【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在答题卡标有题号的横线上,完整地写出空缺处各单词的正确形式。(每空一词)
Old Mr. Laurence often went to see Mrs. March. The new friendship between the March family and the Laurence family b【1】 stronger and stronger.
The young people went ice-skating and spent many pleasant evenings t【2】. Laurie wanted to be with the girls and didn’t go to his lessons. Mr. Brooke, his teacher, was worried about his s【3】.
Sometimes the girls visited the Laurences. Laurie was very happy w【4】 the girls.
Beth knew that there was a big piano in the library and she wanted to play it. H【5】, she was too afraid to go to the house. When he heard this, Mr. Laurence tried to find a way of solving this problem.
One day while v【6】 Mrs. March, he started talking about music. Beth was sitting quietly in a corner.
“Laurie isn’t playing the p【7】 much these days,” Mr. Laurence told Mrs. March. “This isn’t good for it. Would your girls like to practice on it ?”
Beth moved a little closer to him to l【8】to the talk.
“They don’t need to see or speak to anyone,” Mr. Laurence added.
Beth ran up to him and said shyly, “I’m Beth, l love m【9】. I’d love to have a try.” “Come and play when you like.” he said gently.
After that, Beth went to play the piano in the house n【10】 every day. Mr. Laurence loved listening to her with his study door open to hear the songs better, but Beth never knew that.
【答案】
【1】became
【2】together
【3】score
【4】with
【5】However
【6】visiting
【7】piano
【8】listen
【9】music
【10】nearly
【解析】
本文介绍了马奇一家和劳伦斯一家之间的新友谊。贝丝想弹钢琴。然而,她不敢去。劳伦斯先生就设法找到解决这个问题的方法。终于让贝丝如愿以偿了。而劳伦斯先生也喜欢开着书房的门听她唱歌。
【1】句意:马奇一家和劳伦斯一家之间的新友谊变得越来越牢固。
由语境和所给的首字母提示可知,应该填become;根据句子“Old Mr. Laurence often went to see Mrs. March.”老劳伦斯先生经常去看马奇太太。中的went可知,该题的时态为一般过去时。故答案为:became。
【2】句意:年轻人去滑冰,在一起度过了许多愉快的夜晚。
由语境和所给的首字母提示可知,应该填together;together“在一起”的意思。本题的语境是:年轻人去滑冰,在一起度过了许多愉快的夜晚。故答案为:together。
【3】句意:他的老师布鲁克先生很担心他的成绩。
由语境和所给的首字母提示可知,应该填score;根据“Laurie wanted to be with the girls and didn’t go to his lessons.” 劳里想和女孩们在一起,没有去上课。可知,他的老师布鲁克先生应该是很担心他的成绩。故答案为:score。
【4】句意:劳里和姑娘们在一起很开心。
由语境和所给的首字母提示可知,应该填with;with“和……在一起”的意思。be happy with sb. 与……在一起很高兴。故答案为:with。
【5】句意:然而,她不敢去那所房子。
由上下文的语境可知,该题的she was too afraid to go to the house.与句子Beth knew that there was a big piano in the library and she wanted to play it.之间存在着转折关系。再结合语境可知,应该填however;首字母要大写。故答案为:However。
【6】句意:一天,当他去拜访马奇太太时,他开始谈论音乐。
由语境和所给的首字母提示可知,应该填visit;句子“One day while v______6______ Mrs. March, he started talking about music.”是省略了主语Mr. Laurence的句子。该动词(visit)和主句主语(Mr. Laurence)之间为主动关系,则一般用其现在分词形式,即V-ing。故答案为:visiting。
【7】句意:劳伦斯先生告诉马奇太太:“劳里这些天弹钢琴不多。”
根据上文句子“Beth knew that there was a big piano in the library and she wanted to play it. H_____5_____, she was too afraid to go to the house. When he heard this, Mr. Laurence tried to find a way of solving this problem.”再结合所给的首字母提示可知,应该填piano;这里是指:“劳里这些天弹钢琴不多。”故答案为:piano。
【8】句意:贝丝靠近他一点,听他们的谈话。
由语境和所给的首字母提示可知,应该填listen;listen to听……;本题是指贝丝靠近他一点的目的是想听清楚他们的谈话。因此to后跟动词原形。故答案为:listen。
【9】句意:我是贝丝,我喜欢音乐。
由句子“I’d love to have a try.”说明贝丝对上文提到的音乐感兴趣。再由所给的首字母提示可知,应该填music;所以答案为:music。
【10】句意:之后,贝丝几乎每天都去家里弹钢琴。
由语境和所给的首字母提示可知,应该填nearly;nearly“差不多,几乎”的意思。语境是:之后,贝丝几乎每天都去家里弹钢琴。所以答案为:nearly。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据表格内容,选择最佳答案。
Smart Kids Club | Body-building Club |
Piano Club | Global English Club |
(1)Which club can you join on weekdays?
