精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Olivia was riding an elevator(电梯).She was going to the top of the Empire State Building(帝国大厦) in New York City,or almost to the top.She wanted to go to the 102nd floor,but she couldn't afford the price.It wasn't free to ride the elevator.She also had to go through security(安全) checks,and her bag had to get checked.
Olivia rode an elevator to the 80th floor.That was very high.Then she rode a second elevator to the 86th floor.When she got out finally,she saw windows.She could see the sky outside. It looked the same as on the ground.She went out of the door to where all the people were standing.Wow!It was so high.Olivia looked in every direction at the buildings below.Most of them were much shorter and smaller than the one she was in.It was so different being up so high.
Olivia smiled at a bird that sat on the edge(边缘) of the building.How could it not be scared?It was so far from the ground,and the cars on the streets looked like tiny toys!There was a man dressed up as King Kong!He looked really funny.Olivia got her picture taken with him.
For Olivia,it was really a great way to see the city.She took a lot of pictures before she left the Empire State Building.

76.Olivia didn't go to the 102nd floor becauseA.
A.it cost too much
B.the elevator broke
C.she was not allowed             
D.she was scared to go up too high
77.Finally,Olivia went to theB floor of the Empire State Building.
A.80th
B.86th
C.90th
D.100th
78.The underlined word"it"in paragraph 2refers toC.
A.the Empire State Building
B.the elevator
C.the sky
D.the door
79.OliviaA in the Empire State Building.
A.took many pictures              
B.couldn't see any birds
C.was dressed up as King Kong       
D.didn't dare to look down at the streets
80.What does the passage mainly talk about?D
A.King Kong that was in the Empire State Building.
B.The history of the Empire State Building.
C.Places to visit in the city of New York.
D.A trip to the Empire State Building.

分析 【文章大意】Olivia 乘坐电梯去往纽约帝国大厦的最高点.她想到达102层,但是她负担不起电梯的价格,因为搭乘电梯并不是免费的.而且,她还需要经过安检,她的包都必须经过检查.Olivia 乘坐电梯来到第80层,这里已经非常高了,但是Olivia 选择继续搭乘电梯来到第86层.在这里,透过窗户看外面的天空,这跟在地面上看起来的也相差无几.随后,Olivia 来到外面再次观察,发出惊叹,如此之高.然后她仔细的观察了下面每一处建筑,看起来十分渺小.后来,Olivia 看见了一只在大厦边缘的鸟儿,街道上的汽车等等.对Olivia 来说,这是一种很好的观察一座城市的方式.

解答 76.答案为A.细节理解题.根据文中"She wanted to go to the 102nd floor,but she couldn't afford the price.It wasn't free to ride the elevator.",我们可以得知,Olivia之所以没去第102层,是因为电梯收费,花费太多,她承受不起.故答案为A.
77.答案为B.细节理解题.根据文中O"livia rode an elevator to the 80th floor.That was very high.Then she rode a second elevator to the 86th floor.When she got out finally,she saw windows.",我们可以得知第一次Olivia搭乘电梯到第80层,随后又再次搭乘电梯到第86层,然后出了电梯,观察外面.所以最终Olivia到达的是帝国大厦的第86层.故答案为B.
78.答案为C.推理判断题.根据文中"When she got out finally,she saw windows.She could see the sky outside. It looked the same as on the ground",我们可以知道Olivia透过窗户观察外面的天空,发现和地面上看一样的感觉,所以It指代的是前面的sky.故答案为C.
79.答案为A.细节理解题.根据文中"For Olivia,it was really a great way to see the city.She took a lot of pictures before she left the Empire State Building".我们可以得知,在Olivia觉得站在高楼上是很好的途径观察一个城市,离开帝国大厦之前,Olivia拍了很多的照片.所以答案为A.
80.答案为D.主旨判断题.根据全文,结合开头"Olivia was riding an elevator(电梯).She was going to the top of the Empire State Building(帝国大厦) in New York City,or almost to the top",结尾"For Olivia,it was really a great way to see the city.She took a lot of pictures before she left the Empire State Building",我们可以知道,这篇文章主要讲的就是Olivia来到帝国大厦,观看高楼下的城市的过程,所以这篇文章主要讲的就是Olivia的一次帝国大厦的旅行.故答案为D.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.在餐馆里拿食物的时候不要拿超过你需要的量.
Don't takemore foodthan you need in the restaurant‘

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Sun Hai        his mother make dinner when his father got home from work.(  )
A.was helpingB.helpsC.helpedD.is helping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.We will spend the coming week together.So       ,let's know each other's names.(  )
A.in the endB.all the timeC.first of allD.as a result

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Scott and his wife usuallylook through morning newspapers before breakfast.(浏览)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Do you like to tell stories?Do you like to write?Sometimes those questions have two different answers.(61)C However,it can be hard to write them down on paper.
(62)B Even professional(职业的) writers do not write everything perfectly the first time.They have to revise (修正) their work.When you revise your writing,you look for ways to change it that will make it better.(63)A You make sure that you have used capitals(大写),periods and other punctuation marks in the best way.You look for words that can be taken out or changed for different,more exciting words.You make sure that your words help the reader get a picture in his mind when he reads them.
Writing is one of those skills that take practice.The changes you make can turn boring words into exciting words.(64)E Don't be afraid to make changes.The first time you write on a topic,you get your ideas down on paper.(65)D It's making it ready for readers to enjoy.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整,并将其标号填写在下面题号后的横线上.
A.You check your spelling.
B.Revising your writing is important.
C.Many children love to tell stories out loud.
D.Revising your writing is cleaning it up.
E.It can make your ideas come alive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The old film that is often thought ofbrought (bring) us much happiness those days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.He Studies Harder Than He Used to
Li Wen is a normal 15-year-old boy from the countryside,He works very hard and does well in school.It is hard to believe that he used to have difficulties in school.When he was a little boy,he seldom caused any problems,and his family spent a lot of time together.Unfortunately,things began to change a few years ago.His parents moved to the city to look for jobs,and his grandparents came to take care (1)             him.But he missed his parents so much and he often felt lonely and unhappy.
Li Wen's unhappiness began to influence his schoolwork.He became less interested in studying.Sometimes he was absent from classes and failed his examinations.Finally,Li Wen's parents made the(2)           to send him to a boarding school,but Li Wen was shy and was not able to make friends quickly in school.He found life there difficult.One day he told his teacher that he wanted to leave the school.His teacher was worried about him and she called his parents.(3)她建议他们亲自与他们的儿子谈谈.So his parents took a 24-hour train and a 5-hour bus ride to get to Li Wen's school.
They had a long talk."It was exactly what I needed,"he said."Now I understand that even though they are busy,they are always thinking of me.They take pride in everything good  that I do."
After that,Li Wen's parents had much more communication with their son than they used to.Now Li Wen has really changed.He became more outgoing and made some good friends in school.He even joined the school basketball team and became active in many other activities,"I'm much happier now,and I work even harder than I used to.I know my parents love me and they're always proud of me."says Li Wen."It's very important for parents to be there for their children."

根据短文内容完成下列各题
87.在(1)和(2)处填上适当的词(1)of(2)decision
88.写出原文 He failed his examinations.的问义句.Hedidn'tpasshis examinations.
89.将(3)译成英语.She advised them to talk with their son in person
90.在文中找出absence的形容 词absent,often的反义词seldom
91.Do you think it is important for parents to be there for their children?Yes,I do
Why?Because children need their parents'love.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.

查看答案和解析>>

同步练习册答案