____.

4你想搭顺风车去学校,可以这样问:Excuse me,_____?

5Bob会游泳,你若要表示你也会,可以这样说:_____.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 在众多的电视节目中你最喜欢什么节目?请以“My Favourite TV Programme”为题,写一篇80词左右的短文。

提示:

1.你最爱的电视节目的名称;

2.你为什么喜欢这个节目;

3.你从这档节目中学到了什么;

要求:

1.条理清楚,语句通顺,逻辑严密,可适当发挥;

2.文章的开头已给出,不计入总词数。

My Favourite TV Programme

My Favourite TV Programme is__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—The 18th Chinese Bridge Chinese Proficiency Competition will be held this year!

—That's great!________foreign college students are interested in Chinese learning.

A.HundredB.ThousandsC.Hundred ofD.Thousands of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】最近,你班就你的理想职业展开了一次调查。 下表是你们小组的情况请根据表格内容写一篇英语短文,向英语校刊投稿。

组员

理想职业

原因

Mary

时装设计师(fashion designer)

喜欢漂亮衣服,擅长绘画

Kate

园艺工(gardener)

喜爱植物,想让城市更美

Mike

作家

愿意与别人分享精彩故事

Tom

厨师

为别人煮健康美味的食物




注意:1.词数80左右(短文的开头和结尾已给出,不计入词数);

2.不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。

Recently we did a survey in our class in order to learn about students’ ideal jobs. Here’s a report about my group members’ ideas.

……

Hopefully everyone can realize their dreams in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 To encourage reading, a Chinese company placed over 10,000 books around the underground, in taxis and on planes in Beijing, Shanghai and Guangzhou. The activity got the support of many Chinese stars. The “book-dropping movement,” however, won little praise. Instead, the movement caused much criticism(批评).

Some books were left untouched. Around the underground, passengers thought the books were left there to save the seats. Some books were taken away by cleaners. People also complained that they couldn’t get to the books—the trains and buses were too crowded.

The movement led to a hot debate.

Most people thought it could do little to encourage reading. “I think the best result is that people take photos when they pick up the books and write a post in WeChat. After that, they will just bring the books back home and place them on their bookshelves,” wrote one Weibo user.

Some pointed out that, the Chinese stars who supported the movement didn’t seem to be reading much. Isn’t it embarrassing(尴尬) that the movement is supported by stars who don’t read a lot?

Murong Xuecun is a famous Chinese writer. He thought the book-sharing movement was not at all a bad thing. “In the past years, the Chinese economy(经济) has been developing rapidly. Everybody is busy with work. They don’t have time for reading,” said Murong. “However, just because Chinese people don’t read often, it doesn’t mean we should do nothing to encourage reading,” Murong added.

1What’s purpose of The “book-dropping movement”?

A.To test how much people like reading.B.To encourage people to read.

C.To encourage people to take public transport.

2What result of “book-dropping movement” isn’t mentioned in the passage?

A.Some books were thought to save the seats.

B.Some books were taken away by cleaners.

C.Some people thought it affected the traffic.

3The underlined word “debate” means in the passage.

A.风气B.争论C.兴趣

4The fourth paragraph mainly tells us .

A.“book-dropping battle” works littleB.Most people like taking selfies

C.people prefer reading in WeChat.

5What is Murong Xuecun’s idea about “book-dropping battle”?

A.Book-sharing campaign may improve the economy

B.Chinese people are too busy to read books.

C.We shouldn’t give up encouraging reading,

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 The world we live is changing rapidly. It is a big fashion to do online shopping. Do you know Double Eleven? As a special festival, the Double Eleven Shopping Festival is getting more and more popular all over the word. It has been 11 years since the foundation of the festival by 2019. During these years, Alibaba as a Chinese e-commerce(电商)group, with other platforms has co-created a great online shopping event whose heat has swept the world. Many people from over 72 countries choose to go shopping on line on November 11th. . Double Eleven is incredible. The turnover(营业额)on Double eleven in 2019 reached around 268. 4$ billion. It is not a religious festival, but people living in different countries share it together. Many people from different countries really love the shopping festival because they can have something bought at a very good price with high quality. And all of the things can be bought and received easily. It is an attitude to choose to buy on line. We have been used to shopping on line on Double Eleven every year. It has been the Asian’s most important way of shopping! Many used to doubt online shopping, today, every one does that, what’s more, the owners of the shops on line don’t have to worry about missing the money of the products because most of the buyer pay online through Alipay or Wechat in advance. It is so convenient. Also, the buyers don’t have to worry about the quality of what they buy. They can sent them back to the owners of the owners of the shops if they are damaged or don’t like them.

1What does the phrase underlined mean?

A.前进B.预付C.推进D.提前

2What is the way that buyers pay for what they choose on line?

A.Through AlipayB.Through Wechat

C.Through VisaD.A and B

3How much is the turnover on Double Eleven in 2019?

A.268. 4$ billionB.286. 4$ billion

C.26. 84$ billionD.1684$ billion

4Why did the owners of the shops on line don’t have to worry about missing the money of the products?

A.Because buyers are honestB.Because buyers pay in advance

C.Because Ma Yun gives them moneyD.Because the products are free

5What does the text mainly talk about?

A.It mainly talks about the world we live is changing rapidly

B.It mainly talks about the way we pay through Alipay

C.It mainly talks about Alibaba created a great online shopping event

D.It mainly talks about Double Eleven Shopping Festival

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。

1Ling Ling wants to become a ________musicalin the future.

2The poor girl died on a cold winter morning without selling any ________match.

3China has become stronger and stronger thanks to its scientific ________develop.

4The old couple have been ________marry for fifty years.

5Everyone should try their best to serve ________social.

6Mr. Jackson used to be ________seriously in his class.

7We prefer to live in the countryside because the city is too ________noisefor us.

8There are two ________knifeand three scissors on the table.

9Smoking is ________harmto your health.

10We made a ________decideto visit the Great Wall tomorrow.

查看答案和解析>>

同步练习册答案