A.Smart Kids Club.
B.Global English Club.
C.Body-building Club.
D.Piano Club.
(2)In which club can you drink and eat fruits while having a rest?
A.Smart Kids Club.
B.Global English Club.
C.Body-building Club.
D.Piano Club.
(3)How many choices does Lucy have if she wants to join two clubs at weekends?
A.1.
B.2.
C.3.
D.4.
(4)If you want to talk with native English speakers, please ring ______.
A.0816-2878806
B.0816-2515868
C.0816-2676911
D.0816-2018367
(5)What can be the best title for the above four ads?
A.Build Your Body with Us.
B.Best Clubs Available in Town
C.Enjoy Your Weekends in Clubs
D.Fascinating Activities on Weekdays
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Complete the following sentences as required(根据所给要求,完成下列句子):
【1】Alice put on her coat and went out.(改为否定句)
Alice ________ ________ on her coat and went out.
【2】Andy had skiing lessons twice a week. (对划线部分提问)
________ ________ did Andy have skiing lessons?
【3】Wendy isn’t old enough to drive a car. (保持句意基本不变)
Wendy is ________ ________ to drive a car.
【4】this year, Peter, in, responsible for, sports, our school, is,(连词成句)
________________________________________________________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Tom doesn’t study his classmates, so he often fails in the exams.
A.as careful asB.so careless asC.as carelessly asD.so carefully as
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读
In the Olympic history before no city has hosted both the Winter and Summer Olympics. Now,Beijing will be first the city doing it.
After hosting the Summer Olympics in 2008 China will hold the 2022 Winter Olympics. On July 31st,2015,China beat Kazakh rival(对手) Almaty in a surprisingly close vote(选票).
In 2008 Beijing shut down many factories to reduce pollution,and the cost of hosting the Summer Olympics was $44 billion. During the 2022 Winter Games, however, Beijing hopes to show a greener China,with only $3.1billion.
Beijing plans to use several playgrounds from the 2008 Olympics, including the Bird's Nest and Water Cube. But the Wand sliding events would be in Yangqing and Zhangjiakou,60 and 140—kilometers away from Beijing.
Beijing was seen by the IOC as a safe, reliable (可靠的) choice because it offered great commercial (商业的) opportunities in a new winter spors market.
“It is really a safe choice," IOC President Thomas Bach said,"We know China will keep its promises."
(1)Which city will host both the Winter and Summer Olympics first so far ?(不超过5个单词)
(2)What will China show to the world during the 2022 Winter Olympics?(不超过5个单词)
(3)Why did IOC President Thomas Bach say“It is really a safe choice”?(不超过10个单词)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A
After the Spring Festival, I found some of my mom's daily habits have changed.
Her cooking way was different. Vegetables that had been cooked crisply became very tender and soft. Fish that had been fried became soup. Her old shredded (切成细条的) potato turned into diced potato… Feeling strange, dad and I asked Mom the reason for the change. But all she said was, "Just trying a different taste". Then she was silent.
But it wasn't just her cooking way. Mom also changed other habits. After dinner, instead of watching films on TV as usual, she would put on her newly-bought sports clothes and asked Dad to go out for a walk. After they came back home, mom would lose herself in magazines or newspapers about healthcare. Mom almost never gets sick. Why was she suddenly interested in medicine?
I couldn't understand her "abnormal" behavior. Then one day I came across her micro blog. "While visiting my parents during the Spring Festival, I suddenly realized that they are in their 70s now," my mom had written. "They move slowly and it is hard for them to do the housework. I should visit them more often……
"Some cooking should be changed to keep them healthy. They like fish soup, diced potato, tender and soft vegetables……
"I must also keep fit by doing physical exercise. If my parents are too weak to move around, I can be strong enough to take care of them. When I am old, my son can also pay less attention to taking care of me……"
When I read this, I felt very sorry. I used to complain that Mom didn't understand me and couldn't give me everything I wanted. I always thought there was a wide gap between us. But now I completely understand her. How great she is! She always thinks of others before herself. Everything she does is to help the people she loves live better lives. How unselfish her love is!
(1)What is the second paragraph mainly about?
A.Fish that had been fried became fish soup.
B.Vegetables became really tender and soft.
C.The shredded potato became diced potato.
D.The cooking way wasn't the same as before.
(2)Which one of the following is one of mother's "abnormal" behavior?
A.Watching films on TV after dinner.
B.Being interested in sports clothes.
C.Reading more about healthcare.
D.Not taking medicine when getting sick.
(3)When did mum change her habits?
A.After her parents were ill.
B.After the Spring festival.
