精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Just like Chinese,westerners give gifts on many occasions (场合),such as,on birthdays of good friends,at Christmas and some other holidays.Although gifts are always welcome,it is not necessary to exchange gifts at any time.They exchange gifts only among good friends.
Usually when you are invited to dinner,you needn't bring a gift except on special occasions,for example,when you are going to be a weekend guest (宾客).If you wish to bring something,the gifts should always be small,simple and cheap.You might bring some sweets or some small toys for the children,or a book,some flowers,a bottle of wine,etc for the host (主人).If you want to make your gifts special,you can bring some Chinese tea,Chinese paintings,Chinese paper cutting or other things like that,or even you can cook Chinese dish and bring it with you.
Westerners prefer to open a gift at once,and admire (赞美) it.They would thank you and make some comment (谈论) about the gift's beauty so that you know they like your gift very much.
71.The westernersC.
A.never exchange gifts             
B.exchange gifts at any time
C.exchange gifts among good friends     
D.don't like gifts at all
72.In this passage,the word"special"meansB.
A.一般的        
B.特殊的       
C.意外的       
D.不同的
73.You can bringA for the children if you are invited.
A.some sweets       
B.some flowers      
C.a book          
D.a bottle of wine
74.According to the passage,which sentence of the following is right?C
A.If you are invited to dinner,you'd better bring a gift.
B.If you want to make your gifts special,you can bring a big,expensive one.
C.Westerners like to open gifts at once.
D.If you want to send a gift,don't send the things made in China.
75.The best title of this passage isC.
A.How to Exchange Gifts 
B.Westerners Gifts
C.About Giving Gifts 
D.Special Gifts.

分析 短文主要讲了如何赠送礼物,详细的阐述了送礼物的场合,礼物,及其一些习惯等.

解答 答案:71.C  细节理解题.根据第一段最后一句They exchange gifts only among good friends.他们只是在好朋友之间交换礼物.可知西方人在好朋友之间交换礼物.故选C.
72.B  词义猜测题.根据第二段第一、二行句子Usually when you are invited to dinner,you needn't bring a gift except on special occasions,for example,when you are going to be a weekend guest (宾客).If you wish to bring something,the gifts should always be small,simple and cheap.通常当你应邀赴宴时,你不必带礼物,除了在…的场合,例如,当你将成为一个周末的客人.如果你想带一些礼物,那么礼物必须小,简单和廉价的.可知结合选项,应是说通常当你应邀赴宴时,你不必带礼物,除了在特殊的场合,例如,当你将成为一个周末的客人.如果你想带一些礼物必须小,简单和廉价的.所以special意为特殊的.故选B.
73.A  细节理解题.根据第二段第二行句子You might bring some sweets or some small toys for the children.你可以给孩子们一些糖果或一些小玩具,可知如果你被邀请,可以给孩子带些糖果.故选A.
74.C  细节判断题.根据第二段最后一行句子Westerners prefer to open a gift at once,西方人喜欢立即打开礼物,可知西方人喜欢立即打开礼物,故选C.
75.C  主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第一句Just like Chinese,westerners give gifts on many occasions (场合),就像中国人一样,西方人在很多场合都会送礼物.可知文章主要说的是送礼物的一些文化,即关于赠送礼物.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.People often call the plastic bags"white pollution".(60)B,it becomes the worst invention for the human.It is reported that it takes 100-200years to break down the plastic bags completely.However,a 16-year-old high-school Canadian student called Daniel Byrd discovered the way to break down the plastic bags!
The idea of the invention comes from his housework.He always helps her mother do the housework.Every time,when he opens the closet,the plastic bags fly out.This makes him very angry.(61)E.With his teacher's help,he found that when he put the two germs(细菌) mixture up and that made the plastic bags break down quickly.
He made an experiment first.He put some earth germs and plastic bags together.After 12weeks,he found the plastic bags had been broken down.(62)C.The experiment also showed that the plastic bags could be broken down in three months.And they only gave out some water and little carbon dioxide (CO2).
Now Byrd has got 30thousand dollars from his invention.(63)D.He has also got a lot of award from many universities.
A.But he was so young
B.Because it is hard to break down
C.Then he made another experiment
D.He wants to go to college with his money
E.So he thinks how to deal with these plastic bags

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.Which do you love to use when you are studying,iPads(61)or books?Here is(62)a survey about it.
Some students think that iPads are(63)better (good),because iPads can give them more choices.They can look(64)up information in an iPad more easily.At the same time,students can send pictures(65)directly(direct) to a printer to photocopy them.With an iPad,they can keep all their work in it.And they will not forget homework(66)because teachers can send all the homework to their iPads.
But others think that books are more(67)helpful(help) for learning.First,reading books won't hurt their eyes.Second,books can help them think harder and deeper,because they may ask themselves some(68)questions(question) when they read books.Third,some students usually use iPads(69)to play (play) games at school,and it is not good(70)for their study.So they like to use books better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.假如你是Sandy,想邀请好友Amy来你的新家.根据下面提供的信息,用英语写一篇邀请信.要点:1.新家位于市中心,周围有银行、超市、医院.住在八楼;
2.邻居们友好善良,其中一些是志愿者,经常帮助人们解决各种问题;
3.有很多事可做.吃大餐;欣赏电影;玩游戏
4.路线:沿着幸福路走(Happy Road),在第二个十字路口向右拐,直走,过桥,你会看见一个学校.我家在学校隔壁.
要求:不要逐句翻译,包含所有要点,注意格式,字数80左右.
Dear Amy,
                                         
I hope to see you soon.Yours,Sandy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Love Letters Around TownA few months ago I watched a KarmaTube video about a mother who takes her children out in their community(社区).They(71)happily(happy) run around and send love notes(72)indifferent neighborhoods.Loved the video!
About an hour(73)later(late) I had to go out and I left my car parked in a parking lot.When I returned there was a note(74)thatsaid"I love you!"on my windshield(挡风玻璃).It(75)was written(write) in red crayon by a young child.I just couldn't believe the coincidence(巧合).I am a teacher for grades one and two,(76)soI thought of a way to pay it forward.
My class watched the love letter video and(77)thenmade wonderful notes.The children hurried around the school(78)hiding(hide) their love notes.They were so joyful.I still find these notes throughout our school and(79)itbrings a smile to my face.Our next job is(80)to sendlove letters to the world!Love you xo.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.无休止的钢琴练习使Tom发疯.
The undying piano practicedrives Tommad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Charlie doesn't think money will s all his problems.solve.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.If you want to know        the machine,you'd better read the instructions(说明书)first.(  )
A.how to useB.how to doC.where to mend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.--Shall we take a walk outside?
-Sorry,I'm too busy ______ for the coming exam(  )
A.prepareB.to prepareC.preparingD.with preparing

查看答案和解析>>

同步练习册答案