SUMMER SKIN CARE —RIGHT OR WRONG? | In summer everybody needs to be careful with the sun. Do you know how to spend time in the sun without burning or damaging your skin? Read the ten rules below. Some of them are RIGHT and the others are WRONG. | |
1 | 6 | |
Always wear a baseball cap. It protects you from the sun and looks cool, too. WRONG You need to wear a hat, but choose your hat carefully. Baseball caps protect your eyes, but they don't protect your ears or your neck. Use a proper sun hat. | You need to use sun cream even on a cloudy day in summer RIGHT The sun can damage your skin even on a cloudy day | |
2 | 7 | |
Use sun cream. You need to put it on at least twenty minutes before you go out. RIGHT Sun cream starts to work twenty minutes after you put it on. | On a hot sunny day, wear light-colored clothes -- white or yellow are best. WRONG Light-colored clothes don't protect you from the sun. The best solution is to wear dark-colored clothes. | |
3 | 8 | |
Put sun cream around your eyes and on your eyelids to protect them from the sun. WRONG Sun cream hurts the eyes. Wear sunglasses instead. | You need to spend time in the sun for healthy skin. RIGHT You need to spend time in the sun to get enough vitamin D for healthy skin and bones (骨頭), but don't forget to use sun cream. Without sun cream you have a bigger risk of skin cancer. | |
4 | 9 | |
You only need a little sun cream. Too much sun cream is bad for your skin. WRONG You need to use a lot of sun cream. The sun dries out your skin. Sun cream moisturizes (滋潤) and protects it. | You need to spend a lot of money to get a good sun cream. WRONG There are many different kinds of sun cream. Find the one that is best for you. Expensive ones are not always better than cheap ones. Use a sun cream labeled (標明) SPF30+ and it should give you the same protection as one that is more expensive. | |
5 | 10 | |
Put more sun cream on every two hours. RIGHT You need to put sun cream on often, especially when you're swimming. | In summer, people with dark skin can also get burnt. RIGHT People with fair skin and blonde or red hair need to be extra careful and use a high factor sun cream. People with fair skin, but they do need to protect their skin from the sun, too. | |
1.What are the right clothes to protect your skin from the sun?
A.A baseball hat and light-colored clothes.
B. A baseball hat and dark-colored clothes.
C. A sun hat and light-colored clothes.
D. A sun hat and dark-colored clothes.
2.Where shouldn't you put sun cream on your body?
A. On your ears and neck.
B. Around your eyes and eyelids.
C. On dry skin.
D. On darker skin.
3.What is the right way to use sun cream?
A. Use a little and often
B. Use a lot, two or three times a day.
C. Use a lot every two hours.
D. Use a little every two hours.
4.Why is it important to spend time in the sun?
A. You can drink more water.
B. It improves dry skin.
C. It's a chance to wear cool sunglasses.
D. It helps keep your skin and bones healthy.
5.According to the text which of the following is true about sun cream?
A. Sun cream is usually very expensive.
B. Black people don't need sun cream.
C. Sun cream reduces the risk of skin cancer.
D. Sun cream starts to work immediately.
1.D
2.B
3.C
4.D
5.C
【解析】
试题分析:这篇文章讲的是在夏天做好防晒,怎样做是正确的,怎样做是错误的。正确的做法有出门二十分钟前涂好防晒霜,避开眼睛部分,每天涂抹多次。夏天最好选择合适的太阳帽,穿深色的衣服等。错误的做法有穿深色衣服,涂抹大量的防晒霜,买价格昂贵的防晒霜等。
1.细节辨析题,根据第二框的文章最后一句Use a proper sun hat,选择合适的太阳帽,第七框最后一句The best solution is to wear dark-colored clothes,最好的解决方法是穿深色衣服。故选择D。
2.细节辨析题,根据文章第三框最后一句,Sun cream hurts the eyes. Wear sunglasses instead.防晒霜会伤害眼睛,应当戴上太阳镜。故选择B。
3.细节辨析题,根据文章第五框的内容,Put more sun cream on every two hours.RIGHT You need to put sun cream on often, especially when you're swimming You need to use a lot of sun cream..隔两个小时就涂抹一次防晒霜,特别是游泳时。再根据文章第四框的内容You need to use a lot of sun cream.你应当涂抹大量的防晒霜。故选择C
4.细节辨析题,根据文章第八框的内容You need to spend time in the sun to get enough vitamin D for healthy skin and bones (骨頭),你应当晒太阳获得足够的维生素D,对你的皮肤和骨骼都有好处。故选择D。
5.细节辨析题,根据文章第九框内容Expensive ones are not always better than cheap ones,昂贵的防晒霜通常不如便宜的好用,A是错误的。根据文章第十框的内容,和皮肤的人们也需要防晒霜,B是错误的。根据第八框的内容don't forget to use sun cream. Without sun cream you have a bigger risk of skin cancer.,没有防晒,你的皮肤会有患皮肤癌的危险。C是正确的。根据文章第二框的内容Sun cream starts to work twenty minutes after you put it on,防晒霜再涂上二十分钟后才生效,D是错误的。故选择C。
考点:科普类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2013-2014学年湖北武汉黄陂区部分学校九年级12月联考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
阅读理解填词(本题共10分,每小题1分)
先阅读短文’在其后空白处写出各单词的正确形式,单词的第一个字先母已给出。
Bell Smith a famous speaker, tells the story of one of his friends, a salesman. His friend was in t 1. with money because sales dropped by 60%. Bell asked him, “ How many phone c 2. are you making a day?” his friend answered, “ Twenty-five.”