C.When Mum was 70 years old.
D.After Mom started her micro blog.
(4)Why did mom change her cooking way?
A.Because she wanted to try different delicious tastes.
B.Because she wasn't interested in the old cooking way.
C.Because she wanted to make her children healthier.
D.Because she tried to find a way suitable for her parents.
(5)What does the writer want to show us readers by talking about this story?
A.Mom's love is selfless and great.
B.Mom has changed her daily habits.
C.A misunderstanding between Mom and me.
D.How to cook food in a healthy way.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 As a report from the United Nation’s Food and Agriculture Organization(联合国粮食和农业组织)says, 1.29 million square kilometres of forest, an area almost the same size of South Africa, have been lost from the Earth since 1990. Now the forest loses an area around the size of Panama every year. As the forest becomes smaller, many animals lose their home. Luckily, there are still some people doing their best to save forest. A Brazilian (巴西人) Sebastiao Salgado and his wife Lelia Salgado have spent about 20 years planting forest.
Sebastiao is one of the most famous Brazilian photographers. He traveled all over the world to take photos. When he finally came back home in Brazil in the 1990s, he was astonished - the forests were once full of wildlife. Now there are no trees here. So Sebastiao decided to do something about it. He believed that he could plant the forest together with his wife. And then his amazing dream began to come true. When they began to do that, all the birds and fish returned.
The couple brought the forest back by planting 4 million young trees. During the following 20 years. Sebastiao and his wife took care of the planted forest. 293 kinds of plants, 172 kinds of birds and other animals came back there. Sebastiao’s dream and hard work is a shining example of saving the nature. The couple show us how quickly the nature can recover(恢复) if we take action. As the saying goes, “The best time to plant a tree was 20 years ago; the second best time is today.”
【1】Every year our forest loses an area almost the size of .
A.BrazilB.PanamaC.South AfricaD.the United States
【2】There was no wildlife in Sebastiao’s hometown in the 1990s because .
A.the weather was coldB.there was no water
C.people killed them allD.people cut down all the forests
【3】What does the underlined word “astonished” in Paragraph 2 mean?
A.interested.B.bored.C.surprised.D.excited.
【4】What's the best title of the passage?
A.Never too late to start.B.Love me, love my dog.
C.You can’t have your cake and eat it.D.Think twice before you make a decision.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 We moved away from my grandmother when I was eight years old. I missed her a lot. I was her favorite granddaughter and she was my favorite grandma.
Two years later my mother and father separated and soon divorced. I felt as if my world was falling apart. I lived with my mother for a time, next door to my grandma and grandpa in an apartment while my father was away during World War Ⅱ.
Grandma never had much in the way of money or material things. But it was the little things she gave me that let me feel warm, like letting me dip my fingers in the sugar bowl, letting me sip the coffee from her cup or allowing me to sit on the table as I had meals.
Though she didn't have much, she did something for my brother and me. I will always remember she saved her coins in a glass jar. I thought my grandma could have used these coins herself, but she saved them to give us when we came to visit her.
I don't remember how much we collected on our visits, nor was the amount(数目)important. It was the idea that she remembered us, and cared about us when we were away from her.
(1)What happened to the writer when she was eight years old?
A.She moved away from her grandma.
B.She moved away from her parents.
C.She lived with her grandparents.
D.She lived with her aunt.
(2)What does the underlined word“divorced” mean in Chinese in Paragraph 2?
A.和好
B.打架
C.离婚
D.生气
(3)The writer's grandma allowed her to do many things. Which of the following is not mentioned?
A.The writer could dip her fingers in the sugar bowl.
B.The writer was allowed to sip the coffee from her grandma's cup.
C.The writer could sit on the table while having meals.
D.The writer was allowed to collect coins in a glass jar.
(4)For whom did the writer's grandma save her coins?
A.For her son.
B.For her grandchildren.
C.For the poor.
D.For herself.
(5)What can we learn from the passage?
A.The writer disliked her childhood.
B.The writer complained about her parents.
C.The writer missed her grandma so much.
D.The writer wanted to have her grandma's money.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】某英文报举办以“家庭巨变”为主题的征文活动。请你根据下表提示,以“Changes in my family”为题,写一篇征文稿介绍你家二十年来的变化。
二十年前 | 现在 | |
房子 | 小而旧 | 又大又新 |
通讯方式 | 写信 | 使用电话或手机(cellphone) |
交通方式 | 步行或骑自行车 | 开私家车(family car) |
生活 | 贫穷但安宁 | 富裕但忙碌 |
要求:1).根据表格内容进行写作,可适当发挥;
2).灵活运用本单元所学的used to结构;
3).词数80左右,开头已给出,不计入总词数。
Changes in my family
Great changes have taken place in my family over the past twenty years.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com