精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.A new report shows what life might be like in 100 years now.It describes skyscrapers that are much taller than today's buildings,underwater"bubble"cities and holidays in space.The report is from a company.It asked experts (专家)  on space and architecture,as well as city planners,to give their ideas on the life in 2116.They said the way we live,work and play will be totally different to how we do these things today.The experts used the Internet as an example.They said that 25years ago,people could not imagine how the Internet and smartphones would change our lives.The Internet has completely changed the way we communicate,learn and do daily things.The experts said the changes in the next century would be even more unbelievable.
Researchers questioned 2,000 adults about the predictions (预言)they thought were most likely (很可能的)to happen in the future.They predicted that in the future,few people will go to an office but will work from home and have work meetings online.People will have highly developed  3-D  printers that will let you download (下载)a design for furniture or a food recipe and then"print"the sofa,table or pizza at home.There will also be less need for visits to the doctor.We will all  have a home health  instrument that will tell us what the problem is and give us treatment.We will also be going into space for holidays and to get resources that we have used up on Earth.A prediction that is missing is whether people will still need to study English.

31.The writer uses the example of the Internet in Paragraph I to showD.
A.the Internet was often used                  
B.the Internet has developed fast
C.people will not believe the changes      
D.technology will change people's lives
32.With the help of highly developed 3-D printers,a way to get a sofa in 2116 is toC.
A.buy one in a shop                                 
B.ask somebody to make one
C.download a design and"print"one      
D.design and make one by oneself
33.According to the passage,the missing prediction isD.
A.how people will work
B.where people will get resources
C.what people will have at home to treat illness
D.whether people will still need to learn English.
34.The passage is mainly aboutA.
A.the life in 2016                       
B.holidays in space 
C.the history of the Internet      
D.medical treatment
35.The passage is most probably fromB.
A.an advertisement         
B.a newspaper
C.a detective story         
D.a health report.

分析 有一份报告预测了100年后人类的生活.据它描述,摩天楼将更"挺拔",水泡结构的水下城市以及太空度假将会出现.这份报告来自一个公司.它就2116年的生活向太空学家、建筑学家以及城市规划人士进行询问.并认为2116年的生活、工作以及出游方式将与当今截然不同.专家们用互联网作为例子.他们表示,二十五年前,人们无法想象互联网和智能手机会改变人们的生活.因为互联网,我们的交流方式、学习方式以及处理日常事务的方式发生了彻底改变.并称下个世纪的变化将更加难以置信.
  就这些预测的可能性,研究人员对两千名成年人进行了询问.据他们预测,家居办公和网上工作会议将占据主流.通过先进的3D打印机,人们可以下载家具设计以及美食菜谱,通过它们在家"打印"沙发、桌子或是披萨.人们不再需要医生.一切由家庭健康器材解决,它会给我们诊断治疗.我们可以去太空旅行,并获得在地球上用尽的资源.但有一点被人们所遗忘,那就是人们还需不需要学习英语.

解答 31 D  细节理解题  根据上文"They said the way we live,work and play will be totally different to how we do these things today.他们认为2116年的生活、工作以及出游方式将与当今截然不同."可知 想利用互联网来表明:未来生活将因科技会发生很大变化,故选D
32 C  细节理解题  根据"People will have highly developed  3-D  printers that will let you download a design for furniture or a food recipe and then‘print'the sofa,table or pizza at home.通过先进的3D打印机,人们可以下载家具设计以及美食菜谱,通过它们在家‘打印'沙发、桌子或是披萨."故选C
33 D  细节理解题  根据下文"A prediction that is missing is whether people will still need to study English."可知人们不知道未来还需不需要学习英语.故选D
34 A  推理判断题  根据"A new report shows what life might be like in 100 years now.有一份报告预测了100年后人类的生活."可知这篇短文主要是关于2116年的生活,故选A
35 B  推理判断题  根据短文大意可知,这是一篇预测未来生活的文章,可能出现在报纸上,故选B

点评 这是一篇关于预测未来生活的短文,题目涉及到很多细节理解题和推理判断题.做题时应结合短文和对短文的理解进行选择,做到有理有据,做完后仔细检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---Did you get Wechat red(微信红包)during the Spring Festival?
---Yes.It's          the most popular way of sending traditional holiday presents now.(  )
A.totallyB.widelyC.actuallyD.hardly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Their classroom is as      as ours.(  )
A.cleanerB.cleanC.the cleanestD.much cleaner

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Vienna is famous for having many great musicians.____,Johann Strauss the younger wrote hundreds of wonderful pieces of music there.(  )
A.In factB.For exampleC.As a resultD.In my opinion

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.学生最好不要单独下河游泳.
Studentshadbetternot go swimming alone in the river.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.It's already tens of years____the world's population reached five billion.(  )
A.beforeB.afterC.since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.赶快!上课时间到了.
Hurryup!It'stimefor us to start our class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Life is    the unexpected.Whatever we do,try our best.(  )
A.full ofB.proud ofC.instead ofD.because of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---Who is that lady?
---She's Miss Green.She_______us music,and she is so good.(  )
A.taughtB.teachesC.will teachD.is teaching

查看答案和解析>>

同步练习册答案