2.North China has suffered serious smog(雾霾)recently,especially in big cities like Beijing.What are the reasons for the problem?One of the reasons is the car emission(汽车尾气排放).With more and more cars on the road,there's no doubt that the climate(气候)is becoming more and more terrible.
As we know,more and more people like driving in China.On one hand,some people think that they should have a car when they have enough money,and then it's easy to go out and they can feel comfortable.On the other hand,a growing number of people hope to use their cars to show off(炫耀).What's more,years of research has show that one of other reasons for the traffic problem is the driving habit.For example,many young people enjoy driving very fast,so they can feel excited.Most of them only care about the speed rules.
Many governments are working at how to make the traffic better.In my opinion,the governments should educate those people who have cars or plan to buy cars.The governments must make them know that the climate is very serious and set up a much more perfect traffic control system to solve the traffic pressure.
51.Where has suffered serious smog these days in China?A
A.in the north of China
B.in the south of China
C.in the northeast of China
52.Why is traffic jam getting more and more serious?C
A.Because there are not enough ways of transportation.
B.Because many governments are working at how to make the traffic better.
C.Because there are more and more cars on the roads.
53.Which of the following is NOT true?A
A.The reason for the traffic jam is that people have too much work.
B.Some people think that they should have a car when they have enough money,and then it's easy to go out and they feel comfortable.
C.The reason for the traffic jam is that some people want to show off.
54.What should the governments do to make the traffic better?B
A.They should educate those people who are young.
B.They should set up a much more perfect traffic system.
C.They shouldn't allow people to buy so many cars.
55.What does the passage mainly talk about?C
A.Reasons why people want to buy cars.
B.How drivers should drive.
C.The traffic jam,reasons for it and solutions.
分析 本文主要分析了目前的交通状况以及剖析了造成这样一种交通状况的主要原因.
解答 51.A细节理解题.根据第一段的第一句North China has suffered serious smog,可知中国北部遭受了雾霾,故选A.
52.C推理判断题.根据第一段的With more and more cars on the road,可推断车辆的增多是造成交通越来越拥堵的原因.故选C.
53.A细节理解题.根据some people think that they should have a car when they have enough money,and then it's easy to go out and they can feel comfortable有些人认为,当他们有足够的钱,他们应该有一辆车,然后很容易走出去,他们感到舒适,可知选项B正确,根据On the other hand,a growing number of people hope to use their cars to show off,可知C选项交通堵塞的原因是有些人想炫耀是正确的.故选A.
54.B细节理解题.由第三段里的The governments must make them know that the climate is very serious and set up a much more perfect traffic control system to solve the traffic pressure可知应该建立一个更加完善的交通控制系统来解决交通压力,故选B.
55.C主旨大意题. 综合全文的内容,可知本文主要分析了目前的交通状况以及剖析了造成这样一种交通状况的主要原因.故选C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.