精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Scientists say there are seven kinds of food that people should eat every day. They are: (1) green and yellow vegetables of all kind; (2) citrus(柑橘类)fruits and tomatoes; (3) potatoes and other fruits and vegetables; (4) meat of all kinds, fish and eggs; (5) milk and foods made of milk, like cheese and ice-cream; (6) bread or cereal(谷类), rice is also in this kind of foods; (7) butter, or something like butter, with fat(脂肪)。

People in different countries in the world eat different kinds of things. They also eat in different kinds the day. In some places people eat once or twice a day; in other countries, people eat three or four times a day. Scientists say that these differences are not important. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4 o’clock in the afternoon or at eleven o’clock at night. The important thing is that every day a person must eat something from each of the seven kinds of food. The most important thing is that we must find some way to help the hungry people and make the people have right kinds of food , make them strong and healthy

【1】It is important that people should _________.

A. eat three times a day

B. eat cooked food

C. eat dinner at 4 o’clock

D. eat something from each of the seven kinds of food every day

【2】Which sentence is right?

A. People should eat ice-cream every day

B. Oranges belong to second kind of food

C. We should eat chicken every

D. We should never eat fat

【3】In different countries people _________.

A. eat the same kinds of food

B. cook their food in the same way

C. eat different kinds of food

D. eat the food in the same way

【4】The most important thing is _________.

A. many people in the world are hungry

B. we must find some way to help the hungry people and make the people have right kinds of food ,

C. many people are too heavy

D. people eat too much food

【5】What is the meaning of “strong” in the last paragraph(最后一段)?

A. 肥胖的 B. 漂亮的

C. 聪明的 D. 强壮的

【答案】

【1】D

【2】B

【3】C

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:这个世界上的人们吃不同的食物,一天吃饭的次数也不一样。但是科学家们建议人们有7种食物,人们应该每天都吃。而且重要的是让饥饿的人都有饭吃,让人们吃适当的食物,使他们身体强壮、健康。

【1】D细节理解题。根据短文的开头 Scientists say there are seven kinds of food that people should eat every day可知,科学家们说有7种食物,人们应该每天都吃。由此可知应选D。

【2】B细节理解题。根据短文中(2) citrus(柑橘类)fruits and tomatoes;可知,第二类食物是柑橘类水果和西红柿,由此可知,橘子应属于柑橘类的水果。故选B。

【3】C 细节理解题。根据短文中People in different countries in the world eat different kinds of things.可知,不同国家的人们吃不同种类的食物。故应选C。

【4】B 细节理解题。根据短文中The most important thing is that we must find some way to help the hungry people and make the people have right kinds of food , make them strong and healthy可知,最重要的事情是我们必须找到方法去帮助饥饿的人,让人们吃适当种类的食物,让他们强壮、健康。故应选B。

【5】D词义猜测题。根据文意和划线单词所在的句子可知,人们吃什么样的食物,一天吃几次饭,这都不重要,重要的是让人们吃适当的食物,让人们强壮、健康。strong形容词,强壮的。故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是Lisa,到学校后发现一些东西忘在家里了。你需要写张便条给妹妹Amy,让她帮你带到学校来。请根据表格信息写一篇文章。要求字数不少于60词。开头结尾已给出,不计入总词数。

物品

颜色

位置

英语书

蓝色

卧室的书架里

笔记本

橙色、白色

床上

光盘

Paul房间的书桌上

一串钥匙

可能在沙发下

Dear Amy ,

Can you bring these things to school for me?_________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________

Thank you.

Yours Lisa

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

66. 【1】The Browns are looking for a new house. Mr. Brown wants to live in the town centre. Mrs. Brown wants a house with four bedrooms while the kids want a garden.

【2】Ann is a college student who wants a part-time job. She can only work in the evening and on weekends because she has to go to school from Monday to Friday.

【3】Tom is 11 years old now. He is very interested in football team. He has classes at weekdays from 9 a.m. to 3 p.m.

【4】Jack wants to rent a room. It doesn’t matter how big it is or how the furniture is. He’s got to study for his exams, so the room must be quiet.

【5】Tony would like to spend the coming winter holiday at the seaside. He cannot afford living in a hotel. Therefore, he wants to book a holiday flat.

A. Green Garden. Come and ride a bicycle under the sun and enjoy a country lunch with farm-fresh fruits and vegetables. Ring 3204923

B. Join Our Football Team. For boys and girls who want to play in the local football team. Aged 9 to 13. Meet in Green Park on Friday at 4 p.m.

C. Assistant Wanted. For busy restaurant. Girls aged 18 to 25 preferred. Some evening and weekend work. All meals free. Ring 3320178.

D. Room to Rent. Small room to rent in city centre flat above restaurant. Quiet. Newly painted with modern furniture. Near main railway station. Phone 333210.

E. House for Sale. Comfortable family home in the centre of town with a large garden. Four bedrooms, a living room, a kitchen, a bathroom. Offers over $95,000.

F. English Tutor Wanted. Primary school teachers who is easy-going with children. Time:3:00-6:00 p.m Wednesday. Call 3642096.

G. Sea View Holiday Flats. Set in lovely gardens. Five minutes’ walk from the beach. Enjoy your own cooking in the kitchen. You can rent it at the price of $ 200 per week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】交际配对

1Is this your photo?

2What is your first name?

3How do you spell it?

4Why does he like English?

5Happy birthday, Eric.

A. Because it is interesting.

B. No, it isn’t..

C. My first name is Lucy.

D. P-E-N.

E. Thank you, Helen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—What do you and your cousin ______?

—I______ a baseball and my cousin ______two volleyballs.

A. have;has;have B. have;have;have C. has;have;has D. have;have;has

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】句子翻译

将下列句子译成英语,并将所译句子写在答题卡上标有题号的横线上。

【1】我喜欢运动。

【2】我是学校篮球俱乐部的成员。

【3】我经常放学后打篮球。

【4】这使我感觉好极了。

【5】姚明是我的偶像。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意,写出括号内所给单词的适当形式。

【1】The dresses ___________(they)are made of cotton, but they sell well because of the famous designer.

【2】These are _________ (act) costumes. They are made for these beautiful ladies.

【3】Recently the Forbes magazine conducted a survey to find out who is the _________ (wealth) person in the world.

【4】I once lived in _________ (centre) Chongqing. People like hot food a lot there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 You’ve given us a really wonderful western dinner, Mrs. Smith.

___________________

A. I’m afraid I didn’t cook very well.

B. I’m so glad you enjoyed it.

C. Come again when you have time.

D. Oh, you don’t need to be so polite.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Trees are greatly useful to man in three very important ways.

The first important way is that they provide man with food, wood and other products. Trees provide not only man with food, but also many animals with food. Without trees many animals could not live on the earth. It's not easy for man to live on the earth, either.

The second important way is that trees give us shade(阴凉处). On a hot summer day, people are looking forward to having a rest under the shade of a tree after they have walked a long way. You can imagine how important the shade of a tree is to man and to animals.

The third important way is that trees help to prevent drought(旱灾) and floods(水灾). However, in many parts of the world, man has not realized the third important way. They cut trees down in large numbers. There will be fewer trees in the future.

People should protect trees, or they will find that they have lost the best friends they had in the end.

根据短文内容填空,每句词数不限。

Trees are useful to man in1important ways.

Trees provide man with2wood and other products.

Trees give man shade on a3summer day.

Trees help to4drought and floods.

If people don’t protect trees, they will find they have lost5they had.

查看答案和解析>>

同步练习册答案