13.Everybody is afraid of something.
Tommy,11,is afraid of the dark.Rachel,11,is most afraid of the big jellyfish(水母) in Australia.Morgan,9,wishes she would stop being afraid to ride a bike on busy streets.
What's fear?Fear is a feeling that everyone has,and that's a good thing because fear is there to protect us.When the fear comes,it means we may meet something dangerous.
For the fear of dark,a kid could have much imagination.What's under my bed?Is there someone breaking into (闯入) my house?With the help of a parent,kids can get more comfortable in the dark.Using a night light to see that there's nothing there can also help fight that fear.
For other fears,we needn't fight.If you're afraid to ride your bike on a busy street,you're right!You should be afraid because it's dangerous.There's no need to fight a fear like that.Find a better place to ride.
It's also OK for Rachel to be afraid of the big jellyfish because it's really dangerous.But it lives only in some waters.So when she's not swimming in one of them,there should be no worries about the big jellyfish.
Here is some advice about fighting fears from kids.
Monique,10,says when you are scared,just think about happy times.Eight-year-old Jessica finds that taking a deep breath helps when you're scared.Amanda,10,thinks kids should talk with a parent.Dustin,11,likes to talk with a group of friends.
72.What is Rachel afraid of?C
A.The dark.
B.Talking with others.
C.The big jellyfish.
D.Riding a bike on busy streets.
73.In Paragraph 4,the writer givesB way(s) of helping kids fight the fear of dark.
A.one
B.two
C.three
D.four
74.According to the writer,A needs to fight his/her fear.
A.Tommy
B.Rachel
C.Morgan
D.Dustin
75.Which piece of advice is not mentioned about fighting fears?D
A.Talking with others.
B.Taking a deep breath.
C.Thinking about happy times.
D.Regarding fears as challenges.
分析 短文大意:这篇短文主要讲述了孩子们中的恐惧问题,告诉我们哪些恐惧应该克服,并就此提供了几点建议.
解答 72-75:CBAD
72题答案:C 细节理解题.根据第一段Rachel,11,is most afraid of the big jellyfish (水母)in Australia.描述,可知理查德害怕大水母.故选C.
73题答案:B 细节理解题.根据第三段With the help of a parent,kids can get more comfortable in the dark.Using a night light to see that there's nothing there can also help fight that fear.可知本段主要介绍了两种克服害怕黑暗的方法,故选B.
74题答案:A 推理判断题.根据第一段Tommy,11,is afraid of the dark.汤米害怕黑暗,可知汤米需要克服恐惧,故选A.
75题答案:D 细节理解题.根据短文最后一段Monique,10,says when you are scared,just think about happy times.Eight-year-old Jessica finds that taking a deep breath helps when you're scared.Amanda,10,thinks kids should talk with a parent.Dustin,11,likes to talk with a group of friends.描述,可知本文提到了三种关于克服恐惧的建议,包括和别人说说,深呼吸和想一些高兴的事情.没有关于把恐惧当做挑战的描述,故选D.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.