【题目】阅读理解。
David eats well every day. For breakfast, he has bread, eggs and milk. At school, he has vegetables and rice for lunch. After lunch, he eats an apple. In the evening, he has chicken and fruit salad at home. David dislikes milk, but Mom says it is healthy. So he drinks it every day. After eight in the evening, he doesn’t have food. Every day, David does some sports to be healthy. He plays tennis in the morning and plays basketball after school.
根据短文内容,选择正确答案。
【1】 David has ________ for lunch.
A. bread B. vegetables
C. chicken D. salad
【2】 划线单词dislike的汉语意思是“________”。
A. 不喜欢 B. 不讨厌
C. 不了解 D. 不在意
【3】 David doesn’t eat food after ________ in the evening.
A. 7 B. 8
C. 9 D. 10
【4】David plays ________ after school.
A. tennis B. ping-pong
C. soccer D. basketball
【5】 Which of the following is TRUE?
A. David is not healthy.
B. David has a pear after lunch.
C. David plays sports every day.
D. David can’t play tennis.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
试题分析:这篇短文给我们介绍了David的生活习惯,他午饭在学校吃蔬菜和米饭,之后吃一个苹果;晚饭在家里吃鸡肉和水果沙拉。他每天都喝牛奶,每天做运动,所以他很健康。
【1】细节理解题。根据短文中At school, he has vegetables and rice for lunch.可知,David午饭的时候吃蔬菜和米饭。由此可知选B。
【2】词义猜测题。根据文意和划线单词所在的句子David dislikes milk, but Mom says it is healthy.可知,David不喜欢牛奶,但是他的妈妈说牛奶很健康。根据这个单词的构成和句中的but表示转折,我们可以猜测出,dislike是不喜欢的意思。故选A。
【3】细节理解题。根据短文中After eight in the evening, he doesn’t have food.可知,在晚上8点之后,David就不吃东西了。由此可知选B。
【4】细节理解题。根据短文的最后一句话He plays tennis in the morning and plays basketball after school.可知,每天早上David打网球,放学后他打篮球。故选D。
【5】推理判断题。根据短文中Every day, David does some sports to be healthy.可知,为了保持健康,David每天都做运动,故C的说法是正确的。根据文意可知,David很健康,A不对;根据After lunch, he eats an apple可知B不对;根据He plays tennis in the morning可知D不对。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】首字母填空。
Are you going to have dinner at your Western friend’s home? Then be 【1】c___________with your table manners. Good manners will make you a nice 【2】g___________.
You may find Western table manners are 【3】 d___________ from Chinese manners. Here is some good advice to keep you cool.
When you are【4】r___________ to eat, sit up straight on the chair. Usually, don’t put your elbows (胳膊肘) on the table. First 【5】p___________ your napkin (餐巾) up and put it on your lap. You can use it to clean your hands or mouth, but not your face. When you finish eating, put it 【6】 b___________ on the table.
Don’t make any【7】n__________ when you eat or drink the soup. It’s not good to speak when your mouth is【8】f___________. If you do that, people will see the food in your mouth.If you want to get some food but you can’t 【9】 r___________ it, ask others to pass the dish to you. Put bones on the edge of the plate. And remember, take bread with your【10】 h___________, not with a fork.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
随着年龄的增长,不少青少年发现越来越难与父母沟通和交流,各方面的分歧使两代人之间的关系日益紧张。请围绕该话题用英语谈谈你的看法。
要求:(1)内容包括 ①分析这种现象产生的主要原因;
②提出解决该问题的具体建议。
(2)字数:60-80字
(3)短文中不得出现你的真实姓名、学校名和地名。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】填入适当的单词,使对话完整。
A: Can I【1】you?
B: Yes, please. I want to【2】a scarf for my sister.
A: What’s her【3】colour?
B: Blue.
A:【4】you are.
B: How much is it?
A: Nine dollars.
B: I’ll take it.【5】!
A: You are welcome
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】-Don’t point _______ others when you speak to them.
-I agree with you. It's rude _______us to do that.
A. at, of B. to, for C. at, for
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空。从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
This is my____How do you like it? I like it very much. It’s always tidy. You can see a map of China and____pictures on the walls. My classmates and I draw(画)the pictures. We have a soccer in____classroom, but you can’t see it. It’s under the____desk.
