精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.M:Hi,Wang Lin.What are you reading?
W:Hello,Mark.(71)G
Do you know what DIY means?
M:Of course,I know.(72)A
W:You got it.
M:Do you like doing things by yourself?
W:Sure.Look at this small basket.I made it by waste plastic bottles.
M:This is so smart.And you are smart,too.
W:Thank you.(73)E
M:Er,no.
W:In my opinion,if we DIY something,we can learn many skills such as cooking,making clothes,or even building houses.
M:(74)F I think DIY is not only fun,but also making trash into useful things.And we can recycle many things.
W:So let's DIY together to make our classroom more beautiful and comfortable.
M:(75)C
W:I have some books.You can borrow them.Or you can search the Internet.There are some videos teaching people how to DIY.

A.It means"do it yourself".
B.I like DIY.
C.But how can I learn to DIY?
D.I'm afraid not.
E.Do you DIY?
F.I agree.
G.I'm reading an article
about DIY.

分析 文章大意:这是一篇情景对话,主要是讨论DIY:DIY的意思:自己动手做东西;DIY的好处以及如何学习DIY,自己动手做东西.

解答 71.答案:G.细节理解题.上文What are you reading?你正在干什么?那么接着应该回答我正在读一篇有关DIY的文章.故选G.
72.答案:A.细节理解题.上文Do you know what DIY means?你知道DIY的意思吗?当然,我知道.那么接着应该说DIY的意思是自己动手做.故选A.
73.答案:E.细节理解题.下文Er,no.从no判断出,上文应该是一般疑问句,故问你是自己动手做吗?故选E.
74.答案:F.细节理解题.上文In my opinion,if we DIY something,we can learn many skills such as cooking,making clothes,or even building houses.在我看来,如果我们自己动手做,我们能学到很多技能,例如烧饭、做衣服甚至造房子.下文说我认为DIY不仅有趣,还能把废弃物做成有用的东西.因此,这里应表示赞同.故选F.
75.答案:C.细节理解题.下文I have some books.You can borrow them.Or you can search the Internet.我有一些书,你可以借.或者你可以上网查.可知上文应该说我怎样才能学会DIY.故选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What do you have for dinner?
-I have some        and ________.(  )
A.vegetables; chickensB.vegetable; chickens
C.vegetables; chicken   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.I often see David______TV.Just now when I walked past his room,I saw him_____TV again.(  )
A.watch;watchB.watch;watching
C.watching;watchingD.watching;watch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.There was once a rich man who loved his little boy very
much.He wanted to try his best to please (使…高兴) him.
So he gave him a horse to ride,beautiful rooms to live in,
pictures,books,toys and everything that money (59)couldbuy.
  But for all this,the little boy was stil(60)unhappy/sad.He wore a frown ( 皱眉 ) wherever he went,and always wished for something he did not have.The man didn't know how to make his son happy.
  One day,a magician (魔术师) came to the man and said to him,"I can make your son happy and turn his frowns into smiles,but you must pay me a great price for  (61)tellinghim the secret."
"All right,"said the man,"No matter what you ask for,I'll give you."The magician took the boy into a secret room.He wrote something on a piece of paper,and then gave it to the(62)boyThere on the paper came the words,"Do one kind thing for someone every day."The boy(63)followed/accepted/tookthe advice and became one of the happiest boys.
  Only those who stop thinking about their own happiness can be truly happy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.A seeing-eye dog is a special dog which helps blind people.These dogs generally go to (21)C schools for several years of training.
One day a seeing-eye dog and a blind man got on a bus together.The bus was full of people and there were no (22)A.One man,however,soon got up and left his seat.The dog took the blind man to the seat,but there was very little space.
The dog began to push the people on each side (23)B his nose.He pushed and pushed until the people moved down and finally there was enough space for (24)B people.The blind man then sat down and the dog got up on the seat next to him and soon fell asleep.
Everyone  on  the bus (25)D at the intelligence (智慧) of the dog in making space for the blind man and,at the same time,making a place for himself.

21.A.localB.generalC.specialD.normal
22.A.seatsB.roomsC.dogsD.sides
23.A.byB.withC.inD.on
24.A.oneB.twoC.threeD.four
25.A.laughedB.aimedC.threwD.smiled.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

20.在下列横线上填入适当的话语,使对话完整、正确.
(A:Kangkang   B:Kangkang's mother      C:Michael)
A:Mom,spring is coming!It's a good season to go cycling,isn't it?
B:(76)Yes,it is. We can enjoy the nature in the open air.
A:Could I go cycling with my friend,Michael tomorrow?
B:Sure.But (77)remember/keep Safety comes first!
A:OK,I will.
(After a while,Kangkang rings up Michael.)
C:Hello!
A:Hello,Michael.Would you like to go cycling with me tomorrow?
C:Yes,I'd love to.(78)When and where shall we meet?
A:Let's meet at the school gate at 7:30a.m.
C:Good idea!(79)By the way,what shall I take?
A:I think you should take a raincoat.It's changeable in spring.
C:All right.See you then!
A:(80)Seeyou.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.cover(  )
A.moveB.noneC.lostD.wolf

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Lucy is playing the piano in her room now,_______?(  )
A.is sheB.isn't  sheC.does she

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-_________ do you want?
-A cup of coffee,please.(  )
A.WhyB.WhatC.How muchD.Where

查看答案和解析>>

同步练习册答案