精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

完形填空(每小题1分,共l0分) (2014 •河北) 

   Have you ever offered a helping hand to those who are in trouble?

   One day,two 1 were walking along the road to school when they saw an old woman carrying a large basket of pears. They thought the woman looked very 2 . They went up to her and said ,“Are you going to town? If you are,we will help carry your basket. ”

   “Thank you,”3 the woman. “You are very kind. You see I'm weak and ill. ” Then she told them that she was now going to the market to 4 the pears which grew on the only tree in her little garden.

   “We are both going to the 5 ,” said the boys. “Let us have the basket. ” And they took hold of it,one each side. They walked 6 with the heavy basket,but happily.

   The other day,I saw a little girl stop and 7 a piece of orange peel (皮) ,which she threw into the dustbin (垃圾桶) . “I wish 8 would throw that on the sidewalk ,” said she. “Someone may step on it and fall. ”

   Perhaps some may say that these are not 9 things. That is right. But such a little thing shows that you have a thoughtful mind and a feeling heart. We must not wait for the 10 to do great things. We must begin with little things of love.

1. A. boys   B. girls   C. men   D. women

2. A. bored   B. tired   C. pleased   D. surprised

3. A. asked   B. told   C. replied   D. spoke

4. A. bring   B. buy   C. take   D. sell

5. A. town   B. market   C. garden   D. school

6. A. weakly   B. quickly   C. slowly   D. quietly

7. A. take out   B. cut off   C. put down   D. pick up

8. A. nobody   B. everybody   C. somebody   D. anybody

9. A. little   B. good   C. great   D. bad

10. A. pay   B. time   C. advice   D. love

1. A 2. B 3. C 4. D 5. A 6. C 7. D 8. A 9. C 10. B

1. A解析:boys男孩儿们;girls女孩儿们; men男人;women妇女。根据第四段中的 said the boys可知,是男孩儿们在帮助老奶 奶,故选A.

2. B 解析:bored 无聊的,tired 累的,pleased 高兴的,surprised惊讶的。根据男孩儿们 帮老奶奶提篮子可知老奶奶是累了。故 选B.

3. C 解析:asked 询问;told 告诉;replied 答 复;spoke说话。根据句意可知老奶奶对他 们的帮助表示感谢,该选项应有“答复”之 意,故选C.

4. D解析:bring带来;buy买;take带走; sell卖。根据语境可知老奶奶提着梨去市 场卖梨。故选D.

5. A 解析:town 小镇;market 市场;garden 花园;school学校。根据第二段结尾可知男 孩儿们要去小镇,故选A.

6. C解析:weakly虚弱地;quickly快速地; slowly缓慢地;quietly安静地。根据短文 可知,两个男孩儿帮老奶奶提一大篮子梨, 所以他们走得很慢,故选C.

7. D 解析:take out 拿出;cut off 切断;put down放下;pick up捡起。根据女孩儿说的 话可知,她把橘子皮捡了起来,故选D.

8. A解析:nobody没有人;everybody每个人;somebody某人;anybody任何人。根 据女孩儿将橘子皮捡起并扔进垃圾桶里这 一行为可知,她希望没有人把橘子皮扔在 人行道上,故选A.

9. C解析:little小的;good好的;great伟大 的;bad坏的。文章叙述的都只是小事,所 以它们都不是大事,故选C.

10. B解析:pay工资;time时间;advice建议; love爱。根据文章大意可推知:我们要从 充满爱的小事做起,不能一直等待去做大 事的时间。故选B.

题目来源:2016年轻巧夺冠周测月考直通中考八年级英语下册人教版 > 周测月考卷3 Unit 3阶段性测试

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

阅读理解(2015 •浙江嘉兴)

  ●Our needs 

   People are different,but they all have the same needs. Needs are things people must have to live. Our bodies need food and water. We also need air to breathe. We need a place to live to keep us safe. We need clothes to keep us warm. If we did not have these things,we could not survive (生存) .

   Needs may be different for people who live in different areas. If you live where it is cold,you may need special clothes to keep you warm. If you live where it is hot,you may need more water.

   People have found new ways to meet their needs. Farmers grow food that people eat. They used to plant seeds by hand. They used to pick plants by hand. Now they have machines that do this work.

  ●Our wants 

   Wants are things people would like to have but do not need to live. Suppose you hope to get a football for your birthday. A football is a want. You can live without it.