Our teachers are always very____They do many things every day. We have our lessons____8:00 in the morning to 4:00 in the afternoon.____, we like playing games. Soccer is my favorite. My classmates like to play____with me because I can play it very well. Then in the evening, we have two more classes. I like to be with my classmates. I____a good time with them every day____about you? Do you like your classroom?
【1】A. family B. classroom C. friend D. bedroom
【2】A. some B. much C. a D. an
【3】A. his B. their C. our D. your
【4】A. teachers B. teachers’ C. teacher D. teachers’s
【5】A. busy B. happy C. fun D. free
【6】A. for B. from C. at D. in
【7】A. But B. After that C. Because D. So
【8】A. soccer B. basketball C. volleyball D. tennis
【9】A. has B. don’t have C. have D. doesn’t have
【10】A. Why B. What C. When D. Where
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空。
A group of frogs were traveling through the forest,but unluckily two of them fell into a hole.The other frogs tried to help them.When they saw how the hole was,they cried to the two frogs that they could not be saved.The two frogs didn’t and tried their best to jump up out of the hole.The other frogs saying that they were sure to die. ,one of the two frogs,who heard what the other frogs were saying, .Then he fell down and died.
The other frog,however, to jump as hard as he could,and at last made it out.When he ,the other frogs asked,“Didn’t you hear us?”The frog,who had a poor ,explained,“I thought you were encouraging me all the time.”
The story teaches us a :There is power(力量) of live and death in the tongue.An word to those who are down can help them out while a discouraging word can kill them.
【1】A.small B.deep C.big D.wide
【2】A.care B.refuse C.insist D.think
【3】A.kept B.finished C.practiced D.stopped
【4】A.Luckily B.Finally C.Suddenly D.Happily
【5】A.went on B. ran away C.jumped out D.gave up
【6】A.happened B.continued C.planned D.wanted
【7】A.got out B.ran away C.got off D.woke up
【8】A.smelling span>B.eyesight C.hearing D.looking
【9】A.way B.skill C.sentence D.lesson
【10】A.interesting B.exciting C.excellent D.encouraging
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
Birthday traditions are different around the world. In America, children often celebrate(庆祝) a birthday with a party. They give presents and have a taste of cake and ice cream.
Children in Korea celebrate in a different way. They eat seaweed(海带)soup because it is healthy. They also eat rice cakes. Guests to the birthday party may wear traditional clothes called hanbok.
At a birthday party in Canada, children look for a coin in the cake. When the children play party games, the child who finds the coin goes first.
It’s said that Germans are the first people to have birthday parties for children by their parents. Parents place a wooden birthday wreath(花环)with candles on the table. They light a tall candle in the middle, the "life" candle, every year until their child becomes 12 years old.
Different countries | Different ways to celebrate a 【1】 |
【小2】 | 1. Have a party 2. Give 【3】 3. 【4】 cakes and ice cream |
Korea | 4. Eat healthy seaweed 【5】 5. Have ice cakes 6. 【6】 traditional clothes |
【7】 | 7. Find a coin in the cake 8. Play party 【8】 |
Germany | 9. Hold birthday 【9】 for children 10. Place a 【10】 birthday wreath with candles on the table |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】短文填空
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的。
either, child,around, too, work,sit,but,many, he,something, open, have |
One day Tom went out to look for work. He went from place to place, 【1】 could not find a job. In the afternoon, he came to a factory. He went into the office building and 【2】 the door of a big room. There he saw a fat man 【3】 at a desk.
"What do you want?" the man asked. "I am looking for work," answered Tom. "Any kind of work?" he man asked. "Any kind of work,please. I am strong, you see," Tom said.
The man looked at Tom for a long time and then he said,"We have got enough workers. We want no 【4】 . Get out. "
Tom turned 【5】 .When he was going to the door, the fat man said, "Look,do you see the man over there" He pointed to a man outside the window. "I give 【6】 five dollars a day. I will only give you four dollars a day. Do you want his job? He is getting old. Of course, I won't give you five dollars a day. I can only give you four dollars a day. "
For a long time Tom said 【7】 . He thought of his wife and 【8】 . But that worker had his wife and children, 【9】 . Finally Tom said,"No, I won't want the job. "Tom was right. He didn't want to take the bread out of another 【1/span>0】 mouth.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com