分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍发明万维网的应该发明家Tim Berners Lee.他在21岁时制作了第一台电脑,1989年发明了万维网,有助于计算机在互联网上交流.他还免费把这个技术分享给其他人,免费供大家使用.也许他是当今世界上最重要但最不出名的发明家!
解答 31.答案:C.细节理解题.根据第二段第二句When he was a small boy,Tim was interested in playing with electrical things当他还是个小男孩的时候,提姆对玩电器很感兴趣.及第三段第一行Tim was really interested in two things,computers and how the brain works.提姆真的对两件事感兴趣:电脑和大脑的运作方式.可知应该是"研究如何连接计算机.",选C.
32.答案:D.细节理解题.根据上句He answered the same questions again and again.他一次又一次地解答了同样的问题,以及It took a lot of time.可知对同样的一些问题进行不断地回答,消耗了很多时间.It指的是上句的"对同样的一些问题的重复回答"故选D.
33.答案:A.细节理解题.根据最后一段He helps people share technology and wants the Internet to be free for everyone to use.Maybe he is the most important but least famous inventor in the world today!他帮助人们分享技术,希望互联网可以免费供大家使用,也许他是当今世界上最重要但最不出名的发明家!可知,他是世界上最重要的人因为他使互联网上的信息共享成为可能.选A.
34.答案:D.细节理解题.a提姆在英国工作.b提姆在瑞士工作.c提姆制作了他的第一台计算机.d提姆发明了万维网.e提姆在牛津大学学习科学.根据第二段第三句He studied science at Oxford University.他在牛津大学学习科学.可知,e是第一.根据第二段最后一句He made his first computer from an old television at the age of 21.他21岁时从一台旧电视机上制造了他的第一台电脑.可知c是第二.根据第三段第三句He worked in England then Switzerland.他当时在英国工作,然后在瑞士工作.可知,a是第三.b是第四.最后发明了万维网,d是第五.先后顺序是e-c-a-b-d,选D.
35.答案:B.细节理解题.根据最后一段"大多数发明家都想致富,但提姆无偿赠送了万维网,他现在在美国工作,他帮助人们分享技术,希望互联网免费供大家使用,也许他是当今世界上最重要但最不出名的发明家!",可知,他改变了我们的生活,他是伟大的.选B.
点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据.
科目:初中英语 来源:2015-2016学年河南上蔡县一中八年级上期素质测试英语卷(解析版) 题型:补全对话
补全对话
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Where do you plan to go this weekend?
B: I plan to the countryside. I like enjoying my time quietly there.
A: 1. ?
B: Yes, I often go there.
My uncle lives there and I often feed hens and pigs on his farm.
A: Sounds interesting. But I want to go to Town Movie Theater. "
B: Oh, I can't stand that place.
A: 2.________________________________?
B: Because there are always so many people there.
A: But the tickets there are the cheapest.
B: But you have to wait for a long time.
A: 3.______________________________?
B: I love coffee house. It' s a good place to relax.
A: 4. ?
B: Shangdao Coffee House is the best.
A: Why do you think so?
B: Well, it has the best environment (环境).
A: OK. I' 11 go there this weekend. Thank you for your advice ( 建议 ).
B: 5.__________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015-2016学年河南上蔡县一中八年级上期素质测试英语卷(解析版) 题型:单项填空
Mom,the desk is too_________to_________.
A.heavy;move B.heavily;moving
C.heavy;moving D.heavily;move
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届云南文山州富宁县洞波中学九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:其他题
Do you live in a city? Do you know how cities began? Long long ago, the world had only a few thousand people. These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.
No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed. They did not have to look for food any longer. They could stay in one place and grow it.
People began to live near one another, so the first village was established (建立). Many people came to live in the villages, and these villages became even larger.
When machines appeared, life in the villages changed again. People built factories. More and more people lived near the factories. The cities began.
Today, it’s strange that some people are moving back to small villages. Can you tell me why?
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
1.People moved from place to place to hunt animals.
2.The story says,“No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed.” In this sentence, the word “they” means people.
3.When machines appeared, life in the cities changed again.
4.All people like to live only in big cities.
5.People built factories after the cities grew big.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届云南文山州富宁县洞波中学九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Have you ever _____ Mudanjiang to see the Jingbo Lake?
—Yes, I have.
A.went to B.gone to C.been in D.been to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com