   Sometimes we might want something so much that it feels like a need. We have to make choices,though. If you need a new coat for winter,you might not be able to get the football you want. We must choose what we need over what we want.

   Sometimes we must make choices between things we want. Suppose you want to go to a birthday party for your uncle. That day,a friend asks you to go to a movie. The movie is at the same time as the party.

   If you choose to go to the party,then what would you give up? What would you give up if you went to the movie?

1. Needs are things that people.

   A. don't use every day

   B. cannot live without

   C. get to meet their interest

   D. have to improve their life

2. Which of the following must be a want?

   A. Air. B. Water.

   C. A coat. D. A movie.

3. Which sentence shows the writer's opinion?

   A. We must put what we need before what we want.

   B. People from different areas must have different needs.

   C. It's easy to make a choice between the things we want.

   D. If we want something very much,it can become our need.

4. The writer tells the differences between needs and wants by.

   A. giving examples   B. doing research

   C. making a survey   D. having interviews

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

(2014 •河北) 

Tuesday,1st September

   I had mixed feelings today,nervous,worried,happy,excited...My heart went down when Miss Chan,our head teacher,said that Matthew and Beth,two students from England,would spend three months with us!I was worried that I had to speak English so much!But at the end of the school day,I was happier than I thought: the morning with them today was more enjoyable than I expected.

   Today is the most unforgettable first day I have had!Matthew is fantastic!His English is clearer and easier to listen to than I thought. The other English student,Beth,is the most helpful girl Tve ever met. There were lots of things to do on the first day. Beth offered to help Miss Chan put up all the notices. Of course,some of the credit (功劳) should also go to me because I translated some of the notices for her. Miss Chan praised us!

   We finished all the preparations 10 minutes earlier than expected,then Beth and I talked for a while,Matthew sang several English songs and did some stand-up comedies (单人喜剧表演) at the party. We all praised him. When the bell rang to end the first school day,none of us wanted to leave.

   When I went back home,I had a little headache. I have probably spoken more English today than the whole of last year.

   It was really a happy day!I hope our friendship can continue,even after they go back to England!

1. The writer felt when he heard the news from Miss Chan.

   A. excited   B. angry   C. fantastic   D. worried

2. Beth helped Miss Chan with the .

   A. comedy   B. speeches   C. notices   D. translation

3. Matthew at the party.

   A. had a talk   B. rang the bell

   C. sang several songs   D. made a preparation

4. Matthew and Beth on the first day.

   A. spoke much Chinese   B. got lots of praise

   C. had a little headache   D. forgot to leave school

5. From the passage,we know that the writer .

   A. caught a bad cold that day   B. went back home with Beth

   C. expects to travel to England   D. likes the two English students

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

短文填空(每空1分,共10分)

  根据短文内容,从方框中选择合适的词填空,使短文语意完整。(有两个是多余的) several,volunteer,lonely,away,alone,joy,care,fix,cheer,repairing,try,satisfaction 

   To be a 1 is great. There are many things you can do. You can visit the local hospital to 2 up the sick kids. You can also work in an old people's home. A lot of old people are 3 without their children around them. We should listen to them and 4 for them. If you like animals,you can go to the animal hospital. You can not only learn how to care for animals but also get a strong feeling of 5 when you see animals get better and the look of 6 on their owners’ faces. Do you like reading? You can 7 out a volunteer after-school program. It only takes you 8 hours a week. Are you good at 9 ? Then you can fix up some broken bikes and toys and give them 10 to the kids who don't have enough money to buy them.

1. 2. 3. 4. 5.

6. 7. 8. 9. 10.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

6. (2015 •湖北鄂州)

—Would you please provide us some information about the school sports meeting?

—Sure. It’s said that it will start the morning of September 20th.

   A. for;on   B. with; on   C. for; in   D. with; in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

9. (2014 •四川泸州) —Let's go out for a picnic on Sunday.

--.

   A. Good idea. B. Here you are.

   C. Nice to meet you. D. Don’t worry about it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. (2014 •甘肃白银) Although (两者都不) of her parents had gone to college,she was really good at studying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

4. (2014 •湖北恩施中考模拟) 网络给我们提供了几乎所有我们需要的信息。

The Internet almost all the information we need us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. 当他正在看电视的时候,他爸爸睡着了 。

His father when he was watching TV.

查看答案和解析>>

同步练习册答案