Bell kept s 3. for a while. And then he gave him his a 4.. “ Double them,” he said. “ Make fifty. Or seventy-five. Or One h 5.. ”
The salesman answered, “ Aw, man. That’s too much. I’d rather w 6.and see.”
“ Too much!” r 7. Bell. “ You tell me you are running out of money and then you say it’s too much. You know, one way for you to get back is to p 8.first, then your sales will increase. How can you say anything is too much when you l 9. everything?”
Today, most people say they have t 10. , but in fact they haven’t touched the surface of their potential(潜力). Then, why not make a promise to achieve your personal best?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江金华青春中学九年级下作业检测英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—who is the man over there ? Is it Mr.Wang ?
—No, it _____be him .Mr.Wang is much fatter.
A. can’t B. need
C. mustn’t D. may
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江永嘉岩头中学年九年级下回校考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---Anny, don’t forget to_ _____the lights when you leave a room.
---OK. Mum.
A. turn on B. turn off
C. close D. open
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江杭州塘栖片九年级4月模拟英语试卷(解析版) 题型:书面表达
书面表达(共1小题,计15分)
请根据下面的英文短诗,展开适当的想象,写一篇短文。 标题为:My Teacher Mr. Moore
There's a teacher Mr. Moore,
Who is lovely and thirty-four.
Always encouraging us to try,
He leads us to a world of "why”.
We all love him more and more.
注意:
1.不得照抄短诗原文。
2.必须结合短诗的内容,发挥想象,适当展开。
3.必须突出短诗的主题,结构完整,语意连贯。
4.短文不能写成诗歌形式。
5.词数:80左右。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江杭州塘栖片九年级4月模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
______ me two more days, and I’ll finish the report.
A. Giving B. Given
C. Give D. To give
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江杭州塘栖片九年级4月模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
You may send me a short message or just give me a call. _______ will do.
A. None B. Either C. All D. Neither
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年浙江宁波慈城中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
In the United States, headmasters(校长) and teachers discipline(惩罚)students in several ways. The teacher often writes to or calls the student’s parents. Sometimes students have to stay at school for one hour. If a student behaves(行为)very badly, the headmaster can stop the student having classes. The student can’t come to school for one, two or three days. Mr.Lazares, the headmaster of a middle school in Ohio, did not like to do so. When he didn’t let the students come to school, they were happy. “A three-day holiday!” They thought.
One day, a boy was in Mr.Lazares’s office. The boy was not behaving well in class. Mr.Lazares telephoned the boy’s parents. “If you come to school with your son, I won’t stop him having classes,” he said. The boy’s father came to school and went with his son to every class. Other students looked at the boy and his father. The boy was embarrassed(难为情). After that he behaved better. And of course other students behaved better, too.
Now headmasters all over the USA are trying Mr.Lazares’s idea. They, too, think that students behave better when parents come to school.
1.What does a headmaster usually do to the student if he behaves very badly?
A. Writes to the students’ parents.
B. Lets the student stay at school for an hour.
C. Calls the student’s parents.
D. Stops the student having classes for several days.
2.When a student wasn’t having classes for several days, he was__ ___.
A. happy B. angry
C. worried D. afraid
3.What did Mr.Lazares do when his students were not behaving well in class?
A. Tried to talk to them.
B. Sent them home.
C. Telephoned their parents to come to school and go to classes with them.
D. Had them stay in his office.
4.According to the passage, if a student’s parent goes to every class with him, the child will be .
A. happy B. embarrassed
C. patient D. realistic
5.Why did the other students behave better, too?
A. They didn’t like to have classes with the boy’s father.
B. They didn’t want their parents to come to school.
C. They were afraid of teachers.
D. They were afraid of Mr.Lazares.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南焦作第十七中学九年级模拟考试6英语试卷(解析版) 题型:补充句子
Zhu Tiantian, a 13-year-old schoolgirl in Beijing traveled to Bali, Indonesia, during the winter holiday. “For the Chinese, it is easy to travel there as long as you have an airplane ticket and a passport (护照),” she said.
__1.___Chinese people with an ordinary passport can now visit 45 countries and regions without a visa (签证) or with a visa-on-arrival (落地签), Xinhua News Agency reported. These countries include Thailand, Indonesia, Vietnam and the Maldives.
A passport is an international identification. ___2.___Almost everyone must have a passport if he or she wants to go to another country. If you are under 16, you need to get a passport with your parents.
A visa is a stamp or sticker on a passport. ___3.___A visa says why you are going to the country and how long you can stay there. In some countries you need a visa to gain entry, and in others you do not. Chinese people can get a visa from the embassy(大使馆) of your destination country with required documents. ___4.____
So next time when you are about to travel to another country, make sure you know what visa requirements the country has. __5.____
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整,并将其标号填写在下面题号后的横线上。
A. It has your personal information, such as your name, date of birth and photo.
B. It allows the holder to visit another country.
C. Now, it’s easy for people to travel to more places like Bali.
D. Choose a visa-free country and you’ll have an easy trip.
E. There are different types of visas, including the tourist visa, study visa and working visa.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com