精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Not only a popular singer was Yao Beina,but also she was an energetic and warm-hearted angel.She had her corneas (眼角膜) donated to two men who needed them,which helped them see the world clearly again.
Yao was born in a music family on Sept.26,1981in Wuhan.She started to learn the piano at the age of 4,and she sang her first song on the stage when she was 9years old.Yao did quite well in singing,so she took part in the thirteenth Youth Singing Competition and won the first prize.
She became well-known to the public after making a series of songs for the hit TV drama"The Legend of Zhenhuan"in 2012,and the mandarin version (中文版本) of"Let It Go"from Disney's"Frozen".In July 2013,she competed in The Voice of China II and finally got the second place in Na Ying's team.She had won a lot of music awards before she was famous.
Yao Beina was unfortunate to be diagnosed(诊断) with breast cancer (乳腺癌) and had a successful operation in 2011.Since then,she has fought against the disease for about four years while keeping singing,but sadly she failed.She originally thought of donating all of her organs (器官) to save others'lives,but failed to do it because of her serious illness.
She's gone,even though she had never stopped struggling with cancer.Heaven just got another beautiful angel,with her beautiful voice and kindness.

46.Yao Beina had herA donated to save others.
A.two corneas   
B.all organs    
C.heart        
D.kidney
47.Yao was born in aC  family on Sept.26,1981in Wuhan.
A.doctor    
B.farmer    
C.music        
D.worker
48.How old was Yao Beina when she started to sing for people?B
A.Four.
B.Nine.
C.Thirteen.
D.Thirty.
49.Which is TRUE about Yao Beina according to the passage?B
A.She started to play the piano at the age of 5.
B.She had great voice and won a lot of awards in music.
C.She was a weak and selfish girl.
D.She won over the breast cancer in the end.
50.What's the passage mainly about?D
A.Yao Beina's family.
B.Yao Beina's disease.
C.Yao Beina's teacher.
D.Yao Beina's art achievements.

分析 【文章大意】这篇简单介绍了中国流行音乐歌手姚贝娜.姚贝娜不仅是个歌手,还是个活力充沛热心的女孩.她把自己的眼角膜捐献给了两个需要它的人,让他们得以重新看到这个世界.姚贝娜出生在一个武汉的音乐家庭,她唱歌很棒,所以随后参加了青歌赛并获得了一等奖.姚贝娜的出名是因为创作了电视剧《甄嬛传》里的歌曲和"let it go"中文版的演唱.2013年,姚贝娜参加中国好声音.2011年的时候,姚贝娜就被诊断出患有乳腺癌,她一直和病魔在做顽强的抗争,坚持唱歌.但最后,姚贝娜还是因病去世.

解答 46.答案为A.细节理解题.根据文中"She had her corneas donated to two men who needed them,which helped them see the world clearly again",我们可以知道,姚贝娜捐献了她的两个眼角膜捐给了别人.所以答案为A.
47.答案为C.细节理解题.根据文中"Yao was born in a music family on Sept.26,1981in Wuhan",我们可以得知,姚贝娜出生在武汉的一个音乐家庭.所以答案为C.
48.答案为B.细节理解题.根据文中"She started to learn the piano at the age of 4,and she sang her first song on the stage when she was 9years old",我们可以得知姚贝娜在九岁的时候开始登台唱歌,所以她是9岁的时候第一次给人们唱歌的.故答案为B.
49.答案为B.推理判断题.根据"She started to learn the piano at the age of 4",我们可以得知姚贝娜是四岁开始学习钢琴的,所以A选项错误.根据"Not only a popular singer was Yao Beina,but also she was an energetic and warm-hearted angel",我们可以得知姚贝娜是个热心肠的女孩,所以C选项错误.根据"Since then,she has fought against the disease for about four years while keeping singing,but sadly she failed",我们可以得知,姚贝娜最后没有战胜病魔还是离开了人世.所以D选项错误.根据"She had won a lot of music awards before she was famous",我们可以得知姚贝娜的嗓音很棒,赢得了很多音乐奖项,所以B选项正确.故答案为B.
59.答案为D.主旨判断题.根据全文,我们知道这篇文章主要是从姚贝娜的艺术成就来介绍她的,第二三自然段都是在讲姚贝娜的艺术方面的成就,讲述了她在音乐上的发展过程、获得奖项、取得的成就.文章中也提到了姚贝娜患病,但并不是主要内容.所以答案为D.

点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.Linda:Helen,it's time for supper.Let's go to the dining hall together.
Helen:Yes,it's supper time (61)D
Linda:Then,what shall we do now?
Helen:I want to go to the library and rerun these books to the library first.(62)F
Linda:Of course!(63)C
Helen:Yes,I think so.
Linda:Let's go there first,then we'll go to the dining hall to have supper,OK?
Helen:No problem.Look!Linda!What's that on the ground?
Linda:Let me see.Oh,it's a backpack.(64)E
Helen:Er,it's brown.It might be Jane‘s and hers is brown.
Linda:Oh,no.Look at the notebook.Tim's name is on it,(65)B
Helen:Let's go and find Tim first.
A.I think it's closed now.
B.so it must belong to him.
C.Do you think the library is open at this time of day?
D.but I think it must be crowded now.
E.Whose backpack is it?
F.Would you please go with me?
G.Who is he?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The 17-year-old high school student is trying to        a robot which can think like a human.(  )
A.discoverB.organizeC.inventD.achieve

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Tu Youyou is one of the Nobel Prizewinners in 2015.We're proud of her.(win)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The library isacross from our school.it's easy to go there to borrow books.(在…对面)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.There are many things in his backpack,including(包括) a set of keys,a book and a pen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.In spring,Kunming iswarmer/′w?:m?/than Liaocheng.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.-Excuse me,where are the books that you bought yesterday?
-Oh,they are notours['au?z].We bought them for the students as presents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.How many desks are there in Betty's classroom?
A.30.
B.40.
C.50.

查看答案和解析>>

同步练习